Компот з яблук без цукру на зиму – рецепт із свіжих фруктів

Яблучний компот без цукру стане справжньою знахідкою для людей, яким протипоказано багато солодкого. При тому що напій абсолютно простий у приготуванні, він виходить смачним і по-літньому освіжаючим. Готовий компот, звичайно, можна підсолодити, додавши мед або невелика кількість цукру в склянку. Але краще зберегти натуральний смак продукту, тим самим збільшивши для себе користь від вживання напою.

Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

Порада: такий компот можна без побоювань давати навіть маленьким діткам. Яблука рідко стають причиною алергії, при цьому вони містять у собі широкий спектр корисних речовин: вітаміни C, E, PP і групи B. Фруктовий напій і взимку зберігає такі необхідні дитячому організму мікроелементи, як кальцій, залізо і магній.

Інгредієнти

  • Яблука 1 кг
  • Вода 4.5 л

На порцію

Калорії: 22 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 5 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

    Фрукти ретельно перебираємо і моєму. Вирізаємо всі зіпсовані місця. Кожне яблуко ділимо на 6-8 часточок, видаляючи попутно серцевину і насіння.

  • Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

    Готові шматочки викладаємо в миску з солоним розчином (на 1 л води беремо 1 ч. л. солі). Тримаємо 5 хвилин і зціджуємо рідина. Робиться це для того, щоб фрукти не темніли.

  • Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

    Поміщаємо в каструлю з окропом яблука. Варимо до розм’якшення (близько 10 хвилин). Виймаємо фрукти шумівкою, остуджуємо, заливши холодною фільтрованою водою.

  • Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

    Стерилізуємо банки і кришки до них тим способом, який вам зручний – в духовці 15 хвилин при 120 градусах) або на пару.

  • Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

    Часточками яблук на 2/3 заповнюємо скляні ємності. Заливаємо їх доверху окропом з каструлі. Накриваємо кришками.

  • Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

    Дно великої посудини вистилаємо чистою тканиною (рушником). Ставимо банки. Заливаємо залізну ємність водою. На середньому вогні при стабільному кипінні стерилізуємо заготовки на зиму 10-20 хвилин (залежно від обсягу банок).

  • Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов

    Виймаємо скляні ємності, закочує їх кришками. Перевертаємо і виставляємо на рівну поверхню. Після повного охолодження можна прибирати на зберігання до зими.

Важливо: при оцінці часу, який слід витратити на стерилізацію банок з компотом, враховуйте, що для ємностей об’ємом 1 л потрібно 10 хвилин, 2 л – чверть години, 3 л – не менше 20 хв.

Деякі господині, прагнучи до мінімізації використання цукру, вводять додатковий інгредієнт – лимон. Якщо ви вирішите піти таким шляхом, пам’ятайте, що додати кілька колечок цитрусового плоду потрібно вже тоді, коли напій буде знятий з вогню.

Компот из яблок без сахара на зиму - рецепт из свежих фруктов
Компот з яблук без цукру на зиму успішно допомагає справлятися навіть з деякими проблемами здоров’я: надлишком ваги або запаленням суглобів. Харчуйтеся смачно і натурально.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: