Медовий торт в домашніх умовах. Простий рецепт приготування смачного святкового десерту

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Якщо на порозі свято, ми починаємо згадувати рецепти салатів, гарячого і закусок. А ось десерти найчастіше купуємо в магазині. Здається, що приготувати хороший торт дуже складно. Але давайте розвінчаємо цей міф, приготувавши дуже простий, але неймовірно смачний домашній медовий торт.

Сьогодні вже ніхто не може сказати достеменно, де і коли вперше почали робити випічку з додаванням меду. Історики стверджують, що змішувати мед і мелені зерна злаків було прийнято ще тисячі років тому на територіях древніх цивілізацій. Таке тісто не випікали відразу – чекали, поки воно почне збільшуватися в об’ємі за рахунок появи пухирців вуглекислого газу (почне бродити).

Готові вироби навряд чи були дуже солодкими – мед, швидше за все, додавали в якості «їжі» для дріжджових грибків, а не з міркувань смаку. Зате вони виходили куди більш пишними, ніж звичайні прісні коржі на воді. А що, якщо одна з господинь не дочекалася бродіння тіста і выпекла його раніше часу? Досить імовірно, що коржі у неї вийшли трохи тугими, але соковитими і ароматними, до того ж довго не черствели.

Звичайно, це тільки припущення. А ось те, що вже в середні століття в різних країнах Європи існував свій рецепт медового десерту – це факт. Готували медовик і до столу російських монархів 200 і більше років тому, а в минулому столітті – на кухнях більшості радянських сімей. Сьогодні його варіації включають меню кав’ярень та ресторанів в усьому світі, ми ж хочемо поділитися з вами декількома варіаціями домашнього медового торта. Переконайтеся, що приготувати дивовижно ніжний десерт з характерним медовим ароматом набагато простіше, ніж здається на перший погляд.

Простий домашній медовий торт зі сметанним кремом

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

У це рецепті ви не знайдете хитромудрих інгредієнтів і складних моментів у приготуванні. На ньому можна осягати ази медової випічки, а більш досвідчені кулінари можуть взяти його за основу, додавши щось своє. Цілком можливий і третій варіант – приготувавши такий медовий торт один раз, ви вже не захочете в ньому щось змінювати – настільки досконалим і самодостатнім вам здасться його смак.

Знадобиться:

  • масло вершкове – 150 г;
  • сіль – щіпка;
  • сметана жирністю від 20% – 400 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • мед натуральний – 2 ст. л. з верхом;
  • цукор – 200 г в тісто + 200 г крем (приблизно по 3/4 склянки);
  • борошно (просеянная) – 250 г;
  • сода – 1 ч. л. (можна замінити на розпушувач – 2 ч. л.).

Етапи приготування:

1. У каструлю об’ємом не менше 3 л. (бажано з потовщеним дном) складіть порізане на шматочки масло, мед і цукор, призначений для тіста.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

2. Поставте ємність на невеликий вогонь. Розтопіть суміш, постійно помішуючи інгредієнти віночком або лопаткою, і доведіть її до кипіння (повинні з’явитися невеликі пухирці). Зніміть ємність з вогню і дайте її вмісту охолонути хвилин 10-15.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

3. Сметану викладіть в глибоку миску, додайте до неї цукор і збийте міксером. Крем буде готовий, коли цукор повністю розчиниться, а сметана збільшиться в об’ємі, процес може зайняти від 5 до 15 хвилин. Збиту сметану надішліть на час в холодильник.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

4. У остиглу цукрово-масляну суміш вбийте яйця, перемішайте. Туди ж додайте борошно, сіль і соду і знову перемішайте – у результаті повинна вийде тягуче тісто по густоті нагадує сметану.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

5. Увімкніть духовку – вона повинна нагрітися до 180 °С. Дно глибокого дека або рознімної форми застеліть пергаментом. Вилийте на нього приблизно половину тіста, розподіліть його лопаткою, щоб вийшов рівний шар. Поставте корж випікатися. Через 10-12 хвилин, коли він стане рум’яним, дістаньте з духовки. Лопаткою відокремте пристали краю від стінок дека, викладіть корж остигати на рівну поверхню (дерев’яну дошку або спеціальну решітку). Так само випікайте другу половину тіста.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

6. У охололих коржів з усіх чотирьох сторін обріжте краю (приблизно по 1,5 см). Обрізки розімніть руками в мисочку, щоб вийшла крихта.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

7. На перший корж викладіть трохи менше половини збитої сметани, розподіліть її порівну по всій поверхні. Укладіть зверху другий пласт і теж покрийте його кремом.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

8. Використовуючи лопатку, промажте бокові сторони торта. Посипте верх і боки крихтою (щоб вона трималася збоку, злегка притисніть руками або тієї ж лопаткою).

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Залиште медовий торт в прохолодному місці на 8-10 годин, щоб він просочився. Після чого його можна подавати до чаю або на святковий стіл. Приголомшливо смачний, але простий десерт готовий. Приємного апетиту!

Медовий торт з чорносливом і горіхами

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

У цьому рецепті тісто для коржів готується з горіховою крихтою, а в сметанний крем додається чорнослив. Це, безсумнівно, святковий варіант медового торта, з вишуканим поєднанням відтінків смаків і відповідним прикрасою.

Знадобиться:

  • мед – 4 ст. л.;
  • борошно (просеянная) – 250 г;
  • сметана жирністю 20% – 4 ст. л. в тісто + 1 кг в крем;
  • цукор – 150 г;
  • цукрова пудра – 4-5 ст. л. з невеликим верхом;
  • горіхи волоські (ядра) – 3-4 ст. л.;
  • яйця – 4 шт.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • чорнослив – 130-150 г;
  • шоколад чорний – 40 г (трохи менше половини плитки).

Етапи приготування:

1. Приблизно за 12 годин до початку випікання торта підготуйте для крему сметану. Розташуйте над глибокою мискою друшляк і викладіть його внутрішню поверхню складеної в 4-6 шарів марлею (краї марлі повинні звисати). Помістіть туди сметану, зав’яжіть краї марлі (зробіть подобу вузлика), поставте в холодильник.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

2. Через 12 годин (можна і довше) дістаньте з холодильника сметану і перекладіть в миску з неї стекла зайва сироватка і вона стала густішою. Потроху додаючи цукрову пудру, з допомогою міксера збийте в повітряний крем.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

3. У глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор і трохи збийте міксером. У сметану для тіста покладіть соду, перемішайте і додайте її до цукрово-яєчної маси.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

4. Туди ж додайте мед, знову все змішайте. Борошно додайте в тісто по 1 ст. л., продовжуючи працювати міксером.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

5. Порубаєте ножем горіхи на шматочки (не дрібні), вмішайте їх в тісто.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

6. Увімкніть духовку – на момент випікання вона повинна прогрітися до 180°С. Широкий плоский деко застеліть пергаментом (якщо не буде вистачати в ширину, стеліть два листа внахлест). Викладіть на нього тонким шаром тісто, допомагаючи собі лопаткою. Відправте його випікатися, через 15 хвилин готові корж дістаньте з духовки і залиште охолоджуватися на деку.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

7. Чорнослив промийте теплою водою, обсушити серветками і наріжте кубиками приблизно 5х5 мм (якщо сухофрукти жорсткі, замочіть їх попередньо хвилин на 5-10 в дуже гарячій воді). Відкладіть приблизно чверть збитої сметани в окрему миску, в решту вкладіть чорнослив і змішайте.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

8. У остиглого коржа з допомогою довгої лінійки вирівняйте краї (обріжте зайве). Розмітьте сторони прямокутника навпіл, ножем розріжте його на 4 рівні частини, зніміть шкіри з пергаменту.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

9. Обрізки дрібно покришіть – вручну або за допомогою подрібнювача.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

10. Дно страви або тарілки, в якій будете збирати торт, змастіть невеликою кількістю збитої сметани. Укладіть перший корж і зробіть на його поверхні ножем неглибокі (до 1-2 мм) надрізи у вигляді сітки – так він краще буде просочуватися. Викладіть третину крему з чорносливом, розмажте лопаткою.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

11. Повторіть так само з другим і третім коржем. Укладіть четвертий корж, його верх і боки торта намажте «чистим» кремом.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

12. Боки торта присипте крихтою з обрізків (щоб крихта не падала, притискайте її кондитерської лопаткою).

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

13. Покладіть шоколад в невелику мисочку і помістіть над невеликий каструлькою з киплячою водою (заздалегідь підберіть посуд з потрібними діаметрами – миска не повинна провалюватися в каструлю). Дочекайтеся, поки шоколад розтопиться (не забувайте помішувати лопаткою) і перекладіть його в кондитерський мішок або щільний пакет. Обріжте на 0,5 мм і зробіть на верхній поверхні торта малюнок у вигляді сіточки.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Якщо боїтеся, що не впораєтеся з малюванням розтопленим шоколадом, тоді просто охолодіть плитку і натріть на дрібній тертці, а потім присипте тортик. Витримайте медовий торт в холодильнику мінімум 2 години, можна залишити на ніч просочуватися. Чим довше він простоїть, ті вийде більш ніжним.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Готовий медовий торт вийде високим, ароматним, з ніжним бісквітом і шматочками чорносливу і горішків. Дуже смачне поєднання.

Медовий торт з карамеллю і вишнею — відео рецепт

Представляю вам дуже незвичайний спосіб приготування медового торта — з вертикальними коржами. Навіть звучить незвично, але при цьому він зовсім не складний. Хоча здивуйте гостей, як тільки його розріжете на частини. А коли торт спробують, до вас вишикується черга за рецептом.

Вишня дуже смачно відтіняє солодкі медові коржі, дуже рекомендую спробувати цей медовий торт будинку.

Шоколадно-медовий торт з брусницею (або іншими ягодами)

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

У цьому рецепті вдало поєдналися солодкість шоколадно-медових коржів, ніжність сметанно-вершкового крему і кислинка брусничної прошарку. Таким домашнім медовим тортом можна радувати гостей і рідних як в будні, так і у свята, і завжди з незмінним успіхом.

Знадобиться:

  • цукор – 175 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • вершки жирні (для збивання) – 150 г;
  • борошно (просеянная) – 275 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • мед – 75 г (приблизно 2 ст. л. з верхом);
  • ванілін – 1 г (пакетик);
  • сметана жирна (25-30%) – 300 г;
  • лимонний сік – 10 г (2 ч. л.);
  • сода – 8-10 г (1 ч. л. з гіркою);
  • сіль – щіпка.

Етапи приготування:

1. Підберіть каструлю, щоб зверху можна було встановити глибоку металеву миску. Налийте в неї води і закип’ятіть. Зменшіть вогонь і поставте миску, в неї покладіть мед, цукор і масло. Помішуючи, прогрівайте суміш. Коли масло розтопиться і розтануть кристалики цукру, зніміть миску і дайте охолонути її вмісту хвилин 5-10.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

2. При постійному помішуванні міксером збийте яйця (не всі відразу, по одному), додайте соду і лимонний сік.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

3. В отриману масу світло-кавового кольору просійте сіль, какао і борошно. Перемішайте лопаткою, а потім міксером на маленькій швидкості. На виході отримаємо тягуче тісто шоколадного кольору.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

4. Увімкніть духовку – до початку випічки коржів її потрібно прогріти до 180°С. На пергамент або силіконовий килимок викладіть третину тесту, за допомогою шпателя або лопатки надайте заготовці форму кола діаметром 20-22 див. Намагайтеся шар зробити максимально рівним, його товщина не повинна перевищувати 7-8 мм.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

5. Випікайте корж 7 хвилин, після чого дістаньте, переверніть на суху чисту поверхню і зніміть пергамент. Повторіть процедуру ще двічі – у результаті повинно вийти 3 коржа.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

6. Обріжте краї коржів, підганяючи їх під один розмір, для цього використовуйте картонний шаблон, дно рознімної форми або просто кришку каструлі (як варіант — сковорідки). Обрізки подрібніть блендером або руками в крихту.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

7. Брусницю промийте і дайте ягодам обсохнути на серветці.

8. Сметану викладіть в миску, додайте ванілін і цукрову пудру, перемішайте міксером протягом 2-3 хвилин. Вершки охолодіть і збийте міксером до отримання пишної повітряної маси. З’єднайте вершки і сметану, акуратно перемішайте їх лопаткою в однорідний крем.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

9. Покладіть на блюдо корж і добре промажте його кремом (повинен вийде шар не менше 5 мм завтовшки), присипте половиною брусниці. Другий корж покладіть зверху, з ним зробите також.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

10. Далі – третій корж, після його укладання торт обмазуємо кремом з усіх боків – і верх і боки. Вирівнюємо всі поверхні шпателем, присипаємо крихтою і прибираємо торт в холодильник.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Через 10-12 годин коржі просочаться, і десерт можна буде подавати. Медовий торт з шоколадними коржами це дуже смачно.

Як приготувати медовий торт з заварним кремом

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Цей медовий торт багатьом знайомий з його традиційному назвою «Медовик». Він готується з великої кількості тонких коржів і смачного крему. На відміну від попереднього рецепту, в цьому медовому торті для просочення коржів використовується не збита сметана з цукром, а заварний крем. За рахунок відсутності кислинки смак десерту виходить більш ніжним і делікатним. Торт виходить повітряним і тане в роті.

Знадобиться:

  • масло вершкове – 50 г в тісто + 100 г крем;
  • цукор – 250 г в тісто (1 склянка) в тісто + 150-200 г (2/3 склянки) в крем;
  • борошно (просеянная) – 500-550 г (приблизно 3,5 -4 склянки) в тісто + 50 г (2 ст. л.) в крем;
  • яйце – 2 шт. в тісто + 2 шт. в крем;
  • мед – 2 ст. л.;
  • молоко – 500 мл (2 склянки);
  • сода – 1 ч. л.;
  • цукор ванільний – 1 пакетик.

Етапи приготування:

1. У каструлю з товстим дном об’ємом 2-3 літри вбийте яйця, додайте мед, цукор і масло, призначені для тіста (масло дістаньте заздалегідь, щоб було м’яким).

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

2. Змішайте інгредієнти віночком і поставте каструлю на невеликий вогонь. Коли суміш стане гарячою і однорідною, додайте соду. Маса стане пінитися, прогрійте її ще 30 секунд, продовжуючи помішувати і зніміть каструлю з вогню.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

3. Потроху підсипаючи борошно, замішайте тісто – спочатку ложкою, а коли стане густим – руками. Воно не має липнути до рук, але бути м’яким і податливим.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

4. Сформуйте з тіста товсту ковбаску, наріжте її на 8 різних частин, скачайте колобки. Злегка припылите їх борошном, покладіть на тарілку, прикрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на час, поки готується крем (в середньому 30 хвилин).

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

5. В товстостінну каструлю (можна взяти ту ж, де замішувати тісто вбийте яйця, покладіть цукор, призначений для крему, борошно і цукор ванільний). Розітріть суміш віночком, додайте маленькими порціями молоко. Помістіть каструлю на маленький вогонь.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

6. Інтенсивно помішуючи, доведіть загуслу суміш до кипіння. Зніміть її з вогню, додати м’яке масло, нарізане шматочками і збийте вінчиком. Прикрийте каструлю харчовою плівкою так, щоб вона торкалася поверхні крему, залиште остигати при кімнатній температурі.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

7. Прогрійте Духовку до 180°С. На пергаментним папері розкачайте в коло один колобок, перекладіть його разом з папером на деко (не подравнивайте) і поставте випікатися.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

8. Через 3-4 хвилини, коли корж стане красивого золотисто-коричневого кольору, вийміть його з духовки. Не знімаючи корж з паперу, обріжте його краю, використовуючи будь-круглий шаблон діаметром близько 20-22 см (наприклад, дно від форми для торта). Обрізки відкладіть, а корж зніміть з паперу. Так само спечіть залишилися 7 колобків.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

9. Обрізки подрібніть в блендері або будь-яким іншим способом (наприклад, натріть на тертці). Зберіть торт, перекладаючи остиглі коржі (включаючи верхній) кремом, так само ретельно промажте боки «башточки».

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

10. Зверху і з боків торт присипте крихтою з обрізків. Дайте десерту просочитися в прохолодному місці протягом 8-12 годин.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Ось так, зовсім нескладно, готується класичний медовий торт «Медовик», який ми всі так любимо. І тепер вам не потрібно купувати його в магазині, повірте домашній набагато смачніше.

Рецепт медового торта з шоколадом та горіхами

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

У цьому варіанті домашнього медовика взагалі не використовується крем для прошарку. Все просто – ніжне повітряне тісто з горішками випікається за один раз, а після десерт покривається шоколадною глазур’ю. Рецепт призначений для тих, хто хоче отримати ідеальний медовий торт без довгих клопотів з розкочуванням та промазуванням коржів.

Знадобиться:

  • масло вершкове – 250 г; в тісто + 1 ч. л. в глазур;
  • мед – 220 г (приблизно 6 ст. л.);
  • борошно (просеянная) – 150 г;
  • горіхи волоські (ядра) – 150 г в тісто + 50 г для прикраси;
  • яйця – 4 шт.;
  • шоколад темний – 100 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • вершки жирністю 33% – 200 мл

Етапи приготування:

1. Охолоджене масло витримайте при кімнатній температурі, щоб стало м’яким. Ядра горіхів дрібно нарубаєте ножем або злегка подрібніть міксером. Увімкніть на розігрів духовку (потрібна температура – 160°C).

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

2. Частина масла, призначену для тіста, відправте в глибоку миску і добре розімніть виделкою. Додайте до масла мед, збийте суміш міксером.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

3. Продовжуючи збивати, додавайте по черзі яйця (по одному), горіхи, борошно і розпушувач.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

4. Дно рознімної форми для випічки невеликого діаметра (18-20 см) застеліть пергаментним папером, викладіть в неї тісто і поставте випікатися. Через 30 хвилин перевірити готовність зубочисткою – після протикання коржа вона повинна залишатися сухою, без слідів тесту), в разі необхідності допечіть ще хвилин 10.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

5. Дістаньте корж з форми (акуратно піддягніть лопаткою, якщо трохи пристане з боків). Покладіть його остигати на стіл, застелений серветкою або на спеціальну решітку.

6. Складіть В миску поламаний на шматочки шоколад, вершки і масло. Встановіть її на водяну баню – невелику каструльку з киплячою водою. Растапливайте суміш до однорідності, обов’язково інтенсивно помішуйте. При бажанні можете скористатися мікрохвильовою піччю – для цього виберіть найменшу потужність в налаштуваннях. Обов’язково робіть 30-секундні паузи, щоб перевірити стан процесу і перешкодити суміш, всього процедура займе 1,5-2,5 хвилини.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

7. Гарячої глазур’ю полийте медовий корж, зверху і з боків присипте горіхами.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Цей медовий торт дуже простий і приготувати його можна в будь-який день, навіть просто до чаю.

Медовий торт «Рижик» з вареним згущеним молоком

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Завдяки додаванню в крем вареного згущеного молока в цьому торті рудо-коричневими виходять не тільки коржі, але і прошарки між ними. Всупереч очікуванням медовий торт не виходить приторно-солодким – гармонії смаку допомагає досягти легка кислинка сметани.

Знадобиться:

  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 100 г (1/2 склянки);
  • сода – 1,5 ч. л.;
  • борошно (просеянная) – 3 склянки;
  • сметана 15 % жирності – 300 г;
  • мед – 4 ст. л.;
  • молоко згущене варене – 1 банка;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 1 щіпка.

Етапи приготування:

1. Зробіть парову лазню – у великій каструлі закип’ятіть невелику кількість води (не більше 1 л), зверху поставте глибоку миску (підберіть такого діаметру, щоб не провалювалася). У миску покладіть мед, цукор, сіль і масло (заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб було м’яким).

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

2. Помішуючи, дочекайтеся, поки інгредієнти почнуть танути – в цей момент додайте яйця і соду. Коли суміш стане пінитися і збільшуватися в об’ємі – зніміть миску і замісіть тісто.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

3. Борошно додавати невеликими порціями, замішують спочатку ложкою або лопаткою, потім, коли стане густіти – руками. Тісто вийде м’яким і податливим, поділіть його на 6 рівних частин.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

4. Викладіть сметану в миску, додайте до неї згущене молоко. Змішайте інгредієнти до однорідності (не переживайте, якщо залишаться невеликі грудочки згущеного молока).

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

5. Увімкніть духовку, вона повинна прогрітися до 180°C. Припылите борошном пергаментний папір і розкачайте на неї корж з однієї частини тесту (краї не подравнивайте). Акуратно перекладіть пергамент на деко поставте його в духовку.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

6. Діставайте корж через 3-5 хвилин, коли він придбає світло-коричневий відтінок. Поки заготовка не охолола, обріжте її по круглому шаблоном відповідного діаметру (використовуйте кришку від каструлі або сковороду, дно від рознімної форми або картонний трафарет). Зніміть корж з пергаменту, обрізки відкладіть в окрему миску.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

7. Ще гарячий корж змастіть кремом. Так само поступите з рештою частинами тесту – випікайте, укладайте на попередній випечений і промазанный корж і теж покривайте прошарком. Зібраний торт намажте кремом зверху і з боків.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

8. Остиглі обрізки подрібніть, використовуючи велику тертку або блендер. Отриманої крихтою присипте торт зверху і з боків.

Медовый торт в домашних условиях. Простой рецепт приготовления вкусного праздничного десерта

Перед подачею на стіл дайте йому просочитися в прохолодному місці, на стіл подавайте через 8-10 годин.

Як приготувати медовий торт в мультиварці — відео рецепт

Не у кожного з нас є на кухні духовка, а тортик приготувати дуже хочеться. У цьому випадку може виручити мультиварка, яка як нам відомо відмінно запікає тісто. Медовий торт в мультиварці виходить нітрохи не гірше класичного способу приготування, а клопоту можливо і менше.

Як ви помітили, медовий торт може бути приготований безліччю різних способів і ми розглянули лише кілька з них. Рецептів безліч і кожен зможе вибрати торт собі за смаком. З тим кремом, який любить і з урахуванням витрат часу. Головне, що свято буде з нами в будь-який момент, коли цього захочеться.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: