Шашлик з баранини: найсмачніший маринад для баранини, щоб м’ясо було м’яким

Любителі цього м’яса з великою упевненістю скажуть, що справжній шашличок тільки той, який виготовлений виключно з баранини. І звичайно ж, як би це не було дивно, але ж вони будуть праві, тому що спочатку його готували тільки з цього самого м’яса. Його ще називають автентичним, тобто справжня і оригінальна версією страви.

Про те, як правильно приготувати це блюдо, знають небагато. Так як більшість людей роблять таке блюдо зі свинини, яловичини або курячого м’яса. І це, я б сказав «марно». Адже шашлик з баранини, в маринаді якого включаються абсолютно різні інгредієнти, так само як і в шашлику з свинини з найсмачнішим маринадом, виходить дуже ароматним і ніжним, смачним і дуже соковитим. Спробуйте і ви переконаєтеся в цьому самі.

У сьогоднішній статті я вам розповім, як приготувати найсмачніші маринади для шашлику з баранини, щоб м’ясо вийшло м’яким.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Як зробити маринад для баранини з оцтом

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Баранина — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 5 шт
  • оцет 9% — 2 столових ложки
  • оливкова олія — 2 ст. л
  • м’ята — 2 гілочки
  • петрушка маленький пучок) — 1 шт
  • спеції, сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Вибране м’ясо нарізаємо на відповідні для приготування шашлику шматки, видаляємо всю плівку і сухожилля. Промиваємо в проточній воді і покласти в глибоку миску. Додаємо улюблені спеції, сіль, перець, оцет і оливкове масло. Все перемішуємо.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Тепер чистимо цибулю та нарізаємо його кільцями. Зелень миємо і рвемо невеликими шматочками. Все це додаємо до м’яса і ретельно перемішуємо руками, та так, щоб всі інгредієнти дали сік. Після чого накриваємо миску кришкою і прибираємо в холодильник, в моєму випадку на ніч.

Дуже смачний маринад з ківі і лимоном

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Баранина — 600 гр
  • ківі — 1/2 шт
  • кінза — 1 пучок
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • лимон — 1/3 шт
  • часник — 1 зубчик
  • помідор — 1 шт
  • масло рослинне — 50 гр
  • сильногазована мінеральна вода — 200 мл
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Перше що нам потрібно в цьому рецепті, нарізати попередньо промите м’ясо баранини середніми шматками.

Цибулю чистимо і ріжемо шматками разом з помідором і пропускаємо через м’ясорубку.

Часник і кинзу дрібно шаткуємо.

Тепер перекладаємо всі ці інгредієнти у велику миску, туди ж видавлюємо сік лимона, після нарізаємо його на невеликі частини і додаємо, солимо, перчимо за смаком, наливаємо мінеральну воду і ретельно перемішуємо руками.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Для того, щоб м’ясо замаринувалося швидше, очищаємо від шкірки ківі і видавлюємо в загальну масу, вливаємо олію. Перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою, прибираємо в холодильник і залишаємо там шашличок на 4-5 годин.

Смачний маринад для баранини на кефірі — простий рецепт з фото

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Баранина — 2 кг
  • кефір — 250 мл
  • цибуля ріпчаста — 5-7 шт
  • часник — 2-3 зубчики
  • приправа для шашлику — за смаком
  • чебрець — 1 чайна ложка
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо гарненько промиваємо в проточній воді, після чого нарізаємо середніми шматочками.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Далі чистимо весь цибулю, готуємо соковижималку і пропускаємо через неї цибулю. Часник дрібно шаткуємо з допомогою кухонного ножа.

Нарізану баранину перекладаємо в глибоку каструлю, додаємо до неї чебрець, сіль, перець за смаком і вливаємо підготовлений нами цибульний сік, і часничок. Ретельно перемішуємо руками.

Залишилося тільки додати кефір, ще раз перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися приблизно годин на 10-12 в прохолодному місці.

Найшвидший маринад для баранини з томатом

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Бараняча корейка — 1 кг
  • томатний сік — 1 великий стакан
  • цибуля ріпчаста — 4 шт
  • часник — 4-5 зубчики
  • кінза — 1/2 пучка
  • 1/2 червоного перчика чилі
  • лимон — 50 гр
  • рослинна олія — 50 мл
  • солодка паприка, куркума, мелений коріандр, мелена зіра — за смаком
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і кладемо в глибоку миску. Туди ж додаємо часник нашатковану тоненькими скибочками і кільцями нарізаний червоний перець чилі. Кінзу моєму і рвемо шматочками.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

І мнемо руками весь вміст в чашці, щоб наша консистенція дала сік. Додаємо сіль, мелений чорний перець, паприку, куркуму, мелений коріандр, зіру, після чого вливаємо олію і томатний сік.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Залишилося тільки додати шматочки баранини, ретельно перемішати, накрити харчовою плівкою і прибрати в прохолодне місце години на два.

Після чого м’ясо готове.

Як приготувати баранину на грилі

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Бараняча нога — 1 шт
  • йогурт натуральний — 450 гр
  • м’ята пучок — 1 шт
  • зіра — 1 чайна ложка
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Інгредієнти:

З баранячої ноги вирізаємо всю м’якоть, промиваємо її і нарізаємо середніми шматками.

Насіння зіри добряче прогріваємо на сковороді так, щоб усі навколо їм пропахло.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

М’яту промиваємо і подрібнюємо. Зіру необхідно стовкти в ступці.

Баранину кладемо в пластиковий пакет, туди ж засипаємо зіру і подрібнену м’яту, і вливаємо йогурт. Зав’язуємо пакет, трясемо його і поміщаємо в холодильник на добу.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Через добу смажимо баранину на грилі, без кістки нога досить швидко просмажиться і тому не потрібно її готувати на сильному вогні.

Готове м’ясо нарізаємо невеликими шматочками і подаємо до столу з улюбленим соусом, овочами або яким-небудь іншим гарніром.

Їжте на здоров’я!

Спосіб приготування баранини в духовці

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Бараняча нога — 2,5 кг
  • часник — 4 зубчики
  • розмарин подрібнений — 1 столова ложка
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Беремо м’ясо промиваємо його, просушуємо з допомогою паперового рушника і посипаємо сіллю, перцем, дрібно нарізаним часником і розмарином, трохи придавлюємо руками.

Шашлык из баранины: самый вкусный маринад для баранины, чтобы мясо было мягким

Перевертаємо і робимо все теж саме з іншого боку.

Поміщаємо в розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо протягом 1-1,5 години.

Після приготування виймаємо м’ясо з духовки, даємо йому постояти хвилин 10-15, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Дуже смачний шашлик в казані від Сталика (відео)

Щоб приготувати ніжний і смачний шашлик, найголовніше правильно вибрати м’ясо і так же правильно його засмажити.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: