Апельсиновий мармелад – рецепт з агар-агаром

Апельсин – яскраво-оранжевий запашну фрукт. Він містить в собі багатий вітамінний комплекс. До складу цитруса входять такі необхідні нашому організму мінеральні речовини, як калій, фосфор, залізо, магній, кальцій, а також фолієва кислота і вітаміни групи B.

Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

Вживання апельсинів в міжсезоння – відмінна профілактика авітамінозу. Вони підвищують імунітет. Щоб зберегти корисність на тривалий час і насолоджуватися смаком апельсинів цілий рік, можна зробити з них мармелад.

Рецепт мармеладу з апельсина і агар-агару

Інгредієнти

  • цукор 100 г
  • свіжовичавлений апельсиновий сік 200 мл
  • агар-агар 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 34.7 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 8.6 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

    Так як будемо використовувати цедру, добре моєму апельсини, можна з господарським милом.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

    Видавлюємо сік.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

    Агар-агар додаємо 150 мл соку і залишаємо набухати на 30 хвилин.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

    У сік, що залишився насипаємо цукор, ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо желирующую суміш і добре перемішуємо. Чекаємо, поки провариться ще 7 хвилин.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

    Знімаємо з вогню каструлю і даємо трохи охолонути, приблизно 10 хвилин. Далі заливаємо мармелад у формочки. Якщо вони маленькі і неглибокі, цитрусова маса застигне через півгодини. Для об’ємних часу буде потрібно більше — 1-1,5 години.

  • Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

    Діставши з форм, посипаємо порційні фігурки цукром.

Щоб мармелад точно вийшов, потрібно дотримуватися кількох правил. Варити його ідеально в каструлі з нержавіючої сталі, так мармелад не пригорить і добре відстане від ємності. Цедру потрібно брати тільки яскраво-помаранчеву, щоб не гірчить, але дала аромат.

Апельсиновый мармелад - рецепт с агар-агаром

Найголовніше в приготуванні мармеладу – весь час помішувати. Наш рецепт апельсинового мармеладу містить агар-агар, а не желатин, тому що додавати його потрібно значно менше і в приготуванні він простіше і швидше.

За рецептом видно, що приготувати мармелад своїми руками в домашніх умовах не становить праці. На смак він виходить непорівнянний з покупним, так як не має у своєму складі шкідливих добавок і синтетичних ароматизаторів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: