Абрикосовий джем – рецепт на зиму з фото

Заготовки з абрикоса виходять смачні і корисні, як і сам фрукт. Господині використовують його для приготування домашнього варення, повидла, джему, мармеладу і компоту. Головна умова, отримання якісного продукту – не переварювати! Джем готується не більше 10 хвилин, інакше він набуває темний колір і втрачає всі вітаміни.

Рецепт абрикосового джему

Кількість інгредієнтів розрахована на 2 півлітрові банки. Перед початком приготування тару і кришки піддаємо стерилізації на пару або в духовці.

Абрикосовый джем - рецепт на зиму с фото

Інгредієнти

  • абрикоси-1 кг
  • цукор 1 кг
  • вода 200 мл
  • пектин 1 пачка

На порцію

Калорії: 44.3 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 11 г

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Абрикосовый джем - рецепт на зиму с фото

    Вибираємо перестиглі абрикоси. Можна навіть дуже м’які, головне, щоб не було таких плодів. Ретельно перемываем фрукти і видаляємо кісточки.

  • Абрикосовый джем - рецепт на зиму с фото

    Часточки пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.

  • Абрикосовый джем - рецепт на зиму с фото

    У пюре додаємо цукровий пісок і залишаємо на 2-3 години.

  • Абрикосовый джем - рецепт на зиму с фото

    Потім вливаємо воду і вводимо пектин. Ставимо каструлю з джемом на плиту. Постійно помішуємо масу і як тільки почне кипіти, зменшуємо вогонь. Варимо 10 хвилин.

  • Абрикосовый джем - рецепт на зиму с фото

    Розливаємо по банках, закатуємо, перевертаємо і закутуємо в ковдру. Як тільки остигне, переставляємо абрикосовий джем на зиму в комору. В результаті ви отримаєте густий десерт як на фото.

Існує ще один спосіб приготування джему, його дивіться у відео-рецепті.

Цікаво знати: пектин – природний загусник, що використовують поряд з желатину або агар-агаром. Крім кулінарії, його активно застосовують у медицині. Він покращує кровообіг, зменшує рівень холестерину, виводить токсини з організму і прискорює засвоєння корисних речовин.

Абрикосовий джем при грудному вигодовуванні і вагітності

Абрикос, безперечно, корисний майбутнім і годуючим мамам. У ньому міститься каротин, вітаміни групи В, С і РР. Залізо захищає від анемії, а калій відповідає за слаженуую роботу провідної системи серця. Крім того органічні кислоти і кальцій допомагають правильному розвитку дитини і підтримці імунітету мами. З обережністю слід вживати фрукти жінкам з гастритом, виразковою хворобою і брадикардією.

Абрикосовый джем - рецепт на зиму с фото

При грудному вигодовуванні бажано їсти джем або варення, так як свіжий абрикос може викликати метеоризм у малюка. Часу у молодої мами зазвичай мало, так як вона зайнята доглядом за немовлям. В цьому випадку допоможе мультиварка. На оптимальній температурі вона приготує десерт сама. Або простий кулінарний рецепт варення п’ятихвилинки.

Дуже смачний десерт зберігає свій бурштиновий колір всю зиму. А ніжний смак і аромат заряджають бадьорістю і гарним настроєм на весь день в будь-який час року.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: