У наш час є величезна кількість різних видів капусти. Якщо наші бабусі для соління використовували тільки білокачанну капусту, то зараз асортимент для засолов значно виріс. Дуже багатьом полюбилася солона капуста пекінська. Виходить вона дуже ніжна і хрустка. Готувати її максимально швидко, а головне зберігає всі вітаміни. Так що шматочок літа в зимову пору вам забезпечений.
Як солити китайську капусту, читайте нижче.
Цікаво знати: Пекінська капуста, або як її часто називають китайська, просто криниця вітамінів. У ній міститься калій, магній, йод, цинк, фтор, кальцій, натрій, залізо, селен і мідь. Загалом, всі мікро – і макроелементи, необхідні для нормального функціонування організму. І при всьому цьому пекинка низькокалорійна. Так що можна сидіти на капустяної дієті без шкоди для здоров’я.
Пропорція розрахована на 1.5-літрову каструлю.
Інгредієнти
- пекінська капуста 1 кг
- перець чилі 1 стручок
- сіль поварена 1 ст. л.
- цукровий пісок 2 ст. л.
- оцет 9% 3 ст. л.
- вода 500 мл
На порцію
Калорії: 23 ккал
Білки: 1.3 м
Жири: 0.05 г
Вуглеводи: 3.6 м
Кроки 45 хв. Відео-рецепт
Промиваємо пекінську капусту і перець. Перець очищаємо від зерен.
Не розрізаючи капусту навпіл, нарізаємо на кружечки діаметром 3 сантиметри. Перець ріжемо соломкою.
Солимо пекінську капусту. На дно каструлі викладаємо частину капустяних кілець і половину гіркого перцю, зверху трохи посипаємо сіллю і цукром. Викладаємо другий шар капусти і перцю, і засипаємо залишилася сіллю і цукровим піском. Додаємо три столові ложки оцту.
Каструлю наповнюємо водою, доводимо до кипіння і заливаємо розсолом капусту.
На капусту кладемо тарілку, а зверху ставимо банку з водою в якості преса. На дві доби залишаємо капусту на кухні. Після прибираємо їй в холодильник або льох.
Готове наше страва буде не раніше, ніж через три тижні. Звичайно, час очікування засолу пекінської капусти досить довгий, але кінцевий результат повністю виправдовує витрачений час.
Пекінська капуста по-корейськи
Ще один домашній рецепт пекінкі – це по-корейськи. Капуста виходить дуже смачна, пікантна і не схожий не на одну іншу страву. Така, трохи гостра закуска полюбиться будь-якій господині.
У процесі приготування нам знадобиться каструля і літрова банка. Весь інвентар для засолювання капустки необхідно заздалегідь ретельно перемити.
Інгредієнти
- пекінська капуста – 1 кг
- перець чилі – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- часник – 7 зубчиків
- насіння кінзи – 0.5 чайної ложки
- коріандр – 0.5 чайної ложки
- цукор – 2 столові ложки
- сіль – 1,5 столові ложки
Кількість порцій: 12
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин (не рахуючи час засолу капусти)
Етапи приготування
- Пекінську капусту і перець перемываем.
- Капусту ріжемо на 4 частини і ділимо на листя. Укладаємо в каструлю. Посипаємо цукром і сіллю. Зверху кладемо тарілку і ставимо вантаж. Залишаємо каструлю з капустою на 7 годин.
- Дуже дрібно нарізаємо болгарський і гіркий перець, видавлюємо часник. Змішуємо всі нарізані інгредієнти і додаємо в них насіння кінзи і коріандр. Додаємо трохи води, щоб вийшла густа консистенції підлива, не водяниста.
- Підливою заливаємо капусту і злегка мнемо руками. Перекладаємо салат в банки і поставити в холодильник. Блюдо готове, за умови, що ви дотримувалися рецептури.
Такий рецептик деякі ще називають “по-китайськи”. Таке блюдо можна закочувати на зиму. Воно буде красиво виглядати, як на фото і відео з Інтернету, якщо подати його на тарілках у холодну пору!
Перед подачею салат можна полити рослинним маслом. Прекрасна капуста по-корейськи не залишить вас байдужими. Готуйте солону капусту правильно за новою рецептурою і, можливо, саме дане блюдо стане улюбленим у вашій родині.