Компот з мандаринів: простий рецепт на зиму з фото

Мандарин — унікальний фрукт. Він асоціюється не тільки влітку, але й взимку з — жоден Новий рік не обходиться без цих яскраво-помаранчевих соковитих плодів. Так, безсумнівно, у свіжому вигляді мандарини дуже смачні і корисні. Але що ще можна приготувати з цього фрукта, крім різноманітних тортів і десертів? Якщо зварити компот? Так-так, з мандаринів напій виходить смачний і ароматний. Його можна зробити як на кілька днів, так і заготовити на довгу зиму.

Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

Мандариновий компот відмінно втамовує спрагу, і при цьому дуже корисний. У ньому містяться органічні кислоти, вітаміни і фітонциди. Напій є відмінним протизапальним засобом, що допомагає при підвищеному тиску і авітамінозі, дозволяє тримати організм в тонусі і зміцнює імунітет. Слід пам’ятати, що мандарини – сильний алерген (каталізатор), тому давати їх дітям треба з обережністю, постійно спостерігаючи за реакцією організму. Якщо ви помітили хоч найменші ознаки алергії, слід відразу виключити цей фрукт і страви, приготовані з нього, з раціону. Зовсім не бажаний цитрусовий напій людям, що страждають виразкою.

Простий рецепт компоту з мандаринів

Інгредієнти

  • мандарини 500 г
  • вода 1.2 л
  • цукор 100 г

На порцію

Калорії: 31.27 ккал

Білки: 0.22 р

Жири: 0.05 г

Вуглеводи: 7.62 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

    Моєму цитрусові і очищаємо від шкірки. Поділяємо на половинки або часточки, видаляючи при цьому столовим ножем всі білі пленочки і прожилки.

  • Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

    Наливаємо в каструлю воду, додаємо мандарини і цукор (в залежності від ваших смакових уподобань, кількість можна зменшити або збільшити).

  • Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

    Відварюємо зовсім трохи. Доводимо компот до кипіння і відразу знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо на 15-20 хвилин. Виловлюємо фрукти з води шумівкою або ситом.

  • Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

    Тепер треба вичавити з мандаринів сік. Оптимальний варіант — це скористатися соковижималкою. Але якщо її немає в наявності, можна протерти мандарини через дрібне сито або просто придушити руками.

  • Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

    Виливаємо одержаний сік в компот. Решту шкірку і кісточки додавати не потрібно.

Мандариновий компот готовий, можна пити! Для поліпшення смаку до базової технологічної карті не буде зайвим додати імбиру, кориці, ванілі або м’яти. Приємного апетиту!

З дрібних мандаринів

Маленькі мандарини зазвичай менш солодкі і трохи з кислинкою. Але вони більш ароматні, ніж великі, і тому компот виходить особливо запашним. Готувати з них неважко, хіба що трохи довше чистити. Мандариновий компот, рецепт якого ми пропонуємо, до всього іншого ще й економний – некондиційні плоди завжди дешевше.

Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 17

Енергетична цінність

  • калорійність – 35,76 кКал;
  • білки – 0,10 г;
  • жири – 0,03 г;
  • вуглеводи – 8,86 р.

Інгредієнти

  • дрібні мандарини – 500 г;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • вода – 3 л.

Покрокове приготування

  1. Підготувати продукт: плоди моєму, очищаємо від шкірки. Шкірку викидати не потрібно – вона нам знадобиться.
  2. Цедру прокип’ятити 2-3 хвилини. Це робиться, щоб позбавити її від гіркоти.
  3. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і тримаємо до кипіння на середньому вогні.
  4. Прокип’ячену цедру в цей час нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо в окріп з цукром. Варимо протягом 10-15 хвилин.
  5. Потім кладемо мандарини. Їх можна розділити на часточки або половинки або використовувати цілком.
  6. Варимо ще 20 хвилин і знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо остигати.

При бажанні остаточно охолодіть напій в холодильнику.

Рецепт компоту з мандаринів на зиму

Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорійність – 52,29 кКал;
  • білки – 0,32 м;
  • жири – 0,08 г;
  • вуглеводи – 12,82 р.

Інгредієнти

  • мандарини без кісточок – 1 кг;
  • цукор – 1 склянка;
  • кориця – 1 паличка;
  • вода – 1,3 л.

Покрокове приготування

  1. Миємо та очищаємо цитруси від шкірки, поділяємо на часточки.
  2. Кірки нарізаємо тонкими смужками і кип’ятимо протягом 2-3 хвилин. Проціджуємо через сито або друшляк. Відвар виливаємо.
  3. Набираємо в каструлю воду. Додаємо цукор, корицю і доводимо до кипіння.
  4. Після закипання кидаємо шкірку і варимо ще 1 хвилину.
  5. Отриманим сиропом заливаємо часточки і залишаємо настоятися півгодини.
  6. Проціджуємо компот через сито. Фрукти з шкіркою розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банкам.
  7. Сироп доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і заливаємо їм мандарини. Обійдемося без стерилізації.
  8. Закочує банки, перевертаємо їх догори ногами і гарненько закутуємо ковдрою або пледом. У такому вигляді залишаємо до охолодження.

Компот з мандаринів на зиму готовий. Можна сміливо відправляти його в комору або льох, де він прекрасно буде зберігатися всю зиму. Зручно використовувати банки об’ємом 1 літр, відкрили і відразу випили.

Компот из мандаринов: простой рецепт на зиму с фото

Тепер ви знаєте, як приготувати з мандаринів компот і закатати його в банках. Зроблений в домашніх умовах, він — альтернатива купівельними сокам і нектарам. Влітку чудово втамовує спрагу в спекотний день, а взимку наситить організм вітамінами і корисними речовинами.

Варити його дуже легко і швидко. При бажанні його можна приготувати і в мультиварці. Цей напій різноманітить ваш денний раціон. Він чудово доповнить навіть святковий стіл, тому що виглядає красиво не тільки на фото, і не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: