Квашена капуста гарячим розсолом: рецепт з оцтом і водою

Наші бабусі традиційно готувалися до зими заздалегідь. Восени збирали врожай і запасалися маринадами, соліннями і квашеними заготовками. Одним з найбільш популярних зимових страв, королевою будь-якого зимового застілля є квашена капуста. Без неї не обходиться жоден обід з ароматною картоплею, оселедцем і смачним солоним сальцем.

Способів приготування кисленькой капустки дуже багато. І для кожного рецепту необхідно підібрати правильний сорт цього овоча і знати точний час його збирання з полів.

Останнє відіграє значущу роль при подальшому солінні квашенні капусти. Наприклад, ранні сорти овоча будуть не придатні для зимових заготовок, тому що качани в цей період часу містять зовсім мало цукру і при приготуванні стануть крихкими і несмачними.

Для приготування хрусткої капусти в холодну пору року підійдуть пізні сорти. Зазвичай їх збирають з перших чисел вересня по листопад. Зібрані в цей час качани капусти зберігають всі вітаміни і корисні речовини. Такі плоди будуть хрустіти і чудово консервуватися.

Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водойКвашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

У кожної господині є свій рецепт-фаворит приготування квашеної капусти. Як правило, це класичний метод закваски у відрі або банку. Проте зараз все більшу популярність набирає капуста квашена гарячим, холодним способами, а також з оцтом.

Фото і відео рецептів приготування солоної квашеної капусти в інтернеті безліч. Ми підібрали з них три найбільш вдалих і смачних!

Заквашена капуста гарячим способом

Інгредієнти

  • капуста білокачанна 2 кг
  • морква 3 шт.
  • сухі зерна кропу 1 ст. л.
  • очищена вода 1,5 л
  • сіль 2 ст. л.
  • цукор 1 стакан
  • запашний перець 2 шт.
  • оцтова есенція 70% 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 10.4 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 1.8 м

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

    Помиту, очищену від верхніх шарів капусту необхідно дрібно нашаткувати гострим ножем. Очищену від шкірки морква, вимиту в прохолодній воді, натерти на тертку.

  • Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

    Змішати натерті овочі з кропом і запашним перцем.

  • Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

    Інгредієнти скласти в літрові банки і щільно притиснути їх.

  • Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

    Для розсолу необхідно закип’ятити воду, попередньо посоливши її, додавши цукор і оцет. Довести до кипіння.

  • Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

    Вміст банки до країв залити киплячим гарячим розсолом. Закатати. Після охолодження зберігати в холодному місці (наприклад, в підвальному приміщенні) кілька місяців.

Такий рецепт підходить господаркам, у яких мало часу на готування. Він швидкий і легкий.

Після важкого трудового дня вам не складе особливих зусиль закатати пару баночок хрусткою, смачною, пряної капусточки, яка після порадує всіх ваших домочадців.

Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

Квашена капуста в гарячому розсолі з оцтом

Енергетична цінність

На 100 г квашеної капусти:

  • жири – 0 г;
  • білки – 1,1 м;
  • вуглеводи – 24,8 г;
  • калорії – 104.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 2 години

Інгредієнти

  • капуста велика білокачанна – 1 шт.;
  • морква – 2-3шт.;
  • вода – 5 літрів;
  • сіль – 1 склянка;
  • цукор – 2 склянки;
  • оцтова есенція – 5 ст. ложок.

Покроковий рецепт приготування

  1. Дрібно наріжте заздалегідь вимиту капусту.
  2. Очистіть від шкірки моркву і натріть на крупній тертці. Змішайте овочі в спеціальному для цього посуді (найкраще в емальованому). Після розкладіть все по банкам.
  3. Поставте на вогонь каструлю з водою. Туди додайте цукор, сіль, оцтову есенцію. Дочекайтеся повного кипіння.
  4. Залийте гарячим розсолом суміш в банках. Прикрийте їх кришками і залиште в такому вигляді на ніч. На наступний день проткніть капусту дерев’яними шпажками для того щоб вийшли скупчилися гази.
  5. Закрийте пластмасовими кришками і перенесіть капусту в холод.

Рецепт в гарячому розсолі з оцтом підійде для любителів «закусити під горілочку». Гострий, кислуватий смак не залишить байдужим жодного вашого гостя.

Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

Як квасити капусту з холодною водою

Енергетична цінність

На 100 г квашеної капусти:

  • іри – 0 г;
  • білки – 0,9 г;
  • вуглеводи – 9,8 г;
  • калорії – 46,4.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 2 години

Інгредієнти

  • морква – 2 шт.;
  • кипяченная холодна вода – 1 літр;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • капуста – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

  1. Нашаткувати дрібно ножем капусту. На крупній тертці натерти моркву. Обидва інгредієнти скласти в каструлю. Руками перемішати.
  2. Готуємо розсіл. У літрі прохолодної кип’яченої води розчинити сіль і цукор. Маринад ретельно перемішати ложкою. Залити холодним розсолом капусту. Прикрити круглої тарілкою або чистим рушником.
  3. Зберігати заготовку в такому вигляді при кімнатній температурі близько 3-х діб. Щодня капусту потрібно протикати виделкою або дерев’яними паличками, для того, щоб виходили скупчилися в заготівлі гази.
  4. Через три доби вилити трохи розсолу, додати дві-три столові ложки цукру і знову залити холодним розсолом капусту.
  5. Квасити капусту ще пару днів при кімнатній температурі, щодня протикаючи її дерев’яними шпажками. Після розкласти її по банкам і перенести в холод (підвальне приміщення або холодильник). Зберігається капуста кілька місяців.

Заквашувати за цим рецептом кислу капустку легко і просто навіть у літній час (адже не треба довго стояти біля гарячої плити).

Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

Квашеная капуста горячим рассолом: рецепт с уксусом и водой

Ці три відмінних, смачні рецепти повинні бути в куховарській книзі у кожної господині. Пробуйте, експериментуйте і пригощайте своїх домочадців наивкуснейшей, хрусткою, соковитою капустою різних способів приготування.

З цими способами засолювання ви зможете приготувати відмінну закуску для святкового столу, і для сімейного вечері, і для зустрічі з друзями вдома.

Приємного вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: