Як солити вовнянки як грузді смачно в домашніх умовах – простий спосіб у банках

Засолювання грибів — самий простий і швидкий спосіб заготівлі грибів на зиму в домашніх умовах, а з фото покроково і нашими порадами ви зробите все максимально правильно, смачно і швидко.

Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

Як солити грузді і волнушки разом гарячим способом

Засолити вовнянки разом з груздями можна по-різному: гарячим і холодним способом. Цей простий рецепт на зиму познайомить вас з гарячим методом, який вимагає попереднього відварювання грибів перед тим, як вкладати їх у банки.

Інгредієнти

  • Вода 1.5 л
  • Гриби (вовнянки, грузді) 700 г
  • Листя смородини 5 шт.
  • Чорний перець горошком 10 шт.
  • Гвоздика 4 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Зубчики часнику 3 шт.
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 25 ккал

Білки: 2 м

Жири: 0.8 м

Вуглеводи: 2.4 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

    Для початку підготуйте гриби. Вовнянки та грузді містять молочний сік, який може гірчити, тому їх слід заздалегідь замочити. Робити це слід протягом доби-двох, змінюючи воду кожні 2-3 години.

  • Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

    По закінченні відведеного терміну, ретельно промиваємо гриби від залишкового сміття. Бажано відібрати гриби приблизно однакового розміру, якщо вони невеликі, або ж нарізати шматочками, якщо плоди великих розмірів.

  • Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

    Очищаємо часник, промиваємо його і інші інгредієнти.

  • Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

    Переміщаємо гриби в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль із розрахунку 50 грам на 1 кілограм грибів і варимо протягом півгодини. Відкидаємо гриби на друшляк, але розсіл не виливаємо.

  • Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

    Для зберігання заготовки знадобляться виключно банки, які пройшли процес стерилізації. Робиться це абсолютно нескладно і швидко. Метод кип’ятіння: у велику каструлю, заливаємо воду і, поки вода ще холодна, закладаємо в неї банки (їх можна класти набік), доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Також банки можна пропарювати тощо і прогрівати в духовці/мікрохвильовці, але це більш затратні за часом і силами способи.

  • Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

    Закладаємо зварені гриби оброблені в банки, заливаємо розсолом так, щоб тільки покрити плоди рідиною, і додаємо всі інші інгредієнти: листя смородини, горошок чорного перцю, гвоздику, лавровий лист, зубчики часнику.

  • Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

    Накриваємо банки залізними кришками і закриваємо за допомогою закочувального ключа. Зберігають такі грибочки в прохолодному місці, де температура не вище 7 градусів тепла. Приблизно через місяць засолювання вони будуть придатні до вживання в їжу.

Порада: найпростіший спосіб перевірити готовність грибів при відварюванні — уважно подивитися: якщо всі вони осіли на дно каструлі, то грибочки готові.

Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках
Як солити вовнянки та грузді гарячим способом поетапно, ви вже знаєте, але також такі грибочки можна засолити холодним методом. Для цього потрібно всього лише після того, як гриби вимочити, скласти їх шарами в банки, пересипаючи сіллю і спеціями (запашним і чорним перцем, лавровими і смородиновыми листям), помістити їх під прес. Готові вони будуть протягом місяця-півтора.

Також можна спробувати поєднувати вовнянки та рижики разом, але часто вважають за краще не змішувати пластинчасті гриби (сироїжки, рижики, лисички, грузді, вовнянки) і трубчасті (білі, підосиновики, підберезники). Справа в тому, що другі непридатні до засолюванні — вони стають пухкими і несмачними. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как солить волнушки как грузди вкусно в домашних услових - простой способ в банках

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: