Помідори у власному соку на зиму: Домашні рецепти пальчики оближеш

Зараз багато господині зайняті консервацією помідор у власному соку на зиму, і так само самою смачною домашньою аджикою. Так як вони служать хорошим доповненням до обіду або вечері. Такі рецепти як «пальчики оближеш» напевно є в запасі у кожної дослідної домогосподарки.

Адже як приємно відкрити холодною зимою баночку соковитих і запашних помідорів, які будуть нагадувати нам смак літа! Ця смачна консервація може служити нам в якості окремої закуски, так і доповненням до різних страв.

У цій статті я пропоную вам смачні рецепти помідорів у власному соку, на зиму. Всі вони дуже вдалі і правильно вивірені і до того ж, легкі в приготуванні. Швидше беріть у свої руки ручки і записуйте їх, щоб не втратити! А це посилання для тих, хто пропустив рецепти лечо з болгарського перцю.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Простий рецепт помідорів у власному соку без стерилізації

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Інгредієнти на 7 літрів:

  • Помідори — 7-8 кг
  • цукор — 6 ст. л
  • лавровий лист — 4 шт
  • перець духмяний — 5 шт
  • сіль — 5 ст. л.

Спосіб приготування:

Промиваємо помідори у воді і розкладаємо більш щільні плоди з чистим баночках, а м’якше нарізаємо і перекручуємо на м’ясорубці або за допомогою блендера.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Додаємо зазначену вище кількість солі, цукру, перцю і лаврового листа. Перемішуємо і ставимо на вогонь.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

З того моменту як вся маса закипить, варимо ще приблизно 10-15 хвилин на повільному вогні, постійно знімаючи пінку. За цей час піна повинна перестати утворюватися, значить заливка готова.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Тим часом в банки з помідорами наливаємо окріп, прикриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 10.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Потім зливаємо воду і заливаємо гарячу заливочку, щільно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Помідори виходять ароматні та ніжні на смак і зберігаються в прохолодному місці, так і при кімнатній температурі.

Вишня у власному соку на зиму

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Інгредієнти:

  • Черрі — 5 кг
  • цукор — 3 ст. л
  • сіль — 1,5 ст. л.

Спосіб приготування:

Першим ділом сортуємо більш тверді помідори окремо, а м’якше підуть на сік. Потім гарненько промиваємо їх у проточній воді.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Розкладаємо плоди черрі по банках, які попередньо ретельно вимили і заливаємо їх окропом, злегка прикривши кришечками.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

А плоди м’якше перекручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Так само можна після цієї процедури, отриману масу пропустити через сито, щоб позбутися від частинок шкірки. Переливаємо томатний сік в підходящу каструлю, додаємо вище вказане кількість солі і цукру, після чого ставимо на вогонь. Даємо закипіти і проварюємо на протязі кількох хвилин на середньому вогні.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Зливаємо воду з банок з помідорами і заливаємо гарячим томатним соком. Щільно загортаємо кришками, ставимо банки догори дном і загортаємо в теплу ковдру.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Залишаємо до повного охолодження. Після чого прибираємо в місце зберігання.

Як приготувати помідори шматочками у власному соку з фото

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Інгредієнти:

  • Помідори — 8 кг
  • вода — 1,5 літра
  • часник — 8 зубчиків
  • листя селери — 2 шт
  • сіль кам’яна — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Плоди очищаємо від хвостиків і промиваємо у воді. Так само баночки моєму з содою і обполіскуємо в теплій водичці.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Потім нарізаємо великі помідори на чотири частини, а невеликі на дві.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Тепер викладаємо по банках спочатку нарізаний невеликими шматочками часник, слідом гілочку селери, а вже потім щільно викладаємо нарізані часточки помідорів.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Далі для розсолу змішуємо воду з сіллю, ставимо її на вогонь і даємо їй закипіти. Після чого знімаємо і заливаємо їй помідори. Заповнені баночки поміщаємо в каструлю з гарячою водою, на дно якої попередньо виклали рушник і стерилізуємо їх протягом 5-7 хвилин. Тепер виймаємо банки, протираємо їх і закатуємо кришками.

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Залишилося тільки перевернути їх догори дном, далі загортаємо в теплу ковдру і залишаємо так до повного охолодження.

Рецепт приготування помідорів у власному соку з хроном на зиму

Помидоры в собственном соку на зиму: Домашние рецепты пальчики оближешь

Інгредієнти:

  • Помідори тверді — 2 кг
  • перезрілі помідори — 2 кг
  • перець болгарський — 250 гр
  • хрін подрібнений — 1/4 склянки
  • часник подрібнений — 1/4 склянки
  • цукор — 4 ст. л
  • перець горошком
  • сіль — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Перезрілі помідори перекручуємо на м’ясорубці, перекладаємо в миску, додаємо в цю масу нарізаний невеликими шматочками болгарський перець, дрібно нашатковану часник, хрін і додаємо сіль з цукром і ставимо на вогонь. Після того як томатна маса закипить, перемикаємо вогонь до слабкого і готуємо приблизно 10 – 15 хвилин.

В помиті баночки розкладаємо трохи недозрілі тверді помідори, додаємо в кожну баночку до 5 штучок перцю горошком і заливаємо томатною масою.

Ставимо стерилізуватися банки в слабко киплячу воду на 10 хвилин (літрові), а трьох літрові тримаємо до 30 хвилин.

Тепер закатуємо кип’яченими кришками, перевертаємо, закутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Помідори у власному соку (відео) — рецепт на століття

Звичайно ж самими смачними і корисними томатами будуть ті, які консервуються в тільки що віджатому власноруч соку. Хоча заливку для цього потрібно підготувати заздалегідь. Для соку навіть можна використовувати плоди з пошкодженою шкіркою, які не підуть для закладки в баночки.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: