Тісто для мантів по класично – Кращі покрокові рецепти

Що ж таке манти, це невеликі пиріжки, схожі чимось на пози (бурятське страва), для їх приготування використовують прісне тісто і різну начинку, але в основному це м’ясний фарш. Це блюдо дуже популярним у народів Східного Туркестану, Центральної Азії, Туреччини, Узбекистану, Монголії.

Звичайно ж, велику увагу варто приділити приготування прісного тіста. Воно повинно бути максимально еластичним. З усіх видів його можна вважати найдавнішим, у багатьох книжках пишуть, що воно з’явилося в Стародавньому Єгипті близько 3 тисяч років до н. е.

Сьогодні ми розглянемо з Вами кілька простих варіантів опари за класичним рецептом. Так само пропоную оцінити рецепти смачних домашніх пельменів.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Щоб у підсумку страву вийшло ідеальним, маса не расклеивалось, а начинка не вилітала, потрібно дотримуватися кількох порад.

Порада: Масу необхідно вимішувати довго і ретельно. Потім, після того, як ви вважаєте, що досить виражали, залишаєте відстоятися не менше ніж на пів години.

Тісто для мантів за класичним рецептом

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Інгредієнти:

  • Борошно — 600 гр.
  • Вода (холодна) — 200 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. У холодну воду розбиваємо яйце, додаємо сіль і перемішуємо до розчинення солі.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

2. Просіюємо в миску борошно, поступово вливаємо воду і замішуємо не поспішаючи.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

3. Збираємо борошно з країв миски і від краю до середини замішуємо. Коли рідина вбралася, перекладаємо тісто на стіл.

4. Вимішуємо близько 10 хвилин докладаючи зусилля. Залишки борошна збираємо до купи і додамо води, щоб зібрати все в купу.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

5. Опара виходить дуже тугим, прибираємо його на 30-40 хвилин в целофановий мішок.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Маса підійшла, стала м’якою і дуже пружною. Приємного апетиту.

Класичний рецепт тіста для мантів без яєць

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Інгредієнти:

  • Вода — 200 мл
  • Борошно — 500 гр.
  • Сіль — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Борошно просіваємо через сито кілька разів. Сіль додаємо у воду, ретельно розмішуємо до повного розчинення.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

2. Тепер додаємо солону воду в муку, потроху, в цьому полягає вся суть. Цей спосіб робить тісто просто чудовим для мант.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

3. Ретельно вимішуємо масу, до стану однорідності. Як тільки ви отримаєте потрібний результат, перекладаємо його на стіл і знову вимішуємо. На це піде хвилин 7-10.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

4. Тепер готове тісто загортаємо в харчову плівку, або мішок, залишаємо при кімнатній температурі на годину.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Таку заготовку можна використовувати відразу, а можна прибрати в холодильник до того моменту поки вона вам не знадобиться. Приємного апетиту.

Смачне тісто для мантів приготоване будинку

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Вода — 1 стакан
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Яйце куряче — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. У мисці з’єднуємо яйце, сіль, трохи збиваємо, вливаємо 1 склянку води кімнатної температури, ретельно розмішуємо.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

2. Просіяне борошно поступово всипаємо в миску, замішуємо ложкою круговими рухами. Замішуємо тісто ложкою до тих пір, поки воно не стане досить густим. Потім перекладаємо на обробну дошку і домішують руками.

Порада: додавайте Борошно поступово, та як її кількість може змінитися. Це залежить від величини яйця і вологості самої борошна.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

3. Приблизний час вимішування 15 хвилин. Формуємо кулю і покласти його в поліетиленовий пакет, розстойка займе хвилин 40

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Все наша опара готова. Під час роботи відрізайте лише ту частину з якою будете працювати, решту масу тримайте під рушником, щоб воно не підсохло.

Правильний рецепт тіста для мантів по-узбецьки

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Інгредієнти:

  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно —

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску кладемо пів чайної ложки солі, вбиваємо одне яйце і 70 мл. води. Беремо віночок і починаємо збивати.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

2. Всипаємо попередньо просіяне борошно, інтенсивно розмішуємо її.

3. Процес замішування займає хвилини три-чотири, накриваємо кришкою і залишаємо на час. Нам потрібно круте тісто, спочатку його зовнішній вигляд може бути некрасивою. Але після того, як воно відстоїться, прийме потрібну форму і буде податливим.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Порада: У той час як опара стоїть в сторонці, ви можете підготувати фарш.

4. Після того, як начинка готова, стіл посипаємо борошном, беремо наш колобок і склавши два кулака разом, тиснемо на нього від центру до країв, щоб діаметр коржі збільшувався.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

5. Знову посипаємо рясно, складаємо навпіл і так само кулачками працюємо. Тепер з допомогою качалки від центру до країв розкачуємо.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

І ділимо масу на смужки.

Заварне тісто для мантів на окропі

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 кг
  • Яйце — 2 шт.
  • Окріп — 2 склянки
  • Соняшникова олія — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. В гущавину висипаємо борошно, до неї додаємо сіль, збиваємо два яйця, вливаємо олію, перемішуємо. Якщо у вас є блендер, то краще скористатися ним, вам не доведеться застосовувати ніяких зусиль, але якщо ж його немає, то можна вимісити і руками.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

2. Виливаємо відразу ж весь окріп, після того, як блендер розмішав, викладаємо тісто на стіл і допрацьовуємо руками.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

3. Злегка присипаємо борошном, щоб воно не заветріться.

Тесто для мантов по классически - Лучшие пошаговые рецепты 

При бажанні кладемо в пакет і прибираємо, але якщо ж у вас зовсім немає часу приступаємо до приготування смачних мант. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: