Суп із сочевиці – Прості і смачні покрокові рецепти

Для багатьох це вже стало буденною стравою так само, як борщ класичний або розсольник з перловкою і солоними огірками. А для деяких я зараз відкрию новий цікавий і простий спосіб нагодувати своїх близьких ситно, смачно і швидко.

Це турецьке страва, в оригіналі він називається «Ezo gelin corbasi», що означає «Суп нареченої Езо». Історію його походження пов’язують багато з нещасною легендою, про дівчину Эзу. Вона була дуже красивою і багато їй захоплювалися. В одного зі своїх шанувальників вона закохалася, але їх розлучив її батько і видав заміж за нелюба. Щоб відволіктися від сумних думок Эза стала готувати багато і придумала таку страву, присвятивши її своїй матері.

Готується ця страва дуже легко, до того ж воно ще й дуже корисне. У сочевиці міститься дуже багато білка, вона не накопичує токсини, тому у якій би частині світу вона не була вирощена, вона все одно буде екологічно чистою.

Сьогодні я розповім Вам кілька способів приготування такого дивовижного супчика.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Ця страва може бути вегетаріанським або включати в себе м’ясо. Можна використовувати коричневу, червону, жовту або чорну, сочевицю. У червоної і чорної сочевиці Dehulled є свої особливості при варінні вони розпадаються, роблячи їжу густий.

Суп із сочевиці з куркою – Простий, покроковий рецепт

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона/зелена – 200 гр.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт (за бажанням)
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. ложки
  • Часник – 5-7 зубчиків
  • Зелень – за смаком
  • Морква – 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Перше, що ми робимо — це дуже ретельно промиваємо сочевицю і заливаємо її водою.

Порада: Якщо ви обираєте червону сочевицю, то проблем з приготуванням не виникне, вона замочується і готується дуже швидко. А ось із зеленою доведеться повозитися, як з горохом. Замочуємо мінімум на пару годин і варимо довше.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

2. Ретельно промиваємо курячу грудку, при бажанні ріжемо її шматочками і ставимо варитися бульйон.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

3. Сочевиця постояла, розбухла, зайву воду ми зливаємо і опускаємо рослина в бульйон. І варимо приблизно годину, утворену піну постійно прибираємо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

4. Тим часом, очищену картоплю нарізаємо кубиками, заливаємо на деякий час водою.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

5. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з рослинним маслом.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

6. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці, потім викладаємо до цибулі і обсмажуємо разом до готовності. За бажанням можна додати болгарський перець. Після додаємо томатну пасту. Трошки обсмажили і вимикаємо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

7. Через годину виймаємо м’ясо. З картоплі зливаємо воду і викладаємо в бульйон. Дрібно нарізаємо зелень, сюди ж видавлюємо через часникодавку часник.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

8. Картопля зварилася, додаємо цибулю і моркву, повертаємо м’ясо, солимо, перчимо за смаком і доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і кладемо зелень. Пробуємо на сіль, спеції і вимикаємо плиту.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Наливаємо суп гарячим, його краще подавати зі сметанкою, за смаком можна додати сухарики і швидше тішимо близьких Приємного апетиту.

Суп пюре з червоної сочевиці без м’яса

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 200 гр.
  • Середній картопля – 1 шт.
  • Середня цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. ложка
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження

Спосіб приготування:

1. Всі овочі: моркву, картоплю, часник, цибулю очищаємо, промиваємо під проточною водою. Потім нарізаємо на невеликі кубики. Помідор заливаємо окропом на одну хвилину, обдаємо холодною водою, знімаємо з нього шкурку, нарізаємо шматочками.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

2. Обов’язково промиваємо сочевицю. У каструлю з товстим дном наливаємо олію, викладаємо цибулю і підсмажити його протягом 2х хвилин на середньому вогні, періодично помішуємо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

3. Далі додаємо моркву і також пасеруємо дві хвилини. Наступний інгредієнт, це помідор відправляємо її в каструлю і накриваємо на 5 хвилин кришкою.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

4. Кладемо томатну пасту, і все добре перемішуємо. Після відправляємо в каструлю картоплю і сочевицю і вливаємо 1,5 літра води. Знову розмішуємо, накриваємо каструлю кришкою і доводимо до кипіння. Потім варимо близько 20 хвилин.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

5. Приблизно за дві хвилини до готовності, солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком. За допомогою блендера перетворюємо його в суп пюре.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Додатково страву можна побризкати соком лимона, для поліпшення смакових якостей. Приємного апетиту.

Пісний вегетаріанський суп із зеленої сочевиці

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Зелена сочевиця — 150 гр.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 4 зубчики
  • Імбир — 1 невеликий шматочок
  • Помідор черрі — 5 шт.
  • Кінза — невеликий пучок
  • Каррі — 1 чайна ложка
  • Куркума — 1 чайна ложка
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

1. Сочевицю промиваємо і заливаємо водою, залишаємо на пару годин.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

2. Тим часом підготуємо овочі. Моркву очищаємо з допомогою ножа або овочечистки. І нарізаємо великими або дрібними шматочками, це вже кому як подобається.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

3. Цибулю чистимо від шкірки і кришимо звичним для вас способом. Кладемо зубчики часнику, натискаємо на них з допомогою ножа, і легко знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо його. Імбир ріжемо тим же способом, що і часник.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

4. Черрі промиваємо, вирізаємо плодоніжку і просто розрізаємо на половинки.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

5. Через дві години викладаємо сочевицю в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, варимо хвилин 35.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

6. Після викладаємо всі нарізані овочі, крім помідорів їх додамо пізніше. Всі разом доводимо до кипіння і варимо ще десь 12 хвилин.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

7. Додаємо спеції, добре розмішуємо і довариваем на середньому вогні ще 7 хвилин. У самому кінці додаємо черрі, відключаємо вогонь.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Дрібно нарізану кінзу кладемо вже в готову страву, яке дуже зігріває і дарує енергію. Приємного апетиту.

Суп із сочевиці по турецьки в домашніх умовах

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Сочевиця — 1 стакан
  • Вода — 1 літр
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Спеції для супу
  • Борошно — 1 ст. ложка
  • Томатна паста — 2 ст. ложки
  • Олія — для смаження
  • Куркума — 1 ч. ложка
  • Аджика — 2 ч. ложка
  • Лимон — 1 шт.
  • Паприка — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Весь процес приготування, обов’язково повинен починатися з масла. Наливаємо рослинне масло в сковороду, розігріваємо. В цей час очищаємо цибулю та нарізаємо, обсмажуємо, його необов’язково кришити занадто дрібно. Після того, як цибуля постояв у нас три хвилини на плиті, додаємо куркуму.

Порада: Звичайно ж, не всі люди в Туреччині кладуть куркуму, але якщо у страві присутній цибулю, то краще всього це зробити.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

2. Крім куркуми кладемо 1 столову ложку борошна, обсмажуємо до тих пір, поки не з’явиться запах горіхів.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

3. Моркву очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками. Додаємо її в цибуля, а через хвилини 3-4 кладемо томатну пасту.

4. У Туреччині продають спеціальну томатну пасту, вона змішана з перцевою пастою. У нас нажаль такої немає, але замість цього ми кладемо аджику.

5. Сочевицю промиваємо дуже добре, на кілька разів. І додаємо її в цибулю з морквою. Трохи обсмажимо і заливаємо водою. Суп трохи закипів і з’явилася піна, обов’язково її знімаємо. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 16. Засипаємо всі спеції і добре розмішуємо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

6. Беремо блендер і перетворюємо страва суп-пюре. Обов’язково пробуємо на сіль, на пекучість. Додаємо сік лимона за смаком.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

7. Масло розігріваємо дуже добре, змішуємо 1 ч. ложку паприки, і аджики, обсмажуємо їх разом. Переливаємо його в соусник.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Ріжемо лимон на всіх, хто бере участь у поїданні даної страви. Наливаємо в тарілку, поливаємо соусом і подаємо до столу. Приємного апетиту.

М’ясний сочевичний суп зі свининою

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини — 300 гр.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Сочевиця — 200 гр.
  • Спеції до м’яса — 1 ч. ложка
  • Сіль, перець — за смаком
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. М’ясо промиваємо, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю, де будемо варити суп. Наливаємо трохи олії і обсмажуємо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

2. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо довільно, як вам подобається, викладаємо в каструлю. Добре перемішуємо і смажимо все разом. Потім додаємо спеції для м’яса.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

3. Наливаємо 400 мл кип’яченої води, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 10-15 хвилин.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

4. Очищену картоплю, нарізану кладемо в каструлю, а слідом промиту і попередньо промиту сочевицю.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

5. Кладемо лавровий лист, сіль і перець за смаком, вливаємо воду рівно на стільки, щоб усі інгредієнти були повністю покриті. Накриваємо кришкою і варимо до тих пір, поки картопля не стане м’якою.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Страва готова, розливаємо по тарілках і посипаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту.

Сочевичний суп на курячому бульйоні в мультиварці

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста — 1/2 частина
  • Картопля — 3 шт.
  • Перець — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Четвертинка курки — 1/2 частина
  • Сочевиця червона — 100 гр.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Лавровий лист, перець горошком, м’ята сушена
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Варимо курячий бульйон. У каструлю вливаємо олію, викладаємо натерту моркву, порізану цибулю, легка обсмажуємо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

2. Перець промиваємо, вирізаємо насіння, дрібно кришимо, висипаємо в каструлю і продовжуємо пасерувати.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

3. Очищаємо картоплю, промиваємо, нарізаємо кубками і висипаємо до всіх інгредієнтів. Потім викладаємо м’ясо курки, сочевицю заздалегідь оброблену і вливаємо бульйон, до позначки 3L.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

4. Солимо, перчимо, додаємо сушену м’яту. закрываеи мультиварку, включаємо режим варіння на 20 хвилин. В кінці додаємо лавровий лист, перець горошком і залишимо на підігріві хвилин на 5.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Блюдо готове. Приємного апетиту

Смачний суп із сочевиці з копченностями

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Інгредієнти:

  • Сочевиця — 200 гр.
  • М’ясо копченої курки — 350 гр. (без шкірки)
  • Картопля — 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 100 гр.
  • Морква — 100 гр.
  • Селера — 100 гр.
  • Цибулю зелений — 50 гр.
  • Томатний сік — 200 мл
  • Масло рослинне — 30 гр.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Вода — 1,3 літра

Спосіб приготування:

1. У каструлю вливаємо воду, висипаємо промиту сочевицю, накриваємо кришкою і варимо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

2. Копченості відокремлюємо від шкіри і кісток. Дрібно кришимо. Після того, як сочевиця закипіла, викладаємо м’ясо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

3. Картопля очищаємо, ріжемо кубиками і відправляємо в каструлю, перемішуємо.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

4. Цибулю, моркву, селеру, промиваємо, очищаємо і кришимо дрібним кубиком. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо овочі.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

5. Як все добре обжарилось, вливаємо томатний сік, солимо перчимо за смаком. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння.

Відправляємо овочі в каструлю. Ріжемо зелень. Наливаємо суп, прикрашаємо й подаємо до столу. Приємного апетиту.

Суп из чечевицы - Простые и вкусные пошаговые рецепты

Сподіваюся, що дані рецепти Вам обов’язково знадобляться.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: