компот з яблук та вишень на зиму на 3-х літрову банку і в каструлі

Багато господині часто готують на зиму ароматний компот з літнього врожаю. Зварити її не представляє великої праці, а ось радувати вас він буде всю холодну пору. Дізнайтеся, як приготувати напій з неповторним ароматом свіжих яблук і вишні.

компот из яблок и вишни на зиму на 3 х литровую банку и в кастрюле

Компот на 3-х літрову банку в каструлі

Вибирайте дозрілі яблука, вони додадуть напою насичений смак. Необхідно, щоб плоди були без ознак дефектів і гнилі. Вишня повинна бути повністю дозріла — це додасть компоту прекрасний бордовий колір.

Інгредієнти

  • Яблука 350 г
  • Вишня 400 г
  • Вода 3 л
  • Цукор 100 г

На порцію

Калорії: 48.6 ккал

Білки: 0.3 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 12.3 г

Кроки 15 хв. Відео-рецепт

  • компот из яблок и вишни на зиму на 3 х литровую банку и в кастрюле

    Ретельно моєму вишню і яблука під проточною водою, очищаючи від сміття.

  • компот из яблок и вишни на зиму на 3 х литровую банку и в кастрюле

    З яблук вирізаємо насінну коробку і розрізаємо на великі шматочки (6-8 частин). Підготовлену вишню залишаємо з кісточками.

  • компот из яблок и вишни на зиму на 3 х литровую банку и в кастрюле

    Висипаємо В каструлю фрукти і наповнюємо водою. Слідом за цим ємність ставимо кип’ятитися на плиту. Після закипання залишаємо нудитися ще 5 хвилин.

  • компот из яблок и вишни на зиму на 3 х литровую банку и в кастрюле

    Тепер додаємо цукор, перешиваємо для його повного розчинення і доводимо рідину до кипіння. Вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися протягом 20 хвилин.

Ароматний кисло-солодкий компот готовий до вживання. Термін зберігання в холодильнику не перевищує 2-х діб.

компот из яблок и вишни на зиму на 3 х литровую банку и в кастрюле

Компот з яблук та вишень на зиму

Приготувати зимову заготовку можна без стерилізації, так як в даному рецепті буде метод подвійної заливки, який максимально збереже смак напою і що містяться в ньому вітаміни.

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 3 л

Енергетична цінність

  • калорійність – 795 ккал;
  • білки – 3 г;
  • жири – 1,3 м;
  • вуглеводи – 193 р.

Інгредієнти

  • яблука – 4 шт.;
  • вишня – 500 г;
  • вода – 2.5 л;
  • цукор – 200 р.

Покрокове приготування

  1. З вимитих соковитих яблук вирізаємо серцевину і розрізаємо на великі часточки. Вишню моєму в холодній воді і видаляємо кісточки.
  2. В 3-х літрову банку викладаємо підготовлені фрукти з ягодами і заливаємо на 20 хвилин окропом.
  3. Коли час минув, фруктовий настій з банки зливаємо в каструлю, додавши в нього цукор. Ставимо на вогонь до закипання.
  4. Готовий вскипевший сироп заливаємо до фруктів і приступаємо до закатці. Банку потрібно перевернути догори дном і обернути в теплий плед або ковдру до охолодження.

Важливо: для зберігання найкращим місцем вважаються утеплені лоджії, підвальне приміщення, або льох. Термін придатності консервації становить близько 2-х років.

компот из яблок и вишни на зиму на 3 х литровую банку и в кастрюле
Компот із свіжих яблук і вишень, приготований в домашніх умовах, стане чудовою альтернативою нектарам і соку, купленим в магазині, так як не містить шкідливих консервантів і барвників. Чудове поєднання вишні і яблук буде доречно святковий і буденний день.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: