Соус бешамель – 5 класичний рецептів в домашніх умовах

Всім Привіт! Сьогодні хочу поговорити з Вами про неймовірно смачною заправці, яка називається Бешамель. Можливо, багато про нього вже чули, так само, як і про ткемалі із слив.

Готується соус за допомогою термічної обробки борошна, масла і додати молока, яке можна замінити бульйоном: курячим, рибним або овочевим. Входить в п’ятірку базових соусів французької кухні. Дуже ніжний і універсальний, підходить до великої кількості страв. Існує кілька версій його походження. Я дотримуюся такої, багатий маркіз Бешамель завдяки своїм широким знанням в області мистецтва наблизився до Людвіка XIV. А так як, маркіз любив кулінарію, він почав готувати Його Величності й згодом став головним розпорядником королівського столу. Звичайно ж він не став обмежуватися одними лише наказами, а іноді готував смачні добавки. І ось в один з прекрасних днів, був винайдений дуже простий, але смачний шедевр.

Хочу розповісти і показати Вам 5 способів приготування такого великого шедевра. Спробувавши його хоча б раз, ви неодмінно внесете його в свій раціон і кулінарну книгу. Плюсом, пропоную рецепти майонезу з допомогою блендера.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Заправка повинна вийти гладкою, з легким ароматом мускатного горіха. Якщо раптом у ній утворилися грудочки, не переживайте, з цим можна впоратися за допомогою сита. Вона відмінно буде поєднуватися з жульєном, макаронами, картопляної запіканкою і багатьма іншими стравами.

Соус бешамель за класичним рецептом в домашніх умовах

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Рослинне масло — 50 гр.
  • Борошно — 50 гр.
  • Молоко — 300 мл
  • Сіль — за смаком
  • Мускатний горіх — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Ставимо сковороду на плиту, розігріваємо її і кладемо вершкове масло, його необхідно розтопити.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

2. Як тільки масло розтопилося, всипаємо до нього 50 грам борошна, все доводимо до однорідності і готуємо 1 хвилину, постійно помішуючи.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

3. У нас виходить жидковатая суміш, у неї тонким струменем вливаємо молоко і інтенсивно заважаємо, щоб соус вийшов гладким і однорідним.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

4. Додаємо сіль за смаком і 1 чайну ложку мускатного горіха, потім доводимо до однорідності.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

6. Залишилося прогріти вийшов соус на вогні пару хвилин, після чого заправка готова до вживання. Приємного апетиту.

Класичний бешамель для лазаньї: Італійський рецепт

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 літр
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Сіль — за смаком
  • Мускатний горіх — 1 ч. ложка
  • Італійські трави — 1 ч. ложа (з гіркою)
  • Мелений чорний перець — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. У невеликій сотейник викладаємо вершкове масло, починаємо його розігрівати на середньому вогні.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

2. Окремо підігріваємо молоко, воно повинно бути гаряче, але не доводимо його до кипіння.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

3. Масло готове, відправляємо до нього борошно і відразу ж перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Тепер в суміш додаємо гаряче молоко і доводимо до однорідності.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Порада: Найкраще вливати молоко за два ополоника, так у вас не буде грудок, а якщо його додасть все відразу, то обов’язково буде багато грудочок, а це не правильно.

4. Коли залишилося зовсім небагато молока, додаємо в нього всі спеції, сіль, перець, трави, мускатний горіх і все ретельно перемішуємо.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

5. Потім з’єднуємо з основною масою, ставимо на вогонь і кип’ятимо 1-2 хвилини.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Соус готовий. Його можна прибрати в холодильник, а потім розігріти і використовувати. Пробуйте і експериментуйте. Приємного апетиту.

Смачний соус бешамель для курки — Покроковий рецепт

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно — 50 гр.
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Бульйон (курячий) — 200 мл
  • Вершки 20-25% — 250 мл
  • Куряча грудка — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  • Сир твердий — 150 гр.
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Паприка — за смаком
  • Орегано — за смаком
  • Сіль, перець — за смаком
  • Приправа для курки — за смаком

Спосіб приготування:

1. У розігріту сковороду кладемо вершкове масло, трохи його розтопити, потім додаємо 50 гр. борошна, обсмажуємо його 2 хвилини, весь час помішуємо, щоб не пригоріло.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

2. Потім, не прибираючи з вогню сковорідку, поступово вливаємо курячий бульйон. Після чого додамо жирну сметанку. Соус солимо, додаємо перець, мускатний горіх (за бажанням). Коли вся маса дійде до потрібної густоти, прибираємо її з плити.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

5. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями. Трошки його обсмажимо до невеликої золотинки.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

6. Куряче філе миємо, розрізаємо вздовж навпіл, потім за допомогою молотка робимо його однаково плоским зі всіх сторін. Солимо, перчимо та посипаємо приправою для курки.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

7. Деко змащуємо олією. Викладаємо курячу грудку, солимо, перчимо, додаємо спеції. Викладаємо цибулю.

9. Натираємо сир на крупній тертці. Посипаємо їм грудку і зверху заливаємо соусом бешамель і знову можна засипати рясно сирком (але це вже на ваш розсуд).

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

10. Відправляємо в розігріту духовку при 180-200 градусів на 20 хвилин. Так як у всіх духова шафа працює по різному, орієнтуємося на красиву, золотисту скориночку.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Ось така смачна страва у нас виходить. Ні з чим не порівняти така курка з соусом Бешамель, він приваблює своєю консистенцією. Приємного апетиту.

Як приготувати бешамель для жульєна з вершками

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Молоко — 700 мл
  • Вершки жирністю 20 % — 150 мл
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Мускатний горіх — 1 ч. ложка
  • Гриби — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сир — 200 гр.

Спосіб приготування:

1. У сковороді розтопити масло, додаємо туди борошно і все доводимо до однорідності, трохи підсмажити цю суміш.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

2. Після цього поетапно додаємо молоко і добре перемішуємо, так у нас не утворюються грудочки.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

3. Додаємо мускатний горіх, сіль, чорний мелений перець і вливаємо вершки, ретельно помішуємо і кип’ятити 3 хвилини на середньому вогні.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

4. Нарізаємо гриби і ріпчасту цибулю, обсмажуємо до готовності, додаємо готовий соус, трохи потомим разом для того, щоб смаки почали поєднуватися.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

5. Ставимо кокотниці в деко, тепер перекладаємо гриби в заправку. Для красивої смачною скоринки засипаємо все твердим сиром. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів до утворення сирної скоринки.

Порада: У сковороду наливаємо трохи води, для того щоб жульєн не пригорів.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Можна дати соусу відстоятися і процідити від спецій, але я цього не роблю, мені подобаються крупинки. Жульєн готовий, приємного апетиту.

Соус бешамель для макаронів з фаршем

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Сир — 200 гр.
  • Молоко — 700 мл
  • Масло — 200 гр.
  • Борошно — 2 ч. ложка
  • Цибуля ріпчаста — 1/2 головки
  • Сіль — за смаком
  • Мускатний горіх — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. У половнике або сковороді розтопити вершкове масло, потім додамо пару чайних ложок борошна і доведемо до однорідності. Обсмажуємо на невеликому вогні, постійно перемішуємо.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

2. Поставимо молоко підігріватися до гарячого стану, але не до кипіння. Молоко стало гарячим, додаємо пів цибулини на 5 хвилин.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

3. Поступово вливаємо тепле молоко, помішуємо, щоб не утворювалася піна. Солі за смаком, додаємо мускатний горіх. Кип’ятимо 2-3 хвилини, потім додаємо натертий на крупній тертці твердий сир.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

4. Відварюємо макарони з’єднуємо їх з соусом, закриваємо кришкою на хвилину і тушкуємо.

Соус бешамель - 5 классический рецептов в домашних условиях

Потім подаємо до столу. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: