Компот з ківі – рецепт на зиму

Ківі – екзотичний фрукт, любить тепло і гаряче сонце. Китайські медики оцінили його цілющі властивості ще кілька тисяч років тому, адже він є прекрасним профілактичним засобом від багатьох хвороб. Рекомендують фрукт вагітним і годуючим жінкам. У його складі величезна кількість корисних мікроелементів та вітамінів. Це відмінний засіб від запору, печії, важкості.

Компот из киви - рецепт на зиму

Ківі можна вживати не тільки в свіжому вигляді. Є безліч рецептів заготовок, у яких він виступає одним з головних інгредієнтів. Можна варити компот з ківі? Чому б і ні! Цей напій чудово втамовує спрагу і принесе користь організму – врятує жарким літом від зневоднення.

Рецепт приготування компоту з ківі

Інгредієнти

  • ківі 3 шт.
  • цукор 3 ст. л.
  • гвоздика 5 шт
  • кориця 2 щіпки
  • вода-2 ст.

На порцію

Калорії: 59.58 ккал

Білки: 0.52 м

Жири: 0.77 р

Вуглеводи: 12.93 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Компот из киви - рецепт на зиму

    Моєму ківі, акуратно очищаємо від шкірки гострим ножем.

  • Компот из киви - рецепт на зиму

    Нарізаємо фрукти рівними тонкими скибочками.

  • Компот из киви - рецепт на зиму

    Наливаємо в каструлю воду, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Прогріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Кладемо корицю і гвоздику, доводимо до закипання.

  • Компот из киви - рецепт на зиму

    У киплячий сироп відправляємо ківі і варимо компот ще 5 хвилин.

Смачний напій готовий! Залишається тільки дочекатися охолодження і перелити в банку або графин. Зберігати його бажано в холодильнику.

Рецепт компоту з ківі на зиму

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорії – 43.6 ккал;
  • білки – 0.36 м;
  • жири – 0.21 г;
  • вуглеводи – 10.31 р.

Інгредієнти

  • ківі – 800 г;
  • цукор – 150 г;
  • вода – 1.3 л.

Компот из киви - рецепт на зиму

Покрокове приготування

  1. Ківі очистити від шкірки. Нарізати фрукти можна як завгодно – кубиками, кружечками, скибочками, все залежить від ваших особистих переваг.
  2. Розкладаємо фрукти по стерилізованим банкам. Знадобиться 2 літрові або 4 банки по 0,5 л.
  3. Тепер потрібно зварити сироп. Для цього в каструлю наливаємо воду і додаємо цукор. Доводимо до кипіння.
  4. Заливаємо ківі гарячим сиропом. Накриваємо банки кришками, але не закатуємо.
  5. Приступаємо до стерилізації. Дно каструлі застеляємо тканиною або рушником, зверху встановлюємо банки з компотом, заливаємо воду до “плічок” банок і ставимо на плиту. Кип’ятити треба хвилин 20-25.
  6. Готовий компот щільно укупориваем і ставимо в темне прохолодне місце на зберігання після охолодження.

Компот з ківі – прекрасна альтернатива купівельними соків, нектарам і газованих напоїв, які містять багато різної хімії і дуже шкідливі для організму. Чи То справа компот, зварений із свіжих фруктів, смачний і корисний.

А в будинку, де є дитина, компот практично незамінний. Звичайно ж готувати його можна не тільки з ківі. Чудово підійдуть і інші фрукти або ягоди. А якщо взяти асорті, вийде неймовірна смакота. Шукайте на нашому сайті прості й оригінальні рецепти домашніх напоїв з фото і відео. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: