Шашлик з курки: 7 найсмачніших маринадів для курки, щоб м’ясо було м’яким

Правильно приготовлена куряча м’якоть в мангалі, виходить дуже навіть апетитна і смачна. А пов’язано це з тим, що дане м’ясо дуже легко піддається готуванні і з нього з легкістю можна зробити ароматний і смачний шашличок. Звичайно ж якщо підійти з розумом до приготування шашлику і підібрати підходящий маринад для його замочування, де на виході вийде чудове блюдо для будь-якого свята і гуляння.

Для смаження на мангалі на вугіллі, найчастіше беруться стегна і філе тушки. Вони мають м’яку структуру і швидко маринуються , хоча куряче м’ясо практично не має жировий прошарок і в зв’язку з цим воно сухе. Що зовсім не скажеш про шашлику з свинини. Ось саме тому слід правильно підготувати його, щоб вийшов соковитий і апетитний шашличок.

Сьогодні я вам розповім, як приготувати шашлик з курки з найсмачнішим маринадом, щоб м’ясо вийшло м’яким, так само можете перейти і подивитися чудові рецепти яловичого маринаду.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Як приготувати маринад для курячого шашлику з оцтом

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 2 головки
  • оцет 9 % — 1 столова ложка
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе промиваємо у воді, після чого нарізаємо на середні шматки і кладемо в каструлю.

До них додаємо одну столову ложку оцту, солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Далі чистимо і нарізаємо кільцями цибулю, викладаємо його поверх м’яса і трохи збовтуємо каструлю.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Після чого накриваємо її щільною кришкою і прибираємо в холодильник на одну годину, щоб м’ясо постояло і просочилося усіма доданими до нього інгредієнтами.

Дуже смачний маринад на кефірі

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Курячі стегна — 2 кг
  • кефір — 500 мл
  • цибуля ріпчаста — 1 до
  • приправа для курки — 2 ст. л
  • петрушка — 1 пучок
  • сіль — 1 чайна л.

Спосіб приготування:

В півлітра кефіру додаємо приправу для курки, на ваш смак, добре підійде базилік або чабер, так як вони дуже добре поєднуються з м’ясом. Туди ж додаємо чайну ложку солі. Подрібнюємо руками петрушку, чистимо й нарізаємо круглишками ріпчасту цибулю, кладемо все це в кефір. Після чого все ретельно перемішуємо, при цьому трохи вичавлюємо з вмісту сік.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Потім кладемо сюди ж все стегна, перемішуємо і приминаем. Накриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 години в прохолодному місці.

Шашличний маринад на майонезі

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Курячі стегна — 2 кг
  • цибуля ріпчаста — 3-5 головок
  • майонез — 100-150 мл
  • зелень кропу — 1 пучок
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Курячі стегна промиваємо у воді, після просушуємо з допомогою паперового рушника і кладемо в миску. Солимо і перчимо за смаком.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Далі додаємо майонез і гарненько перемішуємо руками.

Якщо ви збираєтеся запікати шашличок на шампурах, то краще нарізати цибулю круглишками, щоб його насаджувати між шматками м’яса. А якщо на решітці, тоді його можна нашаткувати довільно.

Тепер залишилося внести нарізану кільцями або півкільцями цибулю і дрібно нарізаний кріп і знову все перемішати.

Маринад для шашлику на соєвому соусі і кетчупі

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Курячі крильця — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 3 головки
  • соєвий соус — 100-130 мл
  • кетчуп — 100 мл
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Крильця промиваємо в проточній воді, просушуємо з допомогою паперового рушника і викладаємо в підходящу миску.

Чистимо, потім шаткуємо тонкими кільцями цибулю і кладемо в м’ясо. Кладемо трохи солі, можна і не додавати, так ка в соєвому соусі її досить, але це на мій погляд, ну і звичайно ж перцю за смаком. Далі заливаємо соєвий соус кетчуп.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Все ретельно перемішуємо руками, накриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце на 1-1,5 години маринуватися. Після чого м’ясо готове і його можна смажити на вугіллі і запікати в духовці.

Пивний маринад для курячого шашлику

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Окіст курячий — 7 кг
  • пиво світле — 1 літр
  • лимон — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 5 шт
  • майонез — 250 гр
  • приправа — 2 ст. л
  • сіль і перець чорний мелений — за смаком.

Спосіб приготування:

За цим рецептом курочка виходить пікантна, ніжна і дуже ароматна. Отже приступимо!

Окосту як вже описувалося вище, в попередніх рецептах, спочатку потрібно промити, після чого просушуємо і нарізаємо середніми шматками. Складаємо їх у миску, солимо, перчимо за смаком і додаємо пиво і майонез. Ретельно перемішуємо, щоб курочка ввібрала смак маринаду.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Далі нарізаємо кільцями цибулю і кладемо його в миску, туди ж з лимона вичавлюємо весь сік, а після нарізаємо його шматочками і теж додаємо. У самому кінці додаємо приправу, руками все перемішуємо і залишаємо години на 2-3.

Не рекомендується залишати маринуватися курячий шашлик більше зазначеного часу, тому що він може розкиснути і вийде не смачний.

Курячий маринад з медом і гірчицею

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця — 1 кг
  • гірчиця — 2 ст. л
  • мед — 1 ст. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У велику, глибоку миску перекладаємо помиті курячі ніжки, потім додаємо гірчицю, мед і сіль з перцем за смаком. Тепер ретельно все перемішуємо руками, щоб просочилася кожна ніжка.

Шашлык из курицы: 7 самых вкусных маринадов для курицы, чтобы мясо было мягким

І накриваємо який-небудь підходящої кришкою або харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на одну годину. Після чого курку можна викладати на деко і запікаємо в духовці, або викладаємо на решітку і готуємо на вугіллі.

Маринад для шашлику з ківі (відео)

Дуже смачне, ніжне, соковите і оригінальне — ось так всього лише в кількох словах можна описати цей досить простий рецепт курки з ківі! Готується легко і просто, зате готову страву — як з ресторану!

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: