Полуничний мармелад – рецепт в домашніх умовах на пектині з желатином і агар агаром

Всі дітки, а також багато дорослі люблять мармелад. Його їдять і просто смачні ласощі до чаю, і додають в інші кондитерські вироби, наприклад, торти. Якщо ви приготуєте полуничний мармелад в домашніх умовах, то отримаєте здоровий продукт, без ароматизаторів і хімії. Є кілька рецептів полуничного мармеладу, використовуючи які, ви зможете покроково зробити це ласощі самі. Деякі господині варять цей десерт за допомогою мультиварок, але для початку потрібно навчитися готувати його в простій каструльці.

Полуничний мармелад з пектином

Це цікаво: загусник пектин – натурального походження. При його використанні не з’являється стороннього присмаку в виробах. Правда, варто пектин недешево, але його потрібно зовсім небагато, а результат вам сподобається. Пектин, що міститься в деяких овочах і фруктах, так що це – натуральний продукт. Його можна приготувати вдома, наприклад, із яблук, а в інтернеті можна знайти рецепти.

Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

Інгредієнти

  • полуниця (свіжа або заморожена) 500 г
  • пектин яблучний 20 г
  • сироп глюкози або інвертний 80 мл
  • вода 1 ст. л.
  • лимонна кислоти 1 ч. л.
  • цукор-500 г

На порцію

Калорії: 176 ккал

Білки: 0.7 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 29 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Свіжі ягоди потрібно ретельно промити і почистити від листочків.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Зробити пюре з полуниці, яке потім протерти через сито або марлю. Можна для цієї мети використовувати блендер або соковитискач для ягід.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Лимонну кислоту висипати у воду і розмішувати, поки вона не розчиниться.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Пектин перемішати з двома столовими ложками цукру.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Поставити полуничне пюре нагріватися. При цьому потрібно стежити, щоб вогонь під каструлькою був невеликий, інакше десерт пригорить, і постійно помішувати.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Коли ягідна маса нагріється до температури 40-45°C, висипати в неї залишився цукровий пісок і глюкозний сироп. Якщо його знайти не вдалося, то можна досить просто зварити сироп інвертний. Як його готувати, можете побачити на відео, доданий до цієї статті.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Потім потроху додати розчинену лимонну кислоту, не забуваючи перемішувати вміст каструлі.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Ось тепер готовий мармелад. Він ще плинний, тому його можна перелити у формочки і поставити застигати.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Коли мармелад охолоне до кімнатної температури, його потрібно прикрити фольгою, щоб він не увібрав запахів від інших продуктів, і прибрати ненадовго в холодильник. Через годину вийняти і звільнити з формочок. Якщо мармелад застигав цілим пластом, тоді його можна розрізати.

  • Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

    Умочіть мармеладні шматочки в цукор або цукрову пудру, щоб вони не злиплися. Ось тепер процес приготування повністю завершено.

Порада: якщо є звичка заморожувати ягоди, то можна робити фруктовий мармелад, навіть коли на дворі стоїть зима. Просто потрібно розморозити потрібну кількість полуниці.

Полуничний мармелад з агар-агаром

Час підготовки: 15 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 25

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 26.4 ккал;
  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 6.3 р.

Інгредієнти

  • полуниця – 300 г;
  • цукор-пісок – 160 г;
  • вода – 80 мл;
  • агар-агар – 8 р.

Покрокове приготування

  1. Агар-агар не можна використовувати відразу з упаковки. Тому насамперед потрібно змішати його з водою і залишити на півгодини, щоб він розпух.
  2. Про підготовку полуницю вже було написано вище.
  3. За допомогою сита або блендера перетворити ягоди в пюре, ретельно перемішати з цукром.
  4. Поставити ягідно-цукрову суміш на вогонь, але не сильний. Після того, як вона закипить, варити близько 2 хвилин.
  5. Зняти з плити. Постійно помішуючи, влити агар-агар. Знову включити вогонь і варити додатково 2-3 хвилини.
  6. Тепер можна розливати по формочках. Через кілька годин полуничний мармелад застигне, і його можна вийняти і обваляти в цукрі.

Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

Полуничний мармелад з желатином

Мармелад, приготований з використанням желатину, деякі називають желейними цукерками. В залежності від концентрації желатину солодкість може вийти як звичайний мармелад, а може придбати консистенцію жувальних цукерок. У рецепті вказано перший варіант.

Час підготовки: 15 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 40.

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 29.6 ккал;
  • білки – 0.5 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 6.8 р.

Інгредієнти

  • полуниця свіжа або заморожена – 300 г;
  • желатин – 20 г;
  • цукор – 250 г;
  • кислота лимонна – 0.5 ч. л.;
  • вода – 1 ст.

Покрокове приготування

  1. Желатин замочити в холодній воді на півгодини для розбухання.
  2. Стиглі ягоди почистити, промити під проточною водою. Якщо дістали з морозилки заздалегідь розморозити.
  3. Перетерти полуницю до пюреобразного стану, додати лимонну кислоту, цукор, добре все змішати.
  4. Влити воду з желатином.
  5. Поставити ягідну суміш в каструльці на невеликий вогонь. Її потрібно постійно перемішувати, щоб не пригоріла і рівномірно нагрівалась. Вміст каструлі не повинна кипіти. Як тільки починає закипати – зняти з вогню, і можна відразу заливати в форму.
  6. Коли він охолоне, потрібно прибрати мармелад на холод. А потім вже можна розрізати на шматочки або виймати з формочок. Мармелад з полуниці з желатином готовий! На фото можна подивитися на красивий десерт з натуральним кольором і смаком.
  7. На відміну від попередніх видів мармеладу, желатиновий може втратити форму в теплі, так що зберігати його краще в прохолодному приміщенні або в холодильнику.

Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

Можливо, перший раз страшнувато варити мармелад самостійно. Але коли він у вас вийде, такий смачний і ароматний, то ви захочете і надалі готувати його, а не купувати в магазинах.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Клубничный мармелад - рецепт в домашних условиях на пектине с желатином и агар агаром

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: