Компот з брусниці: рецепт з замороженої, як варити на зиму, користь і шкоду при вагітності

Смачний домашній напій з брусниці ніколи не замінить магазинна продукція. Та й до того ж домашня заготовка відмінно економить сімейний бюджет. Зробити її легко, а скільки засобів можна зберегти, якщо провести літній відпочинок з користю, зібрати свіжих лісових ягід і зварити брусничний компот. Рецепт займе мінімум вашого часу, а взимку зарядить невичерпною енергією і силою. Один колір на фото чого вартий! Не дарма в давнину казали, що брусниця дарує безсмертя. Її можна заморожувати, мочити і використовувати для напоїв. Пропорції інгредієнтів в даному рецепті розраховані на 3-х літрову банку.

Компот із свіжої брусниці

Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

Інгредієнти

  • брусниця 600 г
  • цукор 400 г
  • вода 2.5 л

На порцію

Калорії: 372 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 0.6 м

Вуглеводи: 89 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

    Перед початком заходу моєму банку і кришку з содою, стерилізуємо їх в духовій шафі або мікрохвильовій печі.

  • Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

    Відбираємо стиглі і цілі ягідки брусниці, перекладаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Щоб позбутися від бруду, рекомендуємо замочувати на 10 хвилин.

  • Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

    Висипаємо ягідки в бутель. На плиті кип’ятимо воду, заливаємо брусницю, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

  • Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

    Як тільки подостынет, відправляємо весь вміст банок в каструлю, засипаємо цукровий пісок і кип’ятимо 2-3 хвилини на повільному вогні. Переливаємо компот в банку і закатуємо жерстяної кришкою. Стерилізація не потрібна.

  • Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

    Перевертаємо баночки на горлечка і залишаємо до повного охолодження. Через добу ховаємо в комору до настання зими.

Такий лікувальний напій можна давати пити дитині до року не раніше 6 місяців.

Особливості приготування з замороженої брусниці

З замороженої ягоди компот виходить такий же смачний, наче щойно зірваної. Для приготування брусничного компоту ягоду не потрібно розморожувати. Перекладайте брусницю в каструлю, засипте цукром, заливайте водою і кип’ятіть 10 хвилин. Смачний вітамінізований напій готовий до вживання.

Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

В мультиварці зробити компот ще простіше. Щоб він вийшов концентрованим, не розливайте відразу по глечиках, залиште на годину під кришкою. При бажанні можна закачати на зиму, в цьому випадку не треба наполягати.

Користь і шкода для організму

Брусниця дуже корисна в медицині і косметології. Це чудовий засіб для лікування запальних процесів і просто незамінний для нирок. Чудо-ягода чудово бореться з застудою і краще будь-яких ліків збиває температуру. Але незважаючи на всі корисні властивості, людям з підвищеною кислотністю і каменями в нирках варто максимально скоротити вживання бруснички.

Чи можна під час вагітності та лактації

Брусниця рекомендована жінкам в положенні, тому що вона чудово нормалізує тиск, усуває токсикоз і, завдяки своєму сечогінній дії, набряки. Загалом, вирішує багато проблем зі здоров’ям, що виникають у вагітних. У період годування спочатку доведеться відмовитися від улюбленого напою, але ненадовго.

Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

При лактації ягоду можна вживати, тому що вона гіпоалергенна і не зашкодить вашому малюкові. До того ж при розвитку дитячого організму брусниця сприяє зміцненню захисних функцій. Але грудне вигодовування перший час вимагає від жінки обережності у виборі продуктів, тому поспішати вводити в раціон лісові ягоди не рекомендується.

Особливості швидкого приготування (рецепт п’ятихвилинка)

Якщо немає багато часу займатися заготівлею на зиму, то можна зварити найпростіший брусничний компот. Для цього не потрібно стерилізувати ягоди. Необхідно просто залити їх водою, додати цукор і проварити на середньому вогні 5 хвилин. Розливаємо компот по банкам і закатуємо. Брусничний напій до зими готовий.

Компот из брусники: рецепт из замороженной, как варить на зиму, польза и вред при беременности

Компот з брусниці виходить дуже насичений і ароматний. Кисло-солодкий смак відмінно втамовує спрагу і бадьорить. Обов’язково закрийте на зиму кілька баночок брусничного компоту і, можливо, саме він стане вашим фаворитом. Альтернативний варіант — варити напій з заморозки. Готувати його можна точно так само, але якщо немиті ягоди, їх потрібно підготувати: дати трохи відтанути і швидко прополоскати в холодній воді. Тепер, коли ви знаєте, як зварити компот з свіжої та замороженої брусниці, вся зібрана ягода точно піде в справу.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: