Повидло з вишні на зиму – одне з улюблених ласощів ласунів. Заготівля підходить для дорослих і дітей, які хочуть побалувати себе смачненьким круглий рік. Зваривши домашній десерт теплим влітку, взимку можна насолоджуватися ароматним і корисним ласощами. Густе варення має солодкий смак з ноткою кислоти і простий рецепт приготування, тому воно стало фаворитом господинь і улюбленцем дітлахів.
Інгредієнти
- вишня 2 кг
- цукор 1.2 кг
- вода 400 мл
На порцію
Калорії: 302 ккал
Білки: 2 м
Жири: 2 м
Вуглеводи: 122 г
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Перебираємо ягоди, добре промиваємо і даємо стекти зайвій воді.
Обриваємо хвостики і видаляємо кісточки. Останні можна не викидати. Для додання повидла особливого смаку, зібрати своєрідний мішечок з декількох шарів марлі і варити разом з вишнею, видаливши лише на останньому етапі.
Готувати краще в емальованій каструлі. Засипаємо в неї плоди, додаємо половину цукру, добре все перемішуємо і залишаємо на кілька годин, щоб з’явився сік.
Ставимо на середній вогонь. Коли закипіли, кладемо мішечок з кісточками і періодично прибираємо утворену піну.
Варимо ще 7 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
Далі, проварюємо масу вдруге протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
Виймаємо мішечок. Подрібнюємо вишню в однорідну масу блендером.
Ставимо на плиту. Необхідно, щоб повидло закипіло, потім зменшуємо вогонь, додаємо цукор і уварюють до потрібної консистенції, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.
Густе повидло розливаємо в простерилізовані банки і закатуємо.
Важливо: для досягнення оптимального результату потрібно дотримуватися лише одна умова – вишні вибирати стиглі, але не перестиглими. При цьому сибірські сорту, зростаючі в холодних регіонах, відрізняються вираженим кислим смаком. Їм може знадобитися більше цукру.
Для економії часу повидло готують в мультиварці з відповідною функцією або мікрохвильовій печі. Фоторецепты для цих кулінарних помічників ви легко знайдете в інтернеті.
Вишневе повидло – смачний десерт до чаю або кави. Крім того, його широко використовують як добавку до сиру або йогурту, начинку для млинців і пирогів.