Кетчуп в домашніх умовах – Кращі рецепти на зиму

Збір врожаю підходить до кінця. А ви не знаєте, що зробити з помідор, чи ви любите соус, приготований власними руками, то радимо Вам взяти на озброєння такий неймовірно смачний рецепт домашнього кетчупу на зиму. Нічого складно в його готування немає, а результат порадує Вас і ваших близьких.

Цей соус приготовлений в домашніх умовах ідеально доповнить будь-яке м’ясне блюдо, рибне і може бути використаний для приготування домашньої піци.

Сьогодні розберемо 5 простих і смачних рецептів приготування кетчупу в домашніх умовах. Так само раджу спробувати приготувати дуже смачне лечо з кабачків на зиму.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

Зміст:

  • Кетчуп в домашніх умовах — Простий покроковий рецепт
  • Смачний кетчуп з яблуками
  • Як зробити гострий кетчуп з помідорів на зиму
  • Рецепт кетчупу зі сливами і помідорами
  • Дуже смачний і простий рецепт кетчупу

Кетчуп в домашніх умовах — Простий покроковий рецепт

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Цукор – 50-70 гр. (можна за смаком)
  • Сіль – ½ ст. ложки (без добавок, краще кам’яну)
  • Оцет 9% — 2 ст. ложки (або 70% — 1 ч. ложка)
  • Чорний перець – 15 – 20 горошин
  • Коріандр – 7-8 зерен
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Запашний перець – 4-5 горошин
  • Зелень (петрушка, сушений базилік) – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо томати, вирізаємо серцевини, розрізаємо їх на часточки (половинки, четвертинки).

2. Складаємо помідори в каструлю, закриваємо кришкою і ставимо на вогонь.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

3. Доводимо до кипіння і варимо близько 10 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

4. Томати зварилися, стали м’якими, тепер подрібнюємо блендером (вони повинні нагадувати томатний сік).

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

5. Потім отриману масу ставимо на маленький вогонь випаровуватися на 1,5-2 години до стану кетчупу.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

6. Через 1,5 години поступово додаємо цукор, сіль, все добре перешиваємо.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

7. Пробуємо на смак. Тепер додаємо спеції, коріандр, гвоздику, сушений базилік, промиту петрушку (не різану), запашний і чорний перець. Все ретельно перемішуємо.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

8. Додаємо оцет 2 ст. ложки 9% або 1ч. ложку 70%. І швиденько заважаємо.

9. Варимо кетчуп ще протягом 10 хвилин.

10. Потім проціджуємо через сито.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

11. Розливаємо вийшов соус гарячим, стерилізованим банкам. Закриваємо кришками. Зберігати його краще в холодильнику. Приємного апетиту.

Смачний кетчуп з яблуками

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг.
  • Яблука (кислі) – 2 шт. (середні)
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. (середній)
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукор – 80 гр.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець червоний (чорний) мелений – 1 ч. ложка
  • Оцет яблучний 6% — 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Всі інгредієнти помили, у яблук зняти шкірку, вирізати серцевину. Цибуля від лушпиння відчищаємо, крупно нарізаємо.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

2. Помідори дрібно порізати і додати в кухонний комбайн. Слідом подрібнюємо яблука і цибулю (можна всі разом).

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

3. Каструлю з інгредієнтами ставимо на повільний вогонь і варимо хвилин 40.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

4. Беремо 1 ст. ложку солі, 80 гр цукру і три гвоздички, додаємо в киплячий соус. Перемішуємо і варимо ще хвилин 30 – 40 на середньому вогні (щоб довести до тієї густини, яка вам потрібна).

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

5. Тепер додаємо 1 ч. ложку чорного або червоного меленого перцю і вливаємо яблучний оцет 3 ст. ложки.

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

6. Через хвилини 2-3 знімаємо з вогню і розливаємо по вже стерилізованим заздалегідь банкам, закручуємо. Закутуємо теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту.

Як зробити гострий кетчуп з помідорів на зиму

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг.
  • Цибуля -1 кг.
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Перець гіркий – 3-4 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. ложки
  • Оцет 9% — 120 мл

Спосіб приготування:

1. Беремо томати, моєму, вирізаємо не дозрілі ділянки, серцевину. Подрібнюємо в блендері і варимо в каструлі протягом 10 хвилин.

2. Промиваємо перець під проточною водою, розрізаємо на частини, видаляємо хвостики і насіння. Нарізаємо дрібними кубиками.

3. Цибулю очищаємо від лушпиння і не крупно шаткуємо. Можна подрібнити за допомогою блендера.

4. Овочі кладемо в каструлю з томатною основою кетчупу.

3. Після чого додаємо сіль і цукор. Залишаємо варитися 20 хвилин на невеликому вогні. Якщо ви вважаєте, що соус вийшов дуже густий, можна додати 100-150 мл води.

4. Пропускаємо через прес часник і разом з оцтом додаємо до основної маси і кип’ятимо ще хвилин 5.

5. В стерилізовані банки розливаємо готовий домашній кетчуп і закатуємо. Зберігаємо нашу заготовку в прохолодному місці. Приємного апетиту.

Рецепт кетчупу зі сливами і помідорами

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

У даному рецепті використовуються не тільки помідори, але і ми додаємо сливи. Вони надають солодкість кетчупу. Тому смак вийде кисло-солодким і обійде своїх магазинских колег.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг.
  • Сливи – 1 кг
  • Ріпчаста цибуля – 250 гр.
  • Сіль поварена – 1, 5 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Гіркий перець – 2-3 шт.
  • Суміш перців – ½ ч. ложки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцет 9% — 2 ст. ложки
  • Часник – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Сливи вибираємо великих сортів. Готуємо, добре промиваємо, видаляємо кісточки.

2. Помідори промиваємо під холодною проточною водою. Закидаємо їх в киплячу воду на дві – три хвилини. Дістаємо їх і відразу ж покласти в миску з холодною водою (так ми залишимо вітаміни всередині овочів). Знімаємо шкірку.

3. Беремо цибулю, очищаємо його від лушпиння, після цього наріжемо на кілька однакових частин.

4. Так само очищаємо від лушпиння часник. Перець промиваємо, відрізаємо зелені хвостики, виймаємо кісточки.

5. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо інгредієнти, сливи, помідори, цибулю (можна використовувати блендер).

6. Отриману масу викладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Варимо її протягом двох годин.

7. В цей час промиваємо зелень і дрібно шаткуємо. Часник і перець пропускаємо через м’ясорубку.

8. Через 1,5 години додаємо в каструлю подрібнений перець і часник. Додаємо сіль, цукор, а так само і інші інгредієнти.

9. Варимо кетчуп приблизно ще півгодини, при цьому постійно помішуємо.

10. В цей час простерилизуем банки. Як тільки соус готовий починаємо його вливати, закатуємо кришками і перевертаємо догори дном. Після того як вони охолонуть їх можна відправити у прохолодне місце зберігання. Приємного апетиту.

Дуже смачний і простий рецепт кетчупу

Кетчуп в домашних условиях - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори стиглі – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 зубчики
  • Цукор – 150-200 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Оцет 9% – 1 стакан
  • Чорний перець і гірчична суміш – по 1 ч. ложки
  • Кориця – 1_2 ч. ложки
  • Насіння селери – 0,5 ч. ложки
  • Гвоздика – 5 зірочок.

Спосіб приготування:

1. Стиглі помідори миємо й нарізаємо часточками.

2. Цибулю очищаємо від лушпиння, дуже дрібно подрібнюємо.

3. Кладемо інгредієнти в сковороду, тушкуємо їх разом під закритою кришкою протягом 20 хвилин. Охолоджуємо і протираємо через сито.

4. Одержаний сік уварюють наполовину.

5. Прянощі кладемо в мішечок, зроблений з марлі, і опускаємо в киплячий сік.

6. В кінці варіння додаємо сіль, цукор, оцет і часник (почищений і подрібнений).

7. Виймаємо прянощі через 5-7 хвилин.

8. Готовий гарячий соус розливаємо по вже простерилизованным банкам і відразу закатуємо. Приємного Вам апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: