Торт зебра в домашніх умовах: 5 рецептів приготування від А до Я

Зебра — це красивий, дуже смачний і простий у приготуванні торт, відомий багатьом домогосподаркам. Завдяки незвичайній такій розмальовці його можна готувати і пригощати не тільки своїх домочадців, але і для святкового застілля або для зустрічі довгоочікуваних друзів. Випікається так само як і сирна запіканка в духовці, і з допомогою такого кухонного помічника, як мультиварка.

Адже його створення – це справжнє творче прояв. Звичайно можна спекти просто смугасті коржі і залишити їх у первісному вигляді, тоді вийде пиріг, а можна розрізати їх на частини, промазати помадкою, залишити, щоб просочився і в результаті вийде дуже смачний і прекрасний по своєму зовнішньому вигляду торт.

Тепер я вам хочу запропонувати ознайомитися з моїми рецептами приготування торта зебра з фотографіями і розкажу, як можна швидко, правильно і смачно приготувати його в домашніх умовах. Я впевнений, ви не пошкодуєте, адже готується він легко і витрати на продукти виходять мінімальні, що і на шарлотку пишну з яблуками в духовці, а виходить дуже смачним і ніжним.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Рецепт торта зебра за класичним рецептом з покроковими фото

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • яйця курячі — 5 шт
  • сметана — 1 стакан
  • цукор — 2 склянки
  • сода — 1 чайна ложка
  • масло вершкове — 100 гр
  • какао — 2 ст. ложки
  • борошно — додатково 2 ст. л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо п’ять яєць, всипаємо дві склянки цукру і збиваємо з допомогою міксера.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Додаємо сметану, розтоплене вершкове масло і доводимо до однорідності.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Додаємо чайну ложку соди і дві склянки борошна, після чого ретельно збиваємо.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Отриману масу поділяємо навпіл, перелив другу частину в іншу миску. В одну додаємо дві столові ложки борошна, а в другу додаємо стільки ж какао порошку і перемішуємо до того моменту, поки не зникнуть всі грудочки.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Тепер беремо відповідну форму і, щоб під час запікання в ній не пригорів корж, змащуємо її соняшниковою олією, а зверху підсипаємо борошном.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Далі беремо столову ложку світлого тіста, викладаємо її в центр форми, на неї кладемо шоколадну суміш. Повторюємо в такому ж порядку, до того моменту поки не викладемо всю масу.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Після чого відправляємо майбутній наш тортик в розігріту до 200 градусів духову піч на 30-50 хвилин.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

По закінченню часу виймаємо зебру з духовки. На всякий випадок перевіряємо готовність за допомогою сірника або зубочистки, проткнувши її. І якщо вона испеклась, обмазуємо її поки вона ще гаряча, шматочком вершкового масла, а зверху посипаємо цукровою пудрою.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Ось така сніжна зебра вийти, даємо їй охолонути і можна пригощати їй, рідних і друзів.

Рецепт торта зебра на кефірі

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • яйце — 3 шт
  • цукор — 1 склянка
  • кефір — 250 мл
  • шоколад — 50 гр
  • какао — 2 ст. ложки
  • сода — щіпка
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску або каструлю вбиваємо яйця, додаємо туди ж цукор і збиваємо за допомогою блендера або міксера, до того моменту, поки повністю не розчиниться.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Далі вливаємо в масу кефір і додаємо трохи солі, продовжуємо перемішувати.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Залишилося тільки додати соди і просіяне борошно. Збиваємо до однорідного стану.

Поділяємо тісто на дві рівні частини, в одну з них кладемо какао порошок і ретельно перемішуємо.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Беремо відповідну форму для запікання, загортаємо її у фольгу або пергаментний папір і починаємо формувати корж. Спочатку світлу масу, потім темну і в такій послідовності до останньої краплі.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Після чого відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин.

По закінченню часу дістаємо форму і перевіряємо на готовність корж, проткнувши його сірником.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Якщо він запікся, то розтоплюємо шоколад і поливаємо їм зверху на наш торт.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Прибираємо його в холодильник на пів години, щоб шоколад застиг, після чого його можна подавати до чаю.

Як приготувати торт зебра на молоці в духовці

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 2,5 склянки
  • яйця — 5 шт
  • цукор — 1,5 склянки
  • масло вершкове — 100 гр
  • розпушувач — 18 гр
  • молоко — 200 мл
  • какао — 2 ст. ложки.

Для крему:

  • Сметана — 200 гр
  • цукор — 5 ст. л
  • ванільний цукор — 1 пакетик
  • вершкове масло — 20 гр.

Для глазурі:

  • Какао — 3 ст. л з гіркою
  • молоко — 10 ст. ложок
  • цукор — 3 ст. л
  • масло вершкове — 20 гр.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця і всипаємо цукор, збиваємо до появи пишної густої маси.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Тепер вливаємо в суміш, розтоплене в мікрохвильовій печі вершкове масло, молоко і ретельно перемішуємо.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Далі всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, і з допомогою міксера збиваємо до однорідної маси.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Поділяємо тісто на дві рівні частини і в одну з них додаємо какао порошок і гарненько перемішуємо, до такого стану, щоб не було грудочок.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Змащуємо підготовлену форму для випічки вершковим маслом і викладаємо масу в такій послідовності, спочатку дві ложки білого і стільки ж на нього темного тіста.

Після чого ставимо форму в розігріту духовку випікатися на 40-50 хвилин.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Дістаємо його з духовки і обов’язково перевіряємо готовність за допомогою сірника. Якщо він запікся повністю, то корж розрізаємо навпіл.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Змішуємо в мисці сметану з цукровим піском, ваніллю і в кінці загустіння додаємо шматочок вершкового масла, все ретельно перемішуємо.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

У каструльці змішуємо цукор з молоком і доводимо до кипіння на слабкому вогні, безперервно помішуючи до загустіння.

Далі додаємо какао порошок, доводимо до однорідності і в самому кінці кладемо масло.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Нижню основу для торта змащуємо кремом, викладаємо на неї верхню частину і заливаємо все гарячої шоколадною глазур’ю, розмазуємо її за допомогою лопатки.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

І прикрашаємо зверху часточками апельсина.

Приємного вам чаювання!

Рецепт зебри на сметані в мультиварці

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 1,5 склянки
  • яйця — 2 шт
  • цукор — 1 склянка
  • сметана — 100 гр
  • сода — 0,5 ч. л
  • какао — 2 ст. л
  • масло для змащування
  • сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

В першу чергу, так само як і в попередніх рецептах збиваємо яйця з цукром до отримання густої піни.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Далі додаємо сметану, соду і сіль, і гарненько збиваємо.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Тепер всипаємо просіяне борошно і доводимо до однорідного стану.

Після чого поділяємо тісто на дві рівні частини і в одну з них кладемо дві ложки какао порошок. Після чого перемішуємо.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Змащуємо чашу маслом, щоб не пригорів наш корж і починаємо викладати в середину, по черзі, спочатку 2 столових ложки світлої маси і на неї стільки ж темною. І так далі поки не закінчиться тісто.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

Ставимо в чашу мультиварки на режим «Випічка» на 50-60 хвилин.

Після звукового сигналу відкриваємо і перевіряємо за допомогою зубочистки на готовність.

Торт зебра в домашних условиях: 5 рецептов приготовления от А до Я

І прикрашаємо шоколадною глазур’ю. Можна горіхами, цукровою пудрою і так далі.

Торт зебра з бананами і зі згущеним молоком (відео)

Такий дуже смачний, смугастий торт, готувала на початку своєї кулінарної діяльності, напевно, кожна господиня. Адже це зовсім нескладно, а виходить все по-справжньому святковим і звичайно красивим. Дивіться нижче, як приготувати смачний торт.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: