Маринований моховик – рецепт приготування на зиму в банках, як правильно сушити гриби

Мариновані гриби моховики — відмінна закуска для будь-якого столу. Гриби ці досить поширені, а рецепт приготування простий і швидкий. До того ж у грибочків привабливий зовнішній вигляд, вони мають гарний рожевий або оливковий відтінок, дуже м’ясисті і не розвалюються при приготуванні.

Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

Середовище проживання моховиков — різні види моху, а якщо ви зустріли схожий гриб в іншій місцевості, значить, він помилковий і вживати його не варто. Помилкові гриби не отруйні і небезпечні для життя, але мають гіркий смак і з-за цього вважаються неїстівними.

Інгредієнти

  • гриб моховик 2 кг
  • вода 1 л
  • часник 4 зубчики
  • перець горошком 8 шт
  • лавровий лист 4 шт.
  • сіль 1 ст. л.
  • зерна гірчиці 1 ч. л.
  • лимонна кислота 1/3 ч. л.
  • оцет 5 ст. л.

На порцію

Калорії: 43.7 ккал

Білки: 5.2 м

Жири: 1.2 м

Вуглеводи: 3.1 р

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

    Перед тим як почати процес готування, необхідно простерелизовать банки і кришки. Нам знадобляться 4 пів літрові банки або 2 літрові, а також 4 бляшані кришки. Попередньо промиваємо банки з содою і стерилізуємо у духовій шафі 30 хвилин. Кришки заливаємо окропом на 10 хвилин, перекладаємо на паперовий рушник, щоб вони висохли.

  • Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

    Гриби заливаємо холодною водою на 1 годину. Капелюшок моховика необхідно пошкребти ножиком, а ніжку підрізати, після чого промити грибочки під проточною водою.

  • Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

    В каструлю, заливаємо воду. Додаємо лимонну кислоту, перекладаємо в неї гриби і проварюємо їх 30 хвилин. Якщо на поверхні води утворюється пінка, її необхідно знімати.

  • Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

    Після готування зливаємо відвар, а моховики промиваємо під холодною водою.

  • Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

    Готуємо маринад. Фільтровану воду переливаємо в каструлю, додаємо сіль, перець горошком, лавровий лист, насіння гірчиці і очищені зубчики часнику. Даємо маринаду закипіти, додаємо в нього гриби і варимо 10 хвилин. За 2 хвилини до закінчення готування наливаємо оцет в каструлю.

  • Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

    Розкладаємо гриби по банкам, заливаємо маринадом і закатуємо кришками. Кожна банку повинна бути перевірена на якість загортання, тому її необхідно перевернути і покрутити, щоб переконатися в герметичності.

  • Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

    Через добу переставляємо заготовки до комори на зберігання.

Порада: при варінні грибів обов’язково додайте лимонну кислоту. Вона не дасть грибу потемніти і збереже гарний апетитний колір грибків.

Як сушити моховики на зиму

Якщо все ж ви вирішили не маринувати гриби, їх можна засушити на зиму. Як це зробити:

  1. Ретельно перемываем гриби. Викладаємо на рушник, щоб вони повністю висохли.
  2. Відокремлюємо капелюшки від ніжок. Нарізаємо капелюшки і ніжки на пластинки 4-6 мм.
  3. На деко стелимо пергамент і викладаємо гриби таким чином, щоб шматки не стикалися.
  4. Сушимо в духовці при температурі 50 градусів, поки моховики злегка подсушатся. Після збільшуємо температуру до 60-70 градусів.
  5. Кожні кілька годин гриби дістаємо і провітрюємо. На ніч гриби залишаємо на столі, з ранку повторюємо процедуру.

Загальна просушування займає 2 дні. Коли гриб стане сухим, але еластичним, він готовий. Головне не пересушити, щоб маховик не почав кришитися.

Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы
Зберігати грибочки потрібно в скляній тарі, в сухому і темному місці. Тара повинна бути герметично закрита.

Моховик маринований чудово поєднується з картоплею, кашами, овочами, підходить для приготування салатів і як самостійна закуска. Обов’язково заготуйте кілька баночок такої смачної закачування, і вона неодмінно порадує ваших рідних і друзів.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Маринованный моховик - рецепт приготовления на зиму в банках, как правильно сушить грибы

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: