Маринована капуста на зиму в банках – Дуже смачні та прості рецепти

Білокачанна красуня – це символ російської кухні, без неї, так само як і без томатної пасти просто нікуди. Вона містить у собі багато різних вітамінів, калій, фосфор, сірка та багато інших. Її можна зберегти, як в свіжому вигляді і приготувати салат зі свіжої капусти, так і замаринувати на зиму.

Капуста, маринована в домашніх умовах – це смачний салат і заправка для багатьох страв. Щороку восени господині починаю ділитися своїм рецептом приготування такої закуски. Адже взимку обов’язково потрібні вітаміни для всієї родини.

Сьогодні Ми розберемо 5 простих і смачних рецептів приготування маринованої капусти в домашніх умовах.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

Маринована капуста на зиму — Дуже смачна в банку як салат

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Для маринаду:
  • Вода – 0.5 л.
  • Оцет – 6 ст. ложок
  • Цукор – 7 ст. ложок
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Соняшникова олія – 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

1. Для початку приготуємо маринад. Наллємо 0, 5 л води в каструлю, поставимо на плиту на сильний вогонь.

2. Додаємо у воду сіль, цукор. Вливаємо 1 ст. ложку соняшникової олії. Ретельно перемішуємо.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

3. Доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і наливаємо 6 ст. ложок оцту, добре перемішуємо.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

4. Очищаємо моркву від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

5. Перець миємо, вирізаємо серцевину, позбавляємося від насіння і нарізаємо соломинкою.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

6. Капусту дрібно шаткуємо.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

7. Всі інгредієнти складаємо в один тазик (велику каструлю) і перемішуємо їх за допомогою рук.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

8. Банки стерилізуємо з допомогою духовки. Добре промиваємо їх з содою, наливаємо в них 100 мл. води, ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 200 °C. Кришки моєму і кип’ятимо 10 хвилин.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

9. Потім складаємо наші овочі в банки і заливаємо отриманим розсолом, закручуємо.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

10. Прибираємо в холодильник на 12 годин.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

11. 12 годин минуло, дістаємо банки і прибираємо в місце зберігання.

12. Можна вже спробувати капусту на смак. Приємного апетиту.

Рецепт маринованої капусти з буряком

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста – 4 кг.
  • Буряк – 1 кг
  • Сіль – 8 ст. ложок
  • Оцет столовий 9 % – 8 ст. ложок
  • Цукор – 8 ст. ложок
  • Лавровий лист – 16 шт.
  • Стручковий гострий перець – 4 шт.
  • Часник – 1 велика головка
  • Чорний перець горошком – 1 ст. ложка (без гірки)
  • Сушений кріп – по 4-5 парасольок на банку.

Спосіб приготування:

1. Буряк очищаємо і нарізаємо тонкими мимовільними шматочками.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

2. Знімаємо верхні листки капусти і ділимо її на частини. Шаткуємо ми її не занадто дрібно, так щоб не складно було помістити в ємність.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

3. В стерилізовані баночки починаємо складати інгредієнти шарами.

4. Спочатку кладемо буряк, потім капусту злегка утрамбовувавши (намагаємося покласти її по більше).

5. Додаємо лаврове листя, перець горошком, порізані зубчики часнику, парасольки кропу і нарізаний стручковий гострий перець (за смаком).

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

6. Потім знову повторюємо ті ж дії. Заповнюємо банку до верху.

7. Беремо велику каструлю або таз, наливаємо 5 літрів води і кип’ятимо.

8. Додаємо по 8 ложок цукру, солі і 9 % столового оцту. Усе ретельно розмішуємо.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

9. Не даючи охолонути маринаду, заливаємо банки доверху. Накриваємо кришкою, і занурюємо в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо овочі протягом 15 хвилин.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

10. Після закінчення стерилізації закочує банки.

11. Перевертаємо їх догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження.

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

Прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Як замаринувати капусту в розсолі

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

Інгредієнти:

  • Капуста – 1, 5 кг.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – 4 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Вода – 1 літр.

Спосіб приготування:

1. Воду кип’ятимо і охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Капусту шаткуємо.

3. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.

4. Змішуємо інгредієнти добре, злегка стискаючи руками.

5. Всі перекладаємо в банку, утрамбовуємо.

6. Готуємо розсіл. В теплу воду кладемо 2 ст. ложки солі (з гіркою) і 2 ст. ложки цукру, все перемішуємо і вливаємо в банку.

7. Після того як всі заквасим, накриваємо кришкою, стерилізуємо 10 хвилин, закатуємо.

8. І ставимо на 3 дні в тепле місце. Приємного апетиту.

Дуже смачний рецепт в банку з оцтом

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 3 кілограми,
  • Буряк – 1 штука середнього розміру,
  • Морква – 2 штуки середнього розміру,
  • Часник – 1 головка,
  • Вода – 3 літри,
  • Лавровий лист – 5 штук,
  • Перець чорний – 7-10 горошин,
  • Сіль – 8 столових ложок,
  • Цукор – 1 склянка,
  • Оцтова есенція — 50 мл,
  • Перець червоний гострий – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Вихід із вказаної кількості інгредієнтів = 2 трилітрові банки.

2. Простерилизуем їх у мікрохвильовці. Кришки прокип’ятимо 10 хвилин.

3. Беремо качан капусти і розділимо його на 4 частини, тепер кожну з них квадратиками.

4. Чистимо та миємо моркву, потім поріжемо її тонкими соломинками.

5. Очистимо буряк натремо на крупній тертці.

6. Часник дрібно шаткуємо.

7. Змішаємо всі інгредієнти в одному великому тазі.

8. Викладаємо все шарами в банки, чергуючи капусту, буряк, моркву і часник.

9. Наливаємо воду, ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор і вливаємо оцтову есенцію. Усе ретельно перешиваємо (при бажанні додамо червоний перець). Додаємо лавровий лист.

10. Остуджуємо розсіл і заливаємо їм інгредієнти.

11. Закриваємо банки капроновими кришками і прибираємо в холодильник Приємного апетиту.

Капуста маринована в гранатовому соку

Маринованная капуста на зиму в банках - Очень вкусные и простые рецепты

Інгредієнти:

  • Капуста — 2,5 кг;
  • Рослинна олія (соняшникова) — 130 мл;
  • Морква — 3-4 шт.;
  • Часник — за смаком;
  • Гвоздика і перець горошком — 4-5 шт.;
  • Лавровий лист — 3 шт.

Маринад:

  • Сік гранатовий – 2 літри;
  • Столовий оцет — 0,7 склянки;
  • Сіль — 5 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Для початку простерилизуем банки. Стерилізуємо з допомогою духовки. Добре промиваємо банки з содою, наливаємо в них 100 мл. води, ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 200 °C. Кришки моєму і кип’ятимо 10 хвилин.

2. Готуємо овочі. Капусту очищає від верхніх листків, дрібно шаткуємо соломкою.

3. Моркву очищаємо і натираємо великою теркою.

4. Часник пропускаємо через часникодавку.

5. Всі інгредієнти укладаємо в одну миску, перемішуються і приймаються. В кінці кладемо перець, гвоздику та лавровий лист.

6. Заливаємо олією і перемішуємо. Після викладаємо в банки.

7. Тепер готуємо маринад. Для цього виливаємо гранатовий сік в каструлю, додаємо в неї сіль, оцет, і помішуючи доводимо до кипіння.

8. Киплячий маринад заливаємо в банки і залишаємо на 10 годин при кімнатній температурі. Далі закриваємо кришкою і прибираємо в місце зберігання.

Приємного Вам апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: