Класичні сирники з сиру: Топ 5 найкращих рецептів

Для різноманітності меню і введення молочного продукту в дитячий раціон, придумали рецепти смачних коржиків з сиру. Ходять чутки, що государ Петро I не мислив свій сніданок без аппетитнейших сирничків зі сметаною. Це дуже популярне блюдо в нашій країні, без якого не обходяться на сніданок або вечерю тисячі сімей, так само як і пишні оладки на кефірі.

Основні продукти входять до складу сирників, це — сир, цукор, яйця і трохи борошна. Борошно використовують тільки для додання необхідної консистенції і тому її не повинно бути дуже багато. Також ще зустрічаються рецепти, де замість борошна використовують манку.

У сьогоднішній статті я вам розповім, як приготувати класичні сирники із сиру, де постарався вибрати найкращі і прості рецепти.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Сирники із сиру з борошном на сковороді — Покроковий класичний рецепт

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Сир будь-якої жирності — 350 гр
  • яйця — 3 шт
  • борошно — 1/2 склянки в тісто і 1/2 стак. для обвалювання
  • цукор — 3 ст. л
  • соняшникова олія — 50 мл
  • сіль — 1 щіпка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сир, цукор, щіпку солі і гарненько перемішуємо всю масу з допомогою виделки.

Категорично забороняється користуватися блендером, тому що нам необхідно зберегти цілими грудочки сиру.

Потім додаємо в тісто половину склянки борошна і ще раз перемішуємо.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Тепер набираємо в руки невеликий шматочок сирного тіста і відразу ж обвалюємо його залишилася борошні, після чого ліпимо з нього корж. Теж саме робимо і з рештою тестом.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Далі обсмажуємо в олії на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Відразу ж зі сковороди перекладаємо готові сирник на паперовий рушник для того, щоб з них пішли надлишки жиру.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Готову страву подаємо теплими зі сметанкою або медом.

Рецепт сирників з сиру без яєць

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Сир — 400 гр
  • манка — 4 ст. л
  • цукор — 4 ст. л
  • ванільний цукор — 1 ч. л
  • трохи борошна для панірування
  • рослинна олія для смаження
  • сіль — 1 щіпка.

Спосіб приготування:

1. Для даного рецепту нам потрібно не сухий дрібнозернистий сир. Для того, щоб почати приготування нам треба перекласть його в глибоку ємність, туди ж додаємо ванільний і звичайний цукор, манку і щіпку солі. Ретельно все перемішуємо.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

2. Прибираємо сирну масу в холодильник хвилин на 20-30 для того, щоб вся манка розм’якшилася і не відчувалася в готових сирники.

3. Після закінчення часу починаємо руками ліпити заготовки, і не забуваємо обваляти кожну коржик в борошні.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

4. Далі обсмажуємо в рослинному маслі на середньому вогні з кожного боку до яскраво рум’яного кольору.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

5. Викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла і, за традицією, подаємо зі сметаною, варенням або згущеним молоком.

Пишні сирники з манкою

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Сир — 180 гр
  • яйця — 1 шт
  • манна крупа — 3 ст. л
  • родзинки — 50 гр
  • цукор — 1 ст. л
  • крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Промиваємо родзинки і заливаємо теплою водою на 15 хвилин, потім просушуємо на рушник.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Перекладаємо В миску сир і за допомогою виделки розминаємо його, туди ж додаємо сіль, цукор і вбиваємо яйце. Перемішуючи доводимо до однорідної маси.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Далі додаємо манку, ретельно перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин у спокої. За цей час вся маса набухне і трохи загусне.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Додаємо просіяний крохмаль, промитий і просушений ізюм і замішуємо тісто на пишні сирник з манкою.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Формуємо руками сирники, при цьому кожну коржик обвалюємо в борошні.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Викладаємо їх у розігріту на середньому вогні сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору з двох сторін.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Пишні сирника готові, подаємо до столу гарячими зі сметанкою.

Як приготувати сирники в духовці

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Сир — 200 гр
  • сметана — 150 гр
  • яйце — 2 шт
  • цукор — 2 ст. л
  • манна крупа — 3 ст. л
  • вершкове масло розтоплене — 30 гр
  • розпушувач — 1 ч. л
  • ванілін — за смаком
  • сіль — 1/3 ч. л.

Спосіб приготування:

Першим ділом в мікрохвильовці розтоплюємо вершкове масло і залишаємо його в сторонці остигати.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Сир підійде будь-якої жирності, в даному випадку домашній і дуже м’який. Кладемо його в глибоку ємність і подрібнюємо за допомогою виделки.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

В окрему миску всипаємо цукор, ванілін, манку, сіль, розпушувач, все перемішуємо і залишаємо поки що осторонь.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Тепер переливаємо в сир за раніше розтоплене і остигле масло, додаємо кілька яєц, додаємо сметану, після чого все гарненько перемішуємо до однорідності.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Потім всипаємо прибрану в сторону суху суміш, знову все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин для того, щоб манка вся набухла.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Змащуємо олією з допомогою кулінарної пензлика спеціальні формочки, викладаємо в них сирне тісто, при цьому не забуваємо залишити в них небагато місця на підйом, приблизно 5 мм.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Відправляємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку, запікати до золотистої скоринки приблизно протягом 20-30 хвилин. Готові сирники під час запікання трохи піднімуться, але потім осядуть, так і повинно бути.

Классические сырники из творога: Топ 5 самых лучших рецептов

Подаємо до столу теплими, приємного Вам чаювання!

Рецепт сирничків від Юлії Висоцької (відео)

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: