Шашлик з яловичини: найсмачніший маринад для шашлику з яловичини, щоб м’ясо було м’яким і соковитим

Як же апетитно виглядає підсмажене на вугіллі і виливає яке пропахнуло наглядати за вогнищем димом, м’ясо – ось заради чого люди люблять виїжджати з міста на природу. Але як же буває прикро, коли замість того, що чекаєш насправді, виходить все навпаки – пригорілі, та ще й гумова жуйка, вигляд якої з легкістю зіпсує не тільки апетит, але і гарний настрій.

Щоб на виході шашличок з яловичини вийшов соковитим і м’яким, необхідно правильно вибрати не тільки м’ясо, але і потрібно знати, як правильно замаринувати його. Вирізка для цієї страви повинна бути без прожилок, але обов’язково з невеликими включеннями жиру, що так само відмінно підходить для приготування гуляшу з підливою. Якщо ж взяти тільки чисте філе, то шашлик вийде сухуватим. Виходить, щоб блюдо вийшло смачним і соковитим, воно повинно обов’язково на собі містити жирок. Все таки якщо ви не змогли з якихось причин знайти підходящу м’якоть, то тоді можна засмажити яловичину зі свинячим салом, де черговість буде така – 1 шматочок сала через кожні 2 скибочки м’яса.

У цьому рецепті я вам розповім як правильно приготувати шашлик з яловичини з найсмачнішим маринадом, так і так, щоб м’ясо вийшло м’яким і до того ж соковитим. Найголовніше дотримуйтесь всіх правил описаних нижче, і тоді у вас точно все вийде. А ця ссилочка для тих хто пропустив рецепти шашлику з свинини з найсмачнішим маринадом.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Маринад для запікання шашлику в духовці (у рукаві) — рецепт з покроковими фото

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Інгредієнти:

  • М’ясо яловичини — 1 кг
  • помідори — 2 -3 шт
  • цибуля ріпчаста — 5 шт
  • сушений базилік — 1/3 чайна ложка
  • сіль і мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Дві цибулини і помідори нарізаємо великими шматками. Після чого з допомогою блендера перетворюємо на пюре.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Промите і розділене на середні шматки м’ясо перекладаємо в каструлю і зверху заливаємо овочевий сумішшю. Додаємо сіль і мелений запашний перець за смаком.

Залишився цибулю шаткуємо півкільцями і додаємо до м’яса і ретельно перемішуємо руками.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Після чого накриваємо тарілочкою так, щоб вона пройшла всередину каструлі. Це необхідно для створення гніту. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. В даному випадку у мене вечір, значить я прибираю шашличок до ранку. Звичайно якщо у вас м’ясо свіже, то йому буде достатньо і двох годин для того, щоб воно замаринувалося.

Шашличний маринад з ківі

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Інгредієнти:

  • М’ясо — 1 кг
  • ківі — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 3 шт
  • масло рослинне — 2 столові ложки
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

З ківі знімаємо шкірку за допомогою ножа, натираємо його м’якоть на дрібній тертці, можна розмолоти в блендері.

У ківі міститься особливий фермент, який дуже добре розм’якшує м’ясо

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

У нарізані і промиті великі шматочки м’яса кладемо нашатковану кільцями цибулю, солимо і перчимо за вашим перевагам. Вливаємо трохи рослинного масла, щоб воно обвалакивало м’ясо і залишало його соковитим всередині. І викладаємо кашку з ківі, після чого ретельно перемішуємо.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

І залишаємо маринуватися приблизно на 1,5-2 години. Після чого сміливо можна використовувати за призначенням.

Маринад на кефірі

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Інгредієнти:

  • Яловичина — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 4 шт
  • кефір — 300 мл
  • лимон — 1/2 шт
  • кінза — 1 пучок
  • паприка — за смаком
  • мелену зіру — 1/3 ч. л
  • рослинна олія — 2 столові ложки
  • сіль і мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Моєму м’ясо і нарізаємо його на рівні квадратики.

Цибулю шаткуємо півкільцями, розминаємо руками і кладемо в миску з м’ясом, туди ж видавлюємо сік лимона і кладемо кінзу. Гарненько перемішуємо так, щоб виділився сік і солимо.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Додаємо чорний мелений перець, мелену зіру, паприку, вливаємо олію, заливаємо кефір і перемішуємо, розминаючи при цьому м’ясо.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Загортаємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години.

Як замаринувати шашлик на оцті

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Інгредієнти:

  • М’ясо — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 4 головки
  • оцет 9% — 2 ст. л
  • сіль і мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для правильного маринування яловичини в оцті, нам необхідно нарізати промите м’ясо на квадратні шматочки, по 50-60 грамів. Солимо і перчимо за вашим смаком. Шаткуємо цибулю півкільцями, трохи приминаем руками і викладаємо його в каструлю шарами з м’ясом. І змочуємо кожен шар невеликою кількістю оцту.

Якщо залишаємо маринуватися майбутній шашлик з вечора до ранку, то тоді необхідно прибрати його в холодильник, а якщо потрібно приготувати швидко години за 2-3, тоді залишаємо його маринуватися при кімнатній температурі.

Найголовніше намагайтеся не перетримувати яловичину в оцтовому маринаді, інакше воно стане твердим і в оконцове втратить свій смак.

Маринад з додаванням лимона

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Інгредієнти:

  • М’ясо — 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 1,5 кг
  • лимон — 700 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Промите м’ясо нарізати великими шматочками і перекладаємо в підходящу каструлю.

Цибулю чистимо і шаткуємо кільцями додаємо до м’яса.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Далі з допомогою виделки вичавлюємо розрізаний на дві половинки лимона, після чого проціджуємо його через сито і вливаємо в яловичину з цибулею. Потім солимо і перчимо за смаком.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Гарненько перемішуємо і розминаємо все руками, після чого придавлюємо, наприклад тарілочкою і залишаємо маринуватися близько 1 години.

Мариноване м’ясо у вині і мінералці

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Інгредієнти:

  • Яловичина — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 4 головки
  • лавровий лист — 2 шт
  • лимон -1/2 шт
  • вино червоне — 300 мл
  • мінеральна вода — 300-500 мл
  • перець чорний горошком — 10-15 шт
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо промиваємо, нарізаємо квадратними шматочками і перекладаємо в миску. Туди ж додаємо лавровий лист, перець горошком, мелений чорний перець, сіль, видавлюємо сік лимона, вливаємо вино і обов’язково мінеральну воду, сильно газовану, щоб м’ясо стало м’яким, ну і звичайно ж кільцями цибулю.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Не треба додавати багато лимонного соку, так як м’ясо може стати кислим.

Ретельно перемішуємо руками і залишаємо годин на 5.

Якщо ви хочете прибрати мариноване м’ясо в холодильник, то перед приготуванням вам необхідно дістати його за 1,5 години, щоб воно постояло в теплому приміщенні.

Шашличний маринад на майонезі

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

Інгредієнти:

  • Яловичина — 1 кг
  • Майонез — 400 мл
  • лимон — 1 шт
  • часник — 5 зубчиків
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті нам потрібно в першу чергу гарненько промити під проточною водою лимон, після чого витираємо його на сухо і натираємо на дрібній тертці, на час прибираємо в сторону.

Яловичину миємо, нарізаємо середніми шматочками, зрізаємо жили, плівку і перекладаємо в миску або каструлю.

У чистій мисці робимо маринад і для цього нам потрібно вилити майонез, видавлюємо в неї лимон, кладемо натерту цедру, видавлюємо туди часник і перчимо за смаком. Ретельно все перемішуємо до отримання однорідної маси.

Шашлык из говядины: самый вкусный маринад для шашлыка из говядины, чтобы мясо было мягким и сочным

М’ясо просолюємо кому як більше подобається, заливаємо маринадом і хорошенечко замішуємо. Закриваємо щільно кришкою і прибираємо в холодильник на 8-10 годин.

За цей час наш шашличок стане досить м’яким і ніжним.

Шашлик з яловичини з гірчицею

Поради: як краще замаринувати яловичину

  • Для шашлику краще всього вибирати вирізку з жирком, внутрішню частину задньої ноги або огузок.
  • Не потрібно купувати м’ясо заморожене, як правило з нього дане блюдо виходить сухуватим. Потрібно вибирати охлажденку.
  • Так само не рекомендується брати готовий продукт в супермаркеті, тому що складно передбачити, що все таки вийде з нього на виході.
  • Нарізати яловичину найкраще середніми шматочками, так як великі можуть не пропектися зсередини, а надто маленькі вийдуть сухими.
  • Маринаду повинно бути стільки, щоб він повністю покривав м’ясо.
  • Ну і звичайно ж шашличок вийде мягеньким якщо відбити перед приготуванням яловичину.
  • Ні в якому разі не допускаємо під час смаження горіння та обвуглювання страви інакше все піде на смарку.

Готуйте на здоров’я і приємного вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: