Варення з чорної смородини на зиму: рецепти “пальчики оближеш”

Доброго дня! Поговоримо сьогодні про дуже смачне і корисне варення з чорної смородини. Я підібрала для вас дуже хороші рецепти приготування цих ласощів.

Крім того, що воно дуже смачне, але при цьому ще й дуже корисне. Смородина буде дарувати нам свої вітаміни взимку. При цьому вона зміцнює імунітет і морс з неї корисно пити при застуді та кашлі. Я зазвичай просто розводжу конфітюр з водичкою і п’ю.

І в кулінарії дуже може воно згодиться. Наприклад, для змазування тортів чи можна ще поливати їм мороженку. Буде дуже смачненько. Я так завжди любила в дитинстві ласує. А ще мені завжди подобалося просто намазувати на білу булочку і їсти з молочком, ммм… просто пальчики оближеш.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

Для мене найважче в приготуванні цього варення — це перебрати ягоди, особливо якщо їх зібрано багато. В дитинстві у бабусі в селі саме мені ставили в обов’язок цим займатися. Ох, як я це не любила, особливо коли твої друзі пішли на річку або ще куди-небудь.

Обов’язково потрібно перебрати ягоду, очистити від гілочок і листочків. Після чого промити і висушити за допомогою паперового рушника.

Желеподібне варення з чорної смородини — рецепт 5 хвилинка

Для початку хочу представити дуже простий рецепт приготування нашого конфітюру. Ягоди варяться дійсно всього 5 хвилин. Головне дотримуйтесь всі описані рекомендації і тоді у вас вийде просто чудове варення з ароматом свіжої ягоди.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина — 500 гр
  • Цукор — 600 гр
  • Вода — 50 мл

Пропорції можна змінювати, головне дотримуйтесь співвідношення інгредієнтів.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

Приготування:

1. Покладіть ягоди в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Після чого варіть 5 хвилин, не забуваючи помішувати. Варити на середньому або великому вогні, головне щоб воно постійно було в стані кипіння.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

2. Потім додайте цукор, розмішайте до розчинення і доведіть до кипіння. Потім залиште до охолодження. Після чого розкладіть у заздалегідь простерилізовану банки і закрийте кришками. Приберіть для зберігання в прохолодне місце.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

Як варити варення з чорної смородини на зиму

Цей рецепт вважається традиційним. Саме так готувала моя бабуся. Коли його їси, відчувається смак дитинства і теплий, ласкавий погляд бабусі, яка хоч і була в нас сувора, але всіх своїх онуків вона дуже любила.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина — 5 кг
  • Цукор — 5 кг
  • Вода — 7,5 склянок

Приготування:

1. Засипте в посуд для варіння цукор і залийте його водою. Доведіть до кипіння. Кип’ятіть до тих пір, поки сироп не стане прозорим.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

2. Потім покладіть в киплячий сироп ягоди. Акуратно перемішайте і вимкніть вогонь. Залиште в такому положенні на добу.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

3. Через добу знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть пінку і вимикайте. Знову залиште на добу.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

4. На наступну добу знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть пеночку і варіть приблизно 15 хвилин.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

На чисту прохолодну тарілку покладіть 2-3 ложки желе. Охолодіть і проведіть посередині ложкою. Якщо краї не почнуть сходиться, значить, варення готове.

5. Розкладіть все по стерильним банкам, закрийте і відправте в місце для зберігання ваших заготовок.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

Простий рецепт варення через м’ясорубку без варіння

Ось рецепт, простіше не придумаєш. Особисто я люблю як раз готувати саме сирим методом. Аромат свіжої смородини відчувається навіть взимку.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина — 1 кг
  • Цукор — 2 кг

Приготування:

1. Чисту і підсушену ягоду перекрутіть через м’ясорубку. Додайте туди цукор і перемішайте.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

2. Розкласти в чисті стерильні банки, залишивши відстань до краю 3-4 див. Зверху покладіть шар цукру. Закрийте кришками і приберіть в темне прохолодне місце. Хоча при цій рецептурі, можна зберігати при кімнатній температурі.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

Конфітюр з чорної смородини з апельсином на зиму

Смородина з апельсином — це дуже цікаве поєднання смаків. Спробуйте зробити такий конфітюр. він вам точно має сподобатися. Я представлю два варіанти приготування сиром способом без варіння, які трохи відрізняються один від одного.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина — 1 кг
  • Цукор — 2 кг
  • Апельсин — 1 шт

Приготування:

1. Наріжте скибочками апельсин, позбувшись від кісточок. Потім ягоди і часточки апельсина, прямо з шкіркою, перекрутіть через м’ясорубку.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

2. Після чого перелийте в посуд з цукром і як слід перемішайте. Закрийте харчовою плівкою посуд з варенням і залиште на 2-3 години.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

3. Настоявшееся ласощі перекладіть в стерильні баночки і закрийте кришками. Зберігати їх можна при кімнатній температурі.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

А тепер подивіться ще один рецепт. Крім апельсина тут додається ще і банан. Спробувавши таке варення, ви просто пальчики оближете.

Інгредієнти:

  • Смородина — 3 склянки
  • Цукор — 4 склянки
  • Апельсин — 1 шт
  • Банан — 1 шт

Дуже смачна і вітамінна ласощі вийшло. Впевнена, так ви ще не пробували робити. А я вже спробувала в минулому році. Дуже рекомендую таку смакоту.

Варення (желе) з чорної і червоної смородини — п’ятихвилинка

Ще один варіант, який я люблю. Мені взагалі подобається робити всякі асорті, змішуючи смаки. Рекомендую і вам спробувати зробити таким способом. Пропорції чорної і червоної ягоди не принципові. Покладіть на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • Смородина червона і чорна — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

Приготування:

1. Змішайте ягідне асорті з цукром і перемішайте до тих пір, поки вони не дадуть сік.

Ягоди промийте, але очищати від гілочок не обов’язково.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

2. Потім поставте на плиту, доведіть до закипання. Варіть 3 хвилини, постійно інтенсивно помішуючи.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

3. Після варіння перелийте все в каструлю через сито. Ягоди добре подавіть через нього Постарайтеся, щоб весь макуха був сухий.

З решти макухи можна зробити чудовий морс. Так що не поспішайте викидати.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

4. Чистою ложкою зніміть з желе піну. Потім розлийте в стерилізовані банки. Залиште до охолодження. Після того, як він охолоне, закрийте чистими кришками і приберіть в місце для зберігання. У вас повинно вийде дуже густе і неймовірно смачне желе.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

Чорна смородина протерта з цукром на зиму — рецепт без варіння

Хочу поділиться ще й цим чудовим способом приготування варення на зиму. Простий і швидкий варіант ароматного конфітюру нагадає вам смак літа і свіжої ягоди, як з куща.

Інгредієнти:

  • Смородина — 1 кг
  • Цукор — 1-2 кг

Пропорції цукру залежать від того, як ви будете зберігати таке варення. Якщо при кімнатній температурі, то додайте 2 кг, якщо ж у холодному місці — вистачить 1 кг цукру.

Приготування:

1. Промийте ягоди і викладіть їх на паперовий рушник. Обов’язково просушіть їх. Після чого переберіть, видалите гілочки і листочки.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

2. Покладіть ягоди в блендер і додайте цукор. Перекрутіть до желеподібної маси.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

3. Перелийте в миску і залиште на кілька годин до повного розчинення цукру. Перемішуйте кожні півгодини.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

4. Через кілька годин розкладіть все по стерильним баночках, насипте зверху 2 столові ложки цукру і закрийте кришками. Потім просто приберіть в місце для зберігання.

Варенье из черной смородины на зиму: рецепты "пальчики оближешь"

Відео про те, як приготувати варення з чорної смородини в мультиварці

Для любителів готувати в мультиварці, я підібрала відео. У ньому дуже докладно описується весь процес варіння. А що, дуже зручно — заклав, поставив в потрібний режим і йди займайся своїми справами, ні про що не турбуючись.

Інгредієнти:

  • Ягоди смородини — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

Виходить дуже смачно і не гірше, ніж на плиті. Зате взимку ви зможете поласувати чудовим варенням. Та й при застуді дуже здорово воно допомагає. Коли у мене температура, я роблю собі морс з нього і постійно п’ю. Смачно і корисно.

Ну ось, дорогі мої друзі, я вам представила саму кращу, на мій погляд, добірку рецептів варення з чорної смородини. Думаю, що коли настане сезон заготовок цієї ягоди, вони вам знадобляться.

Я сама особисто в різні роки випробувала всі ці чудові варіанти і можу сказати, що не визначилася з уподобаннями, так як вони всі виходять дуже смачно.

Гарного вам врожаю і вдалих заготовок!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: