Шарлотка з яблуками в духовці – Покрокові рецепти приготування

Шарлотка — солодкий десерт з яблук, запечених в тесті. У класичному варіанті — це німецьке солодке блюдо, приготоване з білого хліба, заварного крему, фруктів і лікеру.

Цей пиріг обожнюють у всьому світі, але, де-то це холодний десерт, десь пудинг, а у нас в Україні це звичайний пиріг з яблучками. Часто її називають творцем французького кухаря Марі Антуана Карема, який жив у кінці XVIII на початку XIX століття, один із засновників кулінарії нового часу, «високої кухні», його називали «кухар королів і король кухарів». Він модифікував цю страву, створивши її новий вигляд, який нашевремя називається Charlotte Russe.

Сьогодні представляємо вашій увазі 5 рецептів наивкуснейшей шарлотки з яблуками приготовленої в духовці.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Пишна шарлотка з яблуками в духовці

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Борошно (просеянная) – 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Яйця – 4 шт.
  • Яблука – 3, 4 шт.

Спосіб приготування:

1. Для початку ключим духовку на 180 градусів. Поки ми будемо готувати тісто, вона добре нагріється і буде готова до запіканню.

2. У глибокій мисці збиваємо яйця і додаємо цукор.

3. У блендері ретельно збиваємо яєчно – цукрову суміш. Збиваємо зразкове п’ятнадцять хвилин, до повного розчинення крупинок цукру. Збивати потрібно довго, приблизно 10 -15 хвилин, щоб крупинки цукру повністю розчинилися. А маса повинна стати білою і густий

4. Потім до маси додаємо борошно. Але перед цим дуже ретельно просіваємо через сито. Підсипаємо борошно в тісто маленькими порціями. При цьому ложкою обережно перемішуйте масу знизу-вгору.

5. Яблука ретельно промиваємо під проточною водою і витираємо паперовим рушником. Після того як вони висохли, не очищаючи нарізаємо їх долками середньої товщини.

6. Форму для випікання злегка змащуємо маслом. Тут не принципово яким, соняшниковою або вершковим, головне не переборщити з жиром.

7. Потім дно і боки ємності присипаємо борошном.

8. На дно форми викладаємо яблучні дольки. Оптимальна кількість для дуже пишною шарлотки – 3 – 4 яблучка середнього розміру.

9. Акуратно виливаємо тісто поверх яблук.

10. І відразу відправляємо пиріг в духовку, встигла до цього часу добре розігрітися. Час запікання залежить від духовки, але в середньому на це йде 30-35 хвилин. Коли пиріг покриється золотистою скоринкою, ви побачите, як він збільшився в розмірах в 2-3 рази.

11. Протикаємо його зубочисткою, на ній не повинно залишитися тесту. Якщо залишається тісто, даємо постояти ще 5-7 хвилин. Наша шарлотка готова. Приємного апетиту!

Класичний рецепт пирога

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – стакан (200-250 мл)
  • Борошно (просеянная) – склянка (200-250 мл)
  • Кориця – за смаком
  • Яблука – 3-4 штуки.

Спосіб приготування:

1. Розіб’ємо яйця в миску разом з цукром, збиваємо міксером хвилин 5-7.

2. Додаємо борошно разом з корицею (за бажанням), перемішуємо.

3. Нарізаємо яблучка часточками, кубиками (на ваш розсуд), викладаємо у форму. Форму змащуємо вершковим маслом, припорошим борошном.

4. Потім, заллємо яблука тестом, розподіливши рівномірно.

5. У розігріту до 180 градусів духовку, ставимо форму і запікаємо нашу шарлотку, через 30 хвилин перевіряємо готовність дерев’яною паличкою, якщо виходить з пирога без тесту готова

6. Викладаємо на тарілку, за бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Найсмачніший рецепт на кефірі

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Для приготування вам знадобиться:

  • Борошно (просеянная) – 1,5 — 2 ст.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кефір – 1 склянка (250 мл).
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 120 р.
  • Ваніль – за смаком
  • Кориця – за смаком
  • Яблука – 4-5 шт.

Спосіб приготування:

Для початку подогреем кефір до температури приблизно 35 градусів. Додамо в нього одну чайну ложку соди. Ретельно перемішати. Суміш повинна почати пузиритися.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Масло вершкове розтопити в мікрохвильовій печі. Рідке масло змішуємо з кефіром.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

В отриману масу додаємо два яйця. Перемішати все.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Так само сюди висипаємо склянку цукру.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

В останню чергу додамо борошно, вимішуємо все до однорідної маси.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Форму для випікання змащуємо масел, притрусим її борошном, наллємо частину тіста.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Викладаємо попередньо помиті і нарізані невеликими шматочками яблука.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Заливаємо яблучка рештою тестом. Випікаємо при температурі 170-200 градусів, по часу приготування тривати зразкове 40-50 хвилин, в залежності від пишноти пирога.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Перевіримо готовність дерев’яною паличкою, проткнем шарлотку, якщо паличка суха, то наше блюдо можна подавати до столу.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Приємного апетиту!

Шарлотка з сиром

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Сир — 300 г (1,5 пачки);
  • Яйця — 4 штуки;
  • Борошно (просеянная) — 100 г (пів склянки);
  • Вершкове масло — 150 грамів
  • Яблука — 5 штук середніх або 3 великих;
  • Цукор-пісок — 300 грамів;
  • Харчова сода — 0,5 чайної ложки;
  • Оцет 9% — кілька крапель для гасіння соди.
  • Цукрова пудра – за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Вершкове масло розм’якшуємо, потім додаємо 100 грам цукру і інтенсивно розтираємо, до повного розчинення цукру.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

2. Потім додаємо сир збиваємо суміш. Тепер, додайте ще 100 грамів цукру і знову ретельно перемішуємо.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

3. Беремо охолоджені яйця збиваємо з залишком цукрового піску (тобто 100 гр.)

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

4. Виливаємо отриману масу в сирну суміш. Гасимо соду і виливаємо її в тісто, всипаємо просіяне борошно і ретельно вимішуємо тісто.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

5. Добре промиваємо під проточною водою яблука, нарізаємо шматочками і вмішуємо в тісто.

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

У форму кладемо пергамент і викладаємо в неї отриману суміш і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно 30-40 хвилин. Пиріг готовий, їжте на здоров’я!

Рецепт зі сметаною

Шарлотка с яблоками в духовке - Пошаговые рецепты приготовления

Спосіб приготування:

  • Сметана — 200 мл;
  • Яблука кислі або кисло-солодкі — 5 штук;
  • Цукор — 1 склянка;
  • Борошно пшеничне (обов’язково просеянная) — 1 склянка;
  • Яйце куряче — 1 штука;
  • Сода харчова — 0,5 чайної ложки (або 1 ч. л. розпушувача).

Спосіб приготування:

1. Для початку приготуємо тісто для шарлотки, але для початку включимо духовку на 180 градусів для того, щоб вона добре прогрілася.

2. Візьмемо 20% сметану і не гашену соду, змішуємо інгредієнти.

3. В окремій тарі змішуємо цукор і яйце, потім з’єднуємо зі сметаною.

4. Просіяне борошно висипаємо в отриману суміш. Все ретельно перемішуємо. Тісто не повинно бути дуже густим і з грудочками.

5. Моєму яблука, очищаємо їх від шкірки (за бажанням), видаляємо серцевину і ріжемо невеликими шматочками.

6. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і припорошим борошном. Викладаємо половину яблук, виливаємо ½ частину тіста, потім повторюємо все теж саме з другою частиною інгредієнтів. Виходить свого роду листковий яблучний пиріг.

7. Відправляємо шарлотку запікатися на 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність, можна використовувати дерев’яну паличку або зубочистку,

протикаємо пиріг, якщо на паличці не залишилося тесту, то наш чудовий і смачний пиріг нарізаємо і подаємо до столу.

За бажанням зверху можна посипати шарлотку корицею або цукровим піском.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: