Домашній мармелад з журавлини – рецепт в домашніх умовах на агар-агарі

Журавлина дуже корисна і смачна ягода. Вона підходить для приготування різних страв, у тому числі і солодощів, оскільки має відмінні смакові якості.

Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

Один з улюблених десертів діточок — це мармелад, але не завжди довіряєш магазинного асортименту і часто доводиться утриматися від покупки таких «смакоти». Тому дуже корисно навчитися робити домашній журавлинний мармелад.

Рецепт мармеладу з журавлини

Інгредієнти

  • журавлина 1.5 кг
  • цукор 700 г

На порцію

Калорії: 28.1 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 7 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

    Вимиваємо ягідки. Трохи проварюємо в воді, досить 2-3 хвилинки.

  • Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

    Тепер необхідно придушити журавлину і протерти через сито для видалення кісточки.

  • Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

    Додаємо в пюре цукор.

  • Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

    Ставимо суміш на маленький вогонь. Варимо мармелад при постійному помішуванні, поки не загусне.

  • Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

    Готову масу розливаємо в формочки і ставимо в прохолодне місце.

  • Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

    Після застигання мармеладу дістаємо його з форм. Для того щоб шматочки прилипали один до одного, потрібно присипати мармеладинки цукром.

Рецепт мармеладу з журавлини з агар-агаром

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 10. 8 кКал;
  • білки – 0.2 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 2.5 р.

Інгредієнти

  • журавлина – 350 г;
  • агар-агар – 1 ст. л;
  • курага – 50 г;
  • сік апельсина – 50 мл;
  • вода – 4 ст. л.

Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

Покрокове приготування

  1. Змішуємо воду з агар-агаром і залишаємо на 20 хвилин, щоб набух.
  2. Зробити пюре з журавлини і перетерти через сито.
  3. Заливаємо окропом курагу на 10 хвилин, потім зливаємо воду і перебиваємо блендером, додати при цьому апельсиновий сік.
  4. З’єднуємо суміш з журавлинним пюре і ставимо на середній вогонь.
  5. Коли прогріється, вводимо агар-агар і помішуємо, варимо 7 хвилин (кип’ятити не потрібно).
  6. Готового мармеладу даємо охолонути, розливаємо по формах і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
  7. Готувати журавлинний мармелад в домашніх умовах дуже просто, багато часу не потрібно. При дотриманні всіх кроків приготування у вас вийде м’який і смачний домашній десерт.

Якщо потрібно гарно оформити домашню солодкість, можна підглянути фото в інтернеті і зробити аналогічно або проявити фантазію. Мармелад з журавлини корисний, як і сама ягода. Він має властивість поліпшувати роботу всього організму, оскільки містить вітамін C, допомагає боротися з інфекціями.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Домашний мармелад из клюквы - рецепт в домашних условиях на агар-агаре

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: