Помідори малосольні: рецепт, хрусткі швидкого приготування, як солити цілком з часником і зеленню

Малосольні овочі – старовинне традиційне блюдо. Найчастіше так готують огірки, а про помідорах несправедливо забувають. Але малосольні томати не менш смачні. Їх легка кислинка і солодощі додадуть родзинку будь-якій страві.

Помидоры малосольные: рецепт, хрустящие быстрого приготовления, как солить целиком с чесноком и зеленью

Найпростіше скористатися рецептом швидкого приготування. Овочі можна буде вже через кілька годин. За цей час вони напитаются розсолом, але не встигнуть втратити свою форму і структуру. Такі помідори виходять за смаком практично, як свіжі, злегка хрусткі, але м’яка серцевина вже починає подквашиваться. Комусь подобаються більш витримані помідори, але для цього потрібно почекати пару діб.

Інгредієнти

  • помідори 1 кг
  • кріп 1/2 пучка
  • петрушка 1 пучок
  • зубчик часнику 5 шт.
  • цукор 3 ст. л.
  • сіль 3 ст. л.
  • вода 1 л

На порцію

Калорії: 45.12 ккал

Білки: 1.12 г

Жири: 0.19 р

Вуглеводи: 10.0 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Помидоры малосольные: рецепт, хрустящие быстрого приготовления, как солить целиком с чесноком и зеленью

    Вимийте помідори і зелень. Почистіть часник. Дрібно нарубаєте ці компоненти. Змішайте начинку.

  • Помидоры малосольные: рецепт, хрустящие быстрого приготовления, как солить целиком с чесноком и зеленью

    Зробіть глибокі хрестоподібні надрізи на помідорах. Вони повинні тримати форму і не розпадатися. Нафаршируйте їх часниковою масою.

  • Помидоры малосольные: рецепт, хрустящие быстрого приготовления, как солить целиком с чесноком и зеленью

    Закип’ятіть воду. Розчиніть в ній сіль і цукор. Дайте рідини охолонути до кімнатної температури.охолонути до кімнатної температури.

  • Помидоры малосольные: рецепт, хрустящие быстрого приготовления, как солить целиком с чесноком и зеленью

    Розкладіть помідори по ємностях. Долийте розсіл. Залиште до повного охолодження і поставте в холодильник на 3-5 годин. Якщо протримати томати ніч, вони будуть більш гострими.

Порада: ретельно оглядайте овочі перед тим, як засолити. Вибирайте томати приблизно однакової форми і ступеня зрілості. Так вони одночасно засолятся і будуть мати приголомшливий смак.

Малосольні помідори цілком

Помидоры малосольные: рецепт, хрустящие быстрого приготовления, как солить целиком с чесноком и зеленью

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • калорії – 26.28 ккал;
  • білки – 1.25 г;
  • жири – 0.22 м;
  • вуглеводи – 5.10 р.

Інгредієнти

  • помідори – 1 кг;
  • зубчик часнику – 4 шт.;
  • кріп – 1 пучок;
  • чорний перець горошком – 10 шт.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Вимийте овочі і витріть їх насухо. Ножем вирізати плодоніжки.
  2. Зніміть з лушпиння часнику і дрібно порубаєте його. Подрібніть кріп.
  3. Покладіть всі інгредієнти в поліетиленовий пакет. Додайте сіль і цукор. За бажанням можна присипати все меленим перцем. Зав’яжіть пакет і ретельно перемішайте вміст.
  4. Можна залишити овочі в пакеті або перемістити їх у пластиковий контейнер, банку. Витримувати в холодильнику заготівлю потрібно не менше 2 доби.

Така закуска особливо добре поєднується зі стравами з картоплі. Плюс малосольних овочів в тому, що вони доречні не тільки як зимова заготівля. Такі помідори чудово доповнюю страви влітку, коли набридли салати зі свіжих овочів. Не пошкодуйте витратити півгодини на таку заготовку. Соковиті, ароматні томати порадують всіх домашніх.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: