Як солити капусту по-грузинськи: рецепт з буряком

Для того, щоб прикрасити святковий або домашній стіл потрібні яскраві страви, які приманят до себе всі погляди любителів поїсти. Без сумніву, самим яскравим варіантом стане солона капуста по-грузинськи.

Маринувати таке блюдо дуже просто будь-якої домашньої кухні у великій каструлі чи трилітрових бутлях.

Щоб солона капуста з буряком вийшла красивого червоного кольору, просто скористайтесь нашим покроковим рецептом приготування з відео.

Правильно дотримуйтеся всіх умов, тоді ви швидко отримаєте квашену солененькую капустку як на фото.

Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклойКак солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

Інгредієнти

  • капуста білокачанна 2 кг
  • буряк 500 г
  • часник 3 головки
  • зелень кропу 1 пучок
  • стручковий перець 2 шт.
  • корінь хрону-50 г
  • лавровий лист 5 шт
  • запашний перець горошком 1 ч. л.
  • вода 1 л
  • цукор 3 ст. л.
  • сіль 2 ст. л.
  • оцет 3 ст. л.

На порцію

Калорії: 73.4 ккал

Білки: 6.3 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 5.8 м

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Насамперед потрібно підготувати капусту. Зняти верхні листки, добре зачистити будь цятки. Розрізати на досить великі частини, щоб шматки не розпадалися.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Буряк очистити від шкірки. Нарізати півкільцями або брусочками товщиною приблизно 0,5 див.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Часник почистити і нарізати дрібними кубиками.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Зелень кропу дрібно посікти.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Стручковий перець нарізати кружечками або соломкою, не викидаючи при цьому насіння.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Корінь хрону розрізати на кілька великих шматків.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    В підходящу ємність скласти капусту, рівномірно розподіляючи між нею буряк, часник, кріп, запашний перець і лавровий лист. Особливо уважно потрібно розкласти пекучий перець, щоб кожен шматочок капусти мав однакову гостроту.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    У воду додати сіль, цукор і поставити на вогонь. Коли закипить, влити оцет.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Гарячим розсолом залити овочі.

  • Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

    Поставити під гніт. Через 4 дні прибрати нашу капусту в холодильник, а вживати в їжу закуску можна буде через 10-14 днів.

Таку закуску можна готувати у великих обсягах, як заготовку на зиму. Або ж по мірі споживання, так як капуста доступна в продажу круглий рік.

Как солить капусту по-грузински: рецепт со свеклой

Слід пам’ятати, що з приходом весни, витаминность в капусті стає менше. Але це не заважає насолоджуватися вишуканим смаком і пряним ароматом улюбленого соління.

Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: