Квашена капуста з цибулею і маслом: калорійність на 100 грам, рецепт на зиму

Квашена капуста з маслом і цибулею — корисна закуска, яка підійде як до святкового столу, так і на кожен день. Правильне заквашиваение, виділяє в капусті кислоти поліпшують травлення.

Квашена капустка рекомендується до вживання всім, але особливо: страждаючим хворобами шлунка, при частому виникненні дискомфорту в кишечнику. Ця закуска довго зберігатися в прохолодному місці, деякі господині навіть закатують її на зиму. Калорійність продукту мінімальна, тому кількість вживаної за рецептом капусти може бути будь-яким.

Квашена капуста з маслом

Квашеная капуста с луком и маслом: калорийность на 100 грамм, рецепт на зиму

Інгредієнти

  • капуста білоголова 1 качан
  • часник 4 зубчики
  • Соняшникова олія ½ ст. л.
  • Столовий оцет 150 мл
  • Цукор 100 г
  • Вода 500 мл
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 40.6 ккал

Білки: 1.7 м

Жири: 2 м

Вуглеводи: 5.5 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Квашеная капуста с луком и маслом: калорийность на 100 грамм, рецепт на зиму

    Капусту потрібно ретельно вимити і нарізати тонкою соломкою. Часник потрібно почистити і подрібнити до стану пюре. У глибокій ємності потрібно змішати овочі.

  • Квашеная капуста с луком и маслом: калорийность на 100 грамм, рецепт на зиму

    У сковороду з високими стінками потрібно налити воду і довести її до кипіння. Після закипання в каструлю потрібно додати цукор, сіль, олію і оцет, а потім потримати на плиті ще кілька хвилин.

  • Квашеная капуста с луком и маслом: калорийность на 100 грамм, рецепт на зиму

    Овочі потрібно залити цим окропом, прикрити кришкою або тарілкою і покласти зверху щось важке, і відправити квасити. Можна маринувати прямо в банках.

  • Квашеная капуста с луком и маслом: калорийность на 100 грамм, рецепт на зиму

    Через 3 години ваша капуста буде готова, але для поліпшення смакових якостей краще почекати 1 день. Суміш насититься маринадом і буде смачніше в кілька разів.

Порада: капустяний маринад зливати не треба, він дозволить довше стояти капусті, але будьте обережні і не залишайте заквашену капусту в теплому місці.

Квашена капуста з маслом і цибулею

Кількість порцій: 8

Час підготовки: 20 хвилин

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність продукту

  • кКал – 90,8;
  • білки – 1,5 м;
  • жири – 8,3 г;
  • вуглеводи – 8,7 р.

Інгредієнти

  • білокачанна капуста – 1 качан;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • рослинне масло – 1 ст. л.;
  • столовий оцет – 200 мл;
  • вода – 500 мл;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Капусту потрібно вимити і дрібно порубати, а цибулю очистити і порізати тонкими кільцями.
  2. У каструлі потрібно готувати капусту з цибулею і скропити рослинним маслом.
  3. В іншу каструлю потрібно налити воду, довести її до кипіння і додати цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Маринад повинен бути кисленький.
  4. Окропом потрібно залити капусту з цибулею і накрити каструлю з ними кришкою.
  5. Після того, як вода знизить температуру, її потрібно акуратно злити і перекласти капусту з цибулею в ємність, яку потім зберігати в холодильнику. Правильно приготовлена капуста по класичному рецепту має кислий смак.

Квашеная капуста с луком и маслом: калорийность на 100 грамм, рецепт на зиму

Квашена капуста з олією і оцтом

Кількість порцій: 8

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Енергетична цінність продукту

  • ккал – 87,6;
  • білки – 1,3 м;
  • жири – 7,9 г;
  • вуглеводи – 7,1 р.

Інгредієнти

  • капуста білокачанна – 1 качан;
  • морква – 1 шт.;
  • укропные насіння – 1 ст. л.;
  • вода – 1 склянка;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукровий пісок – 0,5 склянки;
  • рослинна олія – 0,5 склянки;
  • яблучний оцет – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Капусту потрібно помити і нашаткувати тонкою соломкою. Моркву потрібно натерти на дрібній тертці.
  2. Моркву, капусту і укропные насіння потрібно змішати в глибокій ємності і трохи посолити. Далі їх треба перекласти в банку.
  3. Воду потрібно закип’ятити, додати в неї цукор, сіль і рослинне масло, зняти з вогню і відразу ж додати яблучний оцет. Маринад повинен вийде солоний, але не так, щоб здавалося, що це ропа.
  4. Капусту потрібно залити гарячим оцтовим маринадом і накрити кришкою.
  5. Коли банку охолоне, її потрібно переставити в холодильник – ваша капуста готова.

Порада: трохи зеленої цибулі додають квашену капусту і зроблять її ще смачніше.

Квашена капустка стане смачним доповненням до будь-якої страви на вашому столі, надавши йому аромату і легкої кислинки, а головне — користь для вашого організму величезна і без жодної зайвої калорії. А з додаванням оцту, олії або цибулі це квашення стане ще краще. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: