Компот з яблук і чорноплідної горобини на зиму – рецепт на 3-літрову банку з фото

Смачний, а найголовніше — корисний яблучний компот з чорноплідної горобини стане справжньою знахідкою в холодну пору року. Його збалансований солодкуватий смак з легким кислим відтінком і найніжніший ненав’язливий аромат прийдеться до вподоби як дорослим гурманам, так і малюкам.

Саме тому сьогодні ми пропонуємо простий рецепт цього вітамінного напою. А для того, щоб вам легше було готувати, супроводили його детальними фото та відео-інструкцій.

Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

Важливо: всі інгредієнти в рецепті розписані з розрахунком на 3-літрову банку, тому якщо ви плануєте влаштовувати в менших ємностях, то просто пропорційно розділіть всі цифри.

Інгредієнти

  • яблука 1/2 кг
  • горобина чорноплідна 300 г
  • вода 2,5 л
  • цукор-пісок 300 г
  • лимонна кислота 1/4 ч. л.

На порцію

Калорії: 87.8 ккал

Білки: 0.3 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 21.6 р

Кроки 1 годину. 5 хв. Відео-рецепт

  • Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

    Починаємо як зазвичай з ємностей і кришок. Їх необхідно гарненько помити з содою або гелем для посуду, а потім стерилізувати звичним для вас способом. Одним з найбільш вдалих і не трудомістких варіантів є стерилізація в духовій шафі. Для цього вимите вологе банки і кришки (без гумок) слід надіслати на деко в неразогретую духовку і, зафіксувавши на термостаті 120℃, залишити пропаритися на 15 хвилин. Стерильні ємності і закрутки виставляємо сохнути і остигати на заздалегідь выстеленном рушник.

  • Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

    Щоб не втрачати часу, приступимо до обробки ягід і фруктів – їх слід ретельно перебрати, позбувшись від зіпсованих плодів, сполоснути під прохолодною проточною струменем і акуратно витерти паперовими рушниками чи серветками насухо. Потім ягоди черноплодки знімаємо з гілочок, а яблука позбавляємо від серцевини, використовуючи спеціальний ніж, і нарізаємо невеликими шматочками.

  • Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

    Підготовлені ягоди висипаємо на дно сухої стерильної банки, зверху укладаємо подрібнені яблука і заливаємо все окропом майже під саме горлечко. Прикриваємо ємність кришкою, закутуємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин. За цей час плоди встигнуть простерилизоваться і пустити сік, офарбивши тим самим воду.

  • Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

    Через зазначений проміжок часу міняємо залізну кришку на спеціальну капронову (з дірочками і носиком) і зливаємо всю воду в каструлю з товстим дном на її основі будемо варити сироп. Засипаємо туди ж 300 г білого цукрового піску і ¼ чайної ложки лимонної кислоти і, гарненько розмішати, відправляємо рідина на тихе полум’я. Доводимо сироп до закипання і проварюємо його пару хвилин – цукрові кристали повинні розчинитися повністю.

  • Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

    Киплячим фруктово-ягідним сиропом заливаємо банки доверху і відразу ж закочує їх стерильними металевими кришками, що загвинчуються. Закутуємо перевернуту тару з компотом чимось теплим і залишаємо остигати.

Порада: вибирайте яблука зимових сортів, наприклад Антонівка, Ранет або Пепін шафранний – з ними компот вийде прозорим, а часточки фрукта збережуть свою цілісність при термічній обробці, так як їх м’якоть має більш щільну консистенцію.

Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

Компот з яблук і чорноплідної горобини виходить не тільки неймовірно апетитною і пахучим, але ще і дуже яскравим і гарним на вигляд. Часточки яблук з нього при бажанні можна з’їсти або використовувати в приготуванні різних десертів, а сам напій розвести кип’яченою водою, якщо він здасться вам занадто солодким. Тому докупайте всі необхідні інгредієнти і закочуйте як можна більше баночок цього корисного вітамінного пиття на зиму – приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Компот из яблок и черноплодной рябины на зиму - рецепт на 3-литровую банку с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: