Фруктово-ягідний мармелад — рецепт в домашніх умовах з агар-агаром

Домашній мармелад – це не тільки смачно, а ще й корисно. Ви знаєте про всіх інгредієнтах, так як їх додавання у ваших руках, готуєте самостійно і контролюєте кожен етап. Коли на дворі давно зима, і час неврожайні, можна легко приготувати простий десерт з заморожених ягід.

Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Порада: якщо ви їсте мармелад взимку, то вибирайте для основи плоди, які здатні забезпечити зарядом бадьорості і вітамінами: полуницю, малину, смородину, апельсини, журавлину і калину.

Мармелад з ягід

Інгредієнти

  • ожина 150 г
  • малина-200 г
  • полуниця 250 г
  • вода 250 мл
  • пектин 5 г
  • цукор 250 г

На порцію

Калорії: 23.1 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 5.6 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Спочатку готуємо сироп: у каструлю з товстим дном або в каструлю наливаємо воду з цукром, ретельно розмішуємо.

  • Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Готуємо сировина: полуниця найжорсткіша з усіх ягід, присутніх у складі, тому спочатку займаємося їй. Моєму під проточною водою, очистити від листя, сухого сміття і плодоніжок, викидаємо зіпсовані екземпляри, видаляємо непривабливі сторони. Розрізаємо навпіл і кладемо в каструльку до сиропу. Полуниця має поваритися як мінімум 10 хвилин.

  • Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Малина дуже ніжна по консистенції, тому її не промиваємо, а замочуємо. Якщо боїтеся, що там можуть бути личинки, можна використовувати підсолену воду.

  • Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Ожину також промиваємо, а потім засипаємо інші ягоди. Варимо на повільному вогні півгодини. Якщо готуємо в мультиварці, то ставимо режим “Духовка” або “Випічка”.

  • Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

    Після закінчення часу додаємо пектин, продовжуємо помішувати ще 5 хвилин. Якщо хочете, щоб мармелад простояв всю зиму, то гарячим розливаємо його по стерилізованим банкам. Якщо ні – розподіліть по звичайним ємкостей або навіть формочках для цукерок, дочекайтеся охолодження і заховайте в холодильник.

Порада: якщо ви використовуєте в рецепті смородину, вишню або калину, попередньо пробланшируйте ягоди в окропі кілька хвилин, щоб шкурка розм’якшилася і потім було легше переминати їх через залізну сито.

Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Подавати ароматний мармелад можна з м’ятою, а якщо ви використовували формочки, то прикрасьте фігурки так, як на більшості фото і картинок, тобто посипте пудрою. Приємного апетиту!

Мармелад з ягід без цукру

Ласощі може бути не тільки смачним, але ще і дуже корисним. Якщо не додавати цукор, а харчовий желатин замінити пектином або агар-агаром, то калорійність у цієї страви виходить досить низька. Людям, які сидять на дієті, а також діабетикам такий рецепт доведеться за смаком.

Цікаво знати: тваринний пектин, дуже корисний, але і не менш калорійний, так що для низькокалорійного желейного мармеладу використовують агар-агар (готується з водоростей).

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 75

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 2.1 м;
  • калорійність – 10 кКал.

Інгредієнти

  • брусниця – 500 г;
  • мед – 60 г;
  • полуниця – 500 г;
  • вода – 400 мл;
  • пектин – 40 р.

Порада: замість меду можна використовувати фруктозу та іншої підсолоджувач або готувати взагалі без солодкого.

Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Покрокове приготування

  1. Пектин і воду змішуємо в одній посудині і залишаємо набухати.
  2. В цей час займаємося ягодами: ретельно миємо, видаляємо всі плодоніжки, листочки і гілочки.
  3. Полунички розрізаємо як зручно і залежно від розміру — на половинки або четвертинки, брусницю кладемо в блендер цілою. Подрібнюємо ягідки.
  4. У каструлю наливаємо воду з пектином і ставимо на дуже повільний вогонь. Доводимо до кипіння і висипаємо зверху ягідну суміш.
  5. Весь мармелад ретельно перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Коли загусне, знімаємо з вогню і розливаємо по формах.

Ставимо на холод, а по охолодженню можна їсти. У холодильнику такий мармелад зберігається 1-2 тижні. Подавати прийнято з м’ятою, корицею і цукровою пудрою, приємного апетиту!

Мармелад з ягід з агар-агаром

Агар – це желюючий агент, який добувається із червоних і бурих водоростей. Багато в чому він набагато корисніше желатину, так як має рослинне походження. Якщо ви постите або сидите на дієті, то рецепт мармеладок на агарі доведеться дуже до речі.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 75

Енергетична цінність

  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 2.1 м;
  • калорійність – 10 кКал.

Інгредієнти

  • чорна смородина – 1 кг;
  • цукор – 600 г;
  • вода – 500 мл;
  • агар – 40 р.

Порада: замість чорної смородини можна використовувати червону або обидві разом, так у мармеладу буде дуже насичений смак і запах.

Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Покрокове приготування

  1. Ягоди очищаємо від листочків і гілочок, складаємо в друшляк і обов’язково гарненько промиваємо холодною проточною водою. У цієї ягоди дуже груба і щільна шкірка, тому її буде складно перетирати.
  2. Бланшируем смородину в гарячій воді 5 хвилин, а потім пропускаємо через залізну дрібне сито з допомогою дерев’яної ложки в каструлю.
  3. Пересипаємо масу цукром і ставимо на повільний вогонь.
  4. Не забуваємо помішувати, якщо з’явилася пінка, знімаємо її.
  5. Варимо мармелад до загустіння (20 хвилин), додаємо агар-агар.
  6. Після цього залишаємо масу ще на 5 хвилин на вогні, а потім розливаємо по формах.
  7. Ставимо в холодильник до повного охолодження. Готовий Мармелад!
    Подавати солодкість можна разом з морозивом або сиром, а також прикрашати нею пироги і торти. Перед подачею обов’язково прикрасьте мармеладкі цукровою пудрою, приємного апетиту!

Ягідний мармелад можна робити в будь-який час. Навіть якщо ви не практикуєте заморожувати фруктові і ягідні суміші, вони цілий рік знаходяться в магазині. За умови правильного зберігання такі ласощі не буде відрізнятися від того, що готується з свіжих плодів. Експериментуючи, можна додавати в соки (апельсиновий, гранатний, лимонний), щоб отримати мармелад різних кольорів та смаків.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Фруктово-ягодный мармелад — рецепт в домашних условиях с агар-агаром

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: