Повидло з вишні на зиму – рецепти приготування

Повидло з вишні на зиму – одне з улюблених ласощів ласунів. Заготівля підходить для дорослих і дітей, які хочуть побалувати себе смачненьким круглий рік. Зваривши домашній десерт теплим влітку, взимку можна насолоджуватися ароматним і корисним ласощами. Густе варення має солодкий смак з ноткою кислоти і простий рецепт приготування, тому воно стало фаворитом господинь і улюбленцем дітлахів.

Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

Інгредієнти

  • вишня 2 кг
  • цукор 1.2 кг
  • вода 400 мл

На порцію

Калорії: 302 ккал

Білки: 2 м

Жири: 2 м

Вуглеводи: 122 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Перебираємо ягоди, добре промиваємо і даємо стекти зайвій воді.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Обриваємо хвостики і видаляємо кісточки. Останні можна не викидати. Для додання повидла особливого смаку, зібрати своєрідний мішечок з декількох шарів марлі і варити разом з вишнею, видаливши лише на останньому етапі.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Готувати краще в емальованій каструлі. Засипаємо в неї плоди, додаємо половину цукру, добре все перемішуємо і залишаємо на кілька годин, щоб з’явився сік.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Ставимо на середній вогонь. Коли закипіли, кладемо мішечок з кісточками і періодично прибираємо утворену піну.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Варимо ще 7 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Далі, проварюємо масу вдруге протягом 10 хвилин на слабкому вогні.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Виймаємо мішечок. Подрібнюємо вишню в однорідну масу блендером.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Ставимо на плиту. Необхідно, щоб повидло закипіло, потім зменшуємо вогонь, додаємо цукор і уварюють до потрібної консистенції, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.

  • Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

    Густе повидло розливаємо в простерилізовані банки і закатуємо.

Важливо: для досягнення оптимального результату потрібно дотримуватися лише одна умова – вишні вибирати стиглі, але не перестиглими. При цьому сибірські сорту, зростаючі в холодних регіонах, відрізняються вираженим кислим смаком. Їм може знадобитися більше цукру.

Для економії часу повидло готують в мультиварці з відповідною функцією або мікрохвильовій печі. Фоторецепты для цих кулінарних помічників ви легко знайдете в інтернеті.

Повидло из вишни на зиму - рецепты приготовления

Вишневе повидло – смачний десерт до чаю або кави. Крім того, його широко використовують як добавку до сиру або йогурту, начинку для млинців і пирогів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: