компот з яблук і аґрусу на зиму рецепти на 3 літрову банку

Аґрус, має приємний легкий смак, корисний не тільки у свіжому, але і в консервованому вигляді. Саме тому ароматний яблучний компот з цією ягодою – це справжнє джерело вітамінів, які так необхідні організму в холодну пору року.

Щоб і ви змогли порадувати себе і своїх близьких корисним напоєм, ми підготували кращий рецепт, що супроводжує детальними фото та відео інструкціями.

компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

Важливо: всі інгредієнти вказані з розрахунком на 3 літрову банку, тому якщо ви плануєте влаштовувати компот в літрових або 2 літрових ємностях – просто перерахуйте кількість компонентів пропорційно.

Інгредієнти

  • яблука 225 г
  • агрус 450 г
  • цукор-пісок 230 г
  • вода 2,4 л

На порцію

Калорії: 73 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 18 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

    Перебираємо агрус, яблука (ягоди слід відібрати стиглі і обов’язково цілі, яблука ж беремо щільні і соковиті, позбувшись від зелених або, навпаки, переспілих і вже зіпсованих плодів), обмиваємо їх під струменем холодної проточної води. Після цього, обсушивши фрукти від зайвої вологи паперовими рушниками, аґрус злегка наколюємо зубочисткою (щоб шкірка не лопнула при впливі окропу), а яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо у них серцевину і кришимо невеликими скибочками, товщиною приблизно 1-1.5 сантиметра.

  • компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

    Закладаємо яблука і агрус в сухі заздалегідь простерилізовані банки і доверху заливаємо крутим окропом – це буде перша заливка. Накриваємо ємності кришками і, закутавши їх в банний рушник, залишаємо остигати на 10 хв.

  • компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

    Тим часом ставимо чайник з такою ж кількістю води для другої заливки.

  • компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

    Після того, як зазначені 10 хвилин пройшли, за допомогою спеціальної капронової кришки зливаємо воду з банок в товстостінний сотейник з антипригарним дном – будемо варити сироп. А тару з фруктами заливаємо другою порцією киплячої води і знову залишаємо на 10 хвилин.

  • компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

    Поки фрукти прогріваються, зваримо сироп. У сотейник з першої заливкою засипаємо 230 грам цукрового піску і відправляємо на конфорку з тихим полум’ям. Постійно вимішуючи дерев’яною ложкою, доводимо рідину до кипіння і варимо після цього ще близько 2-3 хв.

  • компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

    Зливаємо воду з банок від другої заливки і відразу ж наповнюємо їх доверху гарячим фруктовим сиропом. Герметично закриваємо банки стерильними кришками, що загвинчуються, перевертаємо шийкою вниз і прибираємо під тепле покривало до повного охолодження.

Порада: кількість цукрового піску, зазначене у рецепті, можна зменшити або збільшити в залежності від солодощі фруктів і ягід.

компот из яблок и крыжовника на зиму рецепты на 3 литровую банку

Закатати компот з яблук і аґрусу на зиму – це одна з найкращих ідей, щоб уберегти себе і своїх близьких від авітамінозу і простудних захворювань. Тому швидше запасіться необхідними інгредієнтами і заготовлюйте як можна більше цього вітамінного напою. Цікавих рецептів і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: