Мармелад з вишні в домашніх умовах – рецепт на зиму

Мармелад – самий смачний десерт, а якщо він ще й натуральний, інших десертів і не потрібно. Мармеладкі можна зробити в домашніх умовах з абсолютно різних фруктів і ягід, які є вдома. Ось, приміром, з вишні теж можна приготувати мармелад, і він буде яскравим і дуже смачним.

Це ласощі подобається як дітям, так і дорослим. Його можна подавати до бутербродів, як самостійний десерт до чаю, а також брати з собою в дорогу, щоб підкріпитися.

Вишневий мармелад – це дуже простий рецепт, і в підсумку ви отримаєте десерт, який полюбиться на все життя. Його плюс приготування в тому, що за такий короткий час можна отримати корисне ласощі, яке не має барвників, ароматизаторів та смакових стабілізаторів.

Рецепт мармеладу з вишні на зиму

Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

Інгредієнти

  • вишня 2.5 кг
  • цукор 1 кг

На порцію

Калорії: 27.6 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 6.8 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

    Промити і очистити від кісточок вишню. Дати постояти 2 години.
    Вимиваємо банки, стерилізуємо і просушуємо.

  • Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

    Ставимо каструлю з вишнею на великий вогонь і постійно помішуємо. Вишенька дає ще більшу кількість соку, необхідно її варити до тих поки сік не стане густуватим.

  • Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

    Насипаємо цукровий пісок і варимо до закипання, даємо проваритися ще 20 хвилин для більшого загустіння. Чим більше варимо – тим густіше буде мармелад. Але варто пам’ятати, що поки мармелад вариться, він на вигляд може бути рідкий, а після охолодження він стане ще густіше, тому не переваріть.

  • Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

    В сухі банки кладемо наш мармелад і даємо трошки постояти.

  • Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

    Коли побачимо скоринку, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Там можна зберігати до весни.

Рецепт мармеладу з вишні і агар-агару

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

У 1 порції готового продукту:

  • калорії – 18.6 ккал;
  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 4.4 р.

Інгредієнти

  • вишня – 350 г;
  • цукор – 80 г;
  • цукор ванільний – 20 г;
  • вода – 50 мл;
  • агар-агар – 5 р.

Покрокове приготування

  1. Заливаємо агар-агар теплою водою і залишаємо на 30 хвилин.
  2. Моєму вишню, чистимо від кісточок і блендерим.
  3. Робимо пюре з вишні однорідним за допомогою залізного сита.
  4. Поміщаємо вишневе пюре в каструлю з товстим дном і бортами, насипаємо цукор, ванільний цукор. Доводимо до кипіння.
  5. У закипевшее пюре додаємо набряклий агар-агар і проварюємо на протязі 10 хвилин, при цьому весь час помішуємо.
  6. Знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути.
  7. Заливаємо мармеладну суміш у форму, і нехай остигає 2 години при кімнатній температурі.
  8. Виймаємо з форми, нарізаємо необхідною формою і обволікає в цукрі або кокосовій стружці. Зберігати мармелад можна в холодильнику тривалий час.

Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

На величезній кількості фото з інтернету або в кулінарних журналах можна побачити красиво прикрашені шедеври з мармеладу. При необхідності повторіть всю красу або зробіть свій унікальний мармелад з вишні в домашніх умовах.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Мармелад из вишни в домашних условиях - рецепт на зиму

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: