Мармелад з обліпихи – рецепт з агар-агаром

Якщо у вашій родині усі ласуни, то напевно хочеться балувати рідних не тільки смачними, але і корисними ласощами. Мармелад з обліпихи сподобається своїм незвичайним приємним ароматом і цікавим смаком. Він має яскравий сонячний колір і зможе підняти настрій навіть в саму похмуру погоду.

Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

А ще не варто переживати з-за своєї фігури, адже однією з головних умов приготування мармеладу є желирующее речовина: желатин, пектин або агар-агар, що робить улюблений продукт низькокалорійним.

Мармелад з обліпихи

Інгредієнти

  • обліпиха 700 г
  • цукор 750 г
  • вода 450 мл
  • желатин-40 г

На порцію

Калорії: 19.7 ккал

Білки: 1.86 р

Жири: 0.8 м

Вуглеводи: 1.1 м

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

    Обліпиху потрібно добре промити і дати повністю стекти рідини.

  • Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

    У каструлю налити воду, додати цукор і проварити 5 хвилин.

  • Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

    Потім туди відправити просохлу обліпиху. Довести до кипіння і тримати на вогні ще 3/4 години. Не забувайте знімати білу піну. В цей час желатин залити холодною водою. Почекати 20 хвилин, поки набухне.

  • Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

    Обліпиху відставити і коли трохи охолоне, досить протерти через дрібне сито.

  • Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

    Продовжуємо готувати: отриману масу потрібно знову поставити на вогонь. Коли закипить, кинути набряклий желатин, вимкнути плиту і добре розмішати мармеладну масу.

  • Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

    Ще гарячим розлити у відповідні формочки і відправити в холодильник на 30-40 хвилин.

  • Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

    Перед подачею на стіл посипати цукром або цукровою пудрою, а можна залишити без неї.

Мармелад з обліпихи з агар-агаром

Час приготування: 3 години

Кількість порцій: 25

Енергетична цінність

  • калорійність – 18.0 кКал;
  • жири – 0.6 г;
  • білки – 0.8 м;
  • вуглеводи – 0.9 р.

Інгредієнти

  • обліпиха – 350 г;
  • цукор – 250 г;
  • вода – 100 мл;
  • агар-агар – 15 р.

Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

Покрокове приготування

  1. Ягоди промити, залити зазначеною кількістю води і варити близько 20 хвилин, поки не стануть м’якими.
  2. Все разом добре пробити блендером. Пропустити через дрібне сито.
  3. Всипати весь цукор і якщо обліпихова пюре вже охололо, то можна його злегка прогріти, для того, щоб цукор повністю розчинився.
  4. У гарячу масу кинути агар-агар, розмішати і залишити на півгодини для набухання.
  5. Потім майбутній мармелад проварити 5 хвилин. Розлити у відповідні форми і ставити для стабілізації, приблизно на 2 години.
  6. Готовий продукт зберігати в холодильнику.

За запропонованими вище рецептами приготувати домашній мармелад не так вже й складно. А отриманий результат буде коштувати ваших праць.

Коли домашні спробують взимку солодке ласощі, приготований вашими руками, то більше ніколи не захочуть купувати його в магазині, так і зробити корисний продукт самостійно набагато вигідніше.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Мармелад из облепихи - рецепт с агар-агаром

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: