Манник класичний – 5 найбільш смачних рецептів

Іноді, хочеться спробувати щось смачненького і що ж робити, якщо торти і тістечка, приготовані за стандартним рецептами вже приїлися? Ось тоді-то і виникає таке бажання приготувати щось новеньке, просте і звичайно ж, дуже смачне, наприклад, такий пиріг як манник або шарлотку з яблуками в духовці.

Особисто я вважаю, що з цим пирогом впорається навіть самий початківець кулінар, тому що він настільки простий і легкий у приготуванні, ну звичайно ж якщо знати деякі нюанси. Ось наприклад, якщо бісквіт робити з манки, то він вийде не таким примхливим, як з борошном, і пиріг в свою чергу завжди добре підніметься.

Є ще ті, хто не знайомий з цією наивкуснейшей випічкою — як класичний манник? Якщо так, то в такому випадку пропоную Вам виправити цю помилку і ознайомитися з кращими і смачними рецептами, негайно прямо зараз. Так само хочу запропонувати вам подивитися і оцінити рецепти смачного печива з сиру.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Класичний маннік на кефірі — Покроковий рецепт

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Борошно — 150 гр
  • кефір — 250 мл
  • манка — 200 гр
  • молоко — 250 мл
  • цукор — 230 гр
  • цукрова пудра — 100 гр
  • масло вершкове — 50 гр
  • яйце — 2 шт
  • розпушувач — 1 ч. л
  • сік ягід (журавлини, смородини) — 2 ст. л
  • сіль — 1/3 ч. л.

Спосіб приготування:

Спочатку розтоплюємо вершкове масло і прибираємо його в бік остигати.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

У глибоку миску наливаємо кефір, всипаємо цукор і манну крупу, після чого все ретельно перемішуємо з допомогою віночка.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Потім вбиваємо яйця, додаємо сіль, остигле масло, просіяне борошно і розпушувач. Доводимо до однорідного стану і починаємо замішувати тісто.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

У глибоку форму для запікання викладаємо пергаментний папір, змащуємо її рослинним маслом і перекладаємо в неї замішане тісто.

Щоб під час готування корж запекался рівномірно, необхідно в центрі форми з допомогою лопатки хрест на хрест злегка розсунути тісто.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Тепер відправляємо майбутній пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо його протягом 30-35 хвилин. По закінченню часу витягуємо його з духової печі, перевіряємо за допомогою зубочистки на готовність, після чого поливаємо молоком і залишаємо остигати.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Для глазурі змішати цукрову пудру з ягідним соком і відразу ж змащуємо нею готовий манник, при бажанні посипаємо крихтою горіха і залишаємо до застигання глазурі.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Пиріг виходить соковитий, ніжний і з молочним смаком.

Ніжний маннік на молоці з яйцями

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Молоко — 250 мл
  • борошно — 1 склянка
  • манна крупа — 1 стак
  • цукор — 1 скл
  • яйця — 3 шт
  • вершкове масло — 20 гр
  • рослинне масло — 80 гр
  • ванілін — 1 ч. л
  • розпушувач — 1 ч. л з гіркою.

Спосіб приготування:

У каструльку наливаємо молоко, ставимо на вогонь, додаємо вершкове масло, помішуючи доводимо до повного розчинення, потім знімаємо з вогню.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін і ретельно збиваємо з допомогою міксера до білих піків.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Потім в цю ж суміш вливаємо олію і ще раз перемішуємо.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Тепер додаємо тепле молоко, манну крупу і доводимо до однорідного стану. Залишаємо отриману масу на 20-30 хвилин для того, щоб як слід манка розбухла. По закінченню часу сюди ж всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і гарненько перемішуємо.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

У попередньо змащену вершковим маслом і злегка присипану манкою форму перекладаємо тісто і відправляємо її в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Після чого перевіряємо за допомогою зубочистки наш пиріг на готовність і якщо він готовий, витягуємо його з форми і даємо трохи охолонути.

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Ось такий звичайний, але дуже смачний десерт вийшов.

Дуже смачний пиріг на сметані в мультиварці

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Сметана — 200 мл
  • борошно — 1 скл
  • цукор — 1 скл
  • манка — 1 стак
  • сода — 1/2 ч. л
  • яйця — 2 шт
  • вершкове масло — 100 гр
  • цукрова пудра для присипки.

Спосіб приготування:

1. Для початку кладемо соду в сметану і гарненько її перемішуємо.

2. У каструлю вбиваємо яйця, додаємо цукор і гарненько збиваємо з допомогою міксера.

3. Потім додаємо манку, просіяне борошно, розм’якшене вершкове масло і гарненько перемішуємо.

4. Тепер перекладаємо сметану, ще раз перемішуємо, після чого консистенція повинна вийти дуже густого крему.

5. Далі перекладаємо готове тісто в змащену маслом чашу мультиварки, закриваємо кришку і включаємо режим «Випічка» на одну годину.

6. Відкриваємо кришку, перевіряємо готовність, якщо він злегка не допекся, то можна довести до готовності на функції «Аерогриль»

7. Зверху присипаємо цукровою пудрою, даємо трохи охолонути і подаємо до столу.

Найпростіший манник

Манник классический - 5 самых вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Кефір — 1,5 склянки
  • манна крупа — 1 стак
  • цукор — 1 скл
  • борошно — 1 скл
  • яйце — 1 шт
  • сода — 1 ч. л
  • розтоплене вершкове масло — 100 гр .

Спосіб приготування:

1. У глибокій мисці з’єднуємо кефір, манку, цукор і вбиваємо яйце. Збиваємо ретельно всю масу і залишаємо на 2 години.

2. Після додаємо туди ж розтоплене масло, соду гасимо оцтом, перемішуємо і додаємо просіяне борошно і доводимо до однорідного стану.

3. Відповідний деко змащуємо маслом і перекладаємо в нього тісто.

4. Відправляємо наш майбутній пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на пів години.

5. Перевіряємо готовність і подаємо до столу.

Як приготувати манник без борошна з сиром (відео)

Це смачне блюдо готується без борошна дуже просто, для приготування всього навсього ми будемо використовувати манку. А подавати його можна як до сніданку, так і до полуденка, до кави або чаю, до улюбленого свята або до звичайного буденного столу.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: