Як засолити гриби бички в домашніх умовах в банках смачно і швидко, щоб вони не горчили

Будь-яка господиня, яка знає, як засолити бички гриби в домашніх умовах, має у своїх запасах хоча б пару баночок цієї смачної закуски. І, незважаючи на те що валуї (так правильно називається вид) не настільки затребувані, збирати їх одне задоволення.

Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили
Ми пропонуємо кілька перевірених рецептів, в яких розповідаємо покроково про те, як приготувати гриби бички правильно. До цього заняття варто поставитися з відповідальністю, адже валуї відрізняються гіркою м’якоттю, як грузді або вовнянки. А для того щоб вони не горчили, необхідно вимочувати продукт близько трьох днів, періодично змінюючи рідина.

Рецепт соління бичків холодним способом

По цій технології ви зможете зробити смачну закуску, яка випарується зі столу в мить ока. Для процесу засолювання рекомендується використовувати тару з емальованим покриттям.

Інгредієнти

  • Бички 3 кг
  • Перець чорний-10 горошин
  • Сіль поварена 150 г
  • Лаврушка 3 шт.
  • Лист вишневого дерева 10 шт.
  • Лист хрону 2 шт.

На порцію

Калорії: 9.6 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 0.8 м

Кроки 1 годину. 10 хв.

  • Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

    Перш ніж починати солити гриби, необхідно підготувати їх до цього. Зішкребіть із зовнішньої сторони капелюшка плівку, видалите лісове сміття і замочіть на четверо діб. Після закінчення часу перекладіть гриби на сито і зачекайте, поки стече волога.

  • Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

    Вистеліть дно посуду частиною листя, посипте невеликою кількістю крупної солі і укладіть валуї капелюшками вниз. Викладайте шари висотою по 5 сантиметрів, доповнюючи кожен спеціями. Зверху простелите зелень, накрийте будь чистою тканиною і встановіть гніт. Почекайте 20 діб. Якщо помітите, що на холстинке починає утворюватися наліт цвілі, то або замініть відріз, або прополощіть у теплій воді.

  • Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

    Через деякий час розкладіть гриби по банкам, залийте утворився розсолом і прикрийте капроновими кришками. Зберігайте в холодильнику або льосі.

Порада: для приготування закачування потрібно виключно кам’яна сіль, без будь-яких добавок. Така забезпечить вашим заготівлях довгий і якісне зберігання.

Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

Рецепт солоних бичків холодним способом на зиму в банках

Тим, у кого немає можливості готувати гриби в об’ємній тарі, пропонуємо простий рецепт закуски безпосередньо в банках. Вибрати краще невеликі ємності, які попередньо ретельно промити і пропарити протягом 15 хвилин.

Кількість порцій: 80

Час приготування: 2 години

Енергетична цінність

  • калорійність – 9.6 ккал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 0.8 р.

Інгредієнти

  • гриби – 4 кг;
  • пряна гвоздика – 8 бутонів;
  • сіль поварена – 180 г;
  • кріп (насіння) – 1 ст. л.;
  • хрін – 2 великих листа.

Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

Покрокове приготування

  1. Для того щоб запобігти можливому закисання продукту, його необхідно помістити на 5 хвилин у киплячу рідину після того, як ви очистили і вымочили гриби. Тепер треба залишити валуї на ситі, поки вся волога не стече. Обов’язково прополощіть в холодній воді, щоб гриби не продовжували варитися від власної високої температури.
  2. Порвіть листя хрону і покладіть на дно банки. Додайте сіль. Викладайте шарами бички, не забуваючи солити і сипати спеції. Коли ємність наповниться, з силою притисніть грибну масу і долийте склянку кип’яченої охолодженої води.
  3. Прикрийте кришками. Віднесіть в холод. Дегустувати можете через півмісяця.

Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

Солоні валуї гарячим способом

Цей покроковий рецепт з фото розповість вам, як приготувати гриби смачно і швидко. До плюсів можна віднести і те, що дотримуючись наших рекомендацій, ви стовідсотково забезпечите своє здоров’я, адже продукт не тільки вимочується, але і додатково піддається варінні.

Кількість порцій: 68

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 11.1 ккал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0.3 г;
  • вуглеводи – 1.2 р.

Інгредієнти

  • гриби – 3 кг;
  • цибуля ріпчаста великий – 4 шт.;
  • кріп парасольками – 5 шт.;
  • корінь хрону (подрібнений) – 3 ст. л.;
  • сіль поварена – 180 р.

Покрокове приготування

  1. Очистіть гриби, відріжте ніжки. Після замочіть від 5 до 7 годин, а потім відварюйте 30 хвилин. Не забувайте позбуватися утворюється пінки.
  2. Бички помістіть в прохолодну рідина, промийте, відкиньте на друшляк.
  3. Цибулю наріжте півколами. З’єднайте з хріном, зеленню, сіллю і грибами. Активно перемішайте руками для рівномірного розподілу.
  4. Утрамбуйте все, зверху поставте наповнену пляшку в якості вантажу. Віднесіть в приміщення з низькими температурами. Через тиждень можете порадувати себе зняттям першої проби.

Порада: обов’язково стерилізуйте ємності. Баночки в підлогу-літра зручно обробляти в мікрохвильовці. Для цього влийте зовсім небагато простої води і помістіть в камеру приладу на пару хвилин.

Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

Рецепт солоних валуєв з барбарисом

Оригінальність цієї закуски надають сушені плоди барбарису. Смак буде оцінений по достоїнству і гостями і членами сім’ї.

Кількість порцій: 60

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 10.6 ккал;
  • білки – 0.8 м;
  • жири – 0.3 г;
  • вуглеводи – 1 р.

Інгредієнти

  • валуї – 3 кг;
  • барбарис – 1 ч. л.;
  • чорносмородиновий лист – 5 шт.;
  • сіль велика – 170 г;
  • гілки кропу – 5 шт.

Покрокове приготування

  1. Після того як ви замочили гриби на 5 годин, відваріть їх не менше 20 хвилин, а після цього остудіть.
  2. В окремому тазі з’єднайте всі компоненти. Дайте настоятися. Через пару годин кристали солі розчиняться в выделившемся соку. Розкладіть по ємностях. Поставте вантаж.
  3. Поставте банки в холодну кімнату (на засклений балкон). Процес засолювання триває місяць. Все це час необхідно періодично протикати масу довгою дерев’яною паличкою, щоб випускати надлишки газу.

Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили
Бички відносяться до умовно-їстівним, але вони варті уваги. Якщо ви хочете закрити в банках смажені гриби, то краще вибрати інший вигляд, а цей пустити на засолювання. При правильному підході з нього виходить відмінна закуска. Успіхів!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как засолить грибы бычки в домашних условиях в банках вкусно и быстро, чтобы они не горчили

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: