Як солити капусту в бочці: рецепти на зиму

Щасливцям, у яких є льох або місткий балкон, цілком під силу засолити капусту в бочках на зиму. Це зовсім не складно, головне – добре підібрати бочку.

У продажу є полімерні (пластикові) діжки для солінь. В наші дні вони найбільш популярні з-за своєї доступності.

Как солить капусту в бочке: рецепты на зиму
Цілком можна розшукати і купити дерев’яний, наприклад, дубовий бочонок. Втім, підготовка дерев’яних бочок для засолювання – це досить тривалий процес. Необхідно обшпарити бочку окропом, і протягом 10-12 днів регулярно наливати і зливати з неї воду. Це потрібно для того, щоб розмочити її, і щоб надалі не було течі.

Порада: Вибирайте капусту пізніх сортів, але з верхніми листками. Якщо верхніх листків немає, то капуста була подморожена, і в засолку вона не годиться.

Ну і зовсім пощастило тим, у кого є бочка, в народі звана нержавейкой. Це вічна штука. Роботи з неї ніякої, тільки вимити і обшпарити окропом.

Де і як солити капусту в бочці на зиму, щоб вийшло смачно?

Нижче наводимо рецепт солоної капусти на зиму, яку можна приготувати в одній з вищеописаних бочок холодним способом.

Важливо: Кількість продуктів зазначено на 1 кг капусти, збільшуйте інгредієнти пропорційно. Тобто, якщо у вас бочка на 100 літрів – збільшуйте в 100 разів.

Інгредієнти

  • капуста 1 кг
  • сіль 20 г
  • морква 100 г
  • житнє борошно 10 г

На порцію

Калорії: 10.4 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 1.8 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Как солить капусту в бочке: рецепты на зиму

    Нашаткуйте качани капусти з морквою в тазик або в іншу підходящу ємність. Капусту можна порізати спочатку половинками, а потім квадратними шматочками з ребром 2,5 см. Як пам’ятайте капусту в руках.

  • Как солить капусту в бочке: рецепты на зиму

    Вимийте бочку і обдайте її цілком окропом. Дно бочки посипте житнім борошном, це треба для процесу бродіння, і вистеліть капустяним листям.

  • Как солить капусту в бочке: рецепты на зиму

    Закладіть капусту в бочку, пересипаючи сіллю. Утрамбуйте, і зверху теж необхідно покласти капустяне листя і марлю. Накрийте колом або стравою відповідного діаметра і поставте під вантаж на 14 днів.

  • Как солить капусту в бочке: рецепты на зиму

    Кожен день протыкайте капусту в бочці, для того щоб вона не стала гірчити. Через два тижні капусту винести на холод і там зберігати при температурі від 0 до 8 градусів за Цельсієм.

Інформація: Засолену в бочці капусту можна заморожувати і зберігати в пакетах в морозилці. Від цього вона не втрачає своїх властивостей.

Це класичний рецепт, який завжди вдається. Його можна урізноманітнити, додавши до капусти невелика кількість яблук або пару маленьких кавунчиків. Така капуста виглядає красиво не тільки на фото, але і на вашому столі.

Как солить капусту в бочке: рецепты на зиму

Вітається додавання листя хрону і парасольок кропу. Урізноманітнюють класику і листя дуба з листям вишні. Спробуйте і ви поекспериментувати.

Готуйте, робіть корисні запаси, хрустите соковитою капусткою, і приємного апетиту вашій родині!

Знайомтеся з відео одного із способів засолу капусти на зиму на цій сторінці вище.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: