Рецепт яблучного варення по-болгарськи

Ніжне, ароматне, красивого бурштинового кольору, це яблучне ласощі, що нагадує мармеладку, сподобається всім членам вашої сім’ї. А приготувати його можна дуже легко і швидко, користуючись нашим покроковим рецептом з фото. Спробуйте!

Рецепт яблочного варенья по-болгарски

Інгредієнти

  • яблука 1 кг
  • цукор 1 кг
  • вода-2 склянки
  • лимонна кислота 2 г
  • ванільний цукор 2 г
  • лимонна цедра 1 шт.

На порцію

Калорії: 220.4 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 54.9 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт яблочного варенья по-болгарски

    Для отримання варення по болгарському рецептом в першу чергу потрібно приготувати сироп. Для цього цукровий пісок розчиніть у воді і поставте нудитися на повільному вогні. Потрібно почекати, коли маса загусне і стане щільною. Пройде приблизно 10 хвилин.

  • Рецепт яблочного варенья по-болгарски

    Тим часом яблука вимийте, почистіть, видаліть серцевину і кісточки, наріжте їх кубиками. Краще, щоб шматочки були середньої величини, тоді фрукти будуть нагадувати золотисті цукати. А дрібні часточки розваряться і перетворяться на пюре.

  • Рецепт яблочного варенья по-болгарски

    Для варення потрібно глибока емальована каструля з товстим дном. Викладіть в посуд яблука і залийте сиропом. На повільному вогні варіть протягом півгодини. Помішуйте при цьому дерев’яною лопаткою.

  • Рецепт яблочного варенья по-болгарски

    За десять хвилин до готовності додайте ванілін, лимонну кислоту і цедру. Продовжуйте варити, розмішуючи.

  • Рецепт яблочного варенья по-болгарски

    Готову солодкість треба остудити і перекласти в заздалегідь стерилізовані банки, закрити кришкою і зберігати в холодильнику або льосі протягом одного року.

Порада: для приготування цього десерту краще всього використовувати кислі або кисло-солодкі сорти яблук (наприклад, Грушівка, Антонівка, Спартак, Глостер). Вони менше розварюються, часточки залишаються цілими. А солодкі або м’які фрукти більше підходять для повидла.

Рецепт яблочного варенья по-болгарски

Ми отримали традиційне яблучне варення по-болгарськи. Чим світліше вийшов продукт, тим краще. Це ласощі має бути золотистим, з апетитними і солодкими фруктовими шматочками. Якщо вам здається, що воно вийшло рідкуватим – не хвилюйтеся, десерт настоїться, і загусне. Можна для отримання більш багатого смаку також додати волоські горіхи. Це неймовірне поєднання не тільки краще наситить, але і додасть вишуканість простому варенню.

Такий яблучний десерт можна подавати до чаю або використовувати при випічці. Він ідеальний в якості начинки для пирогів і булочок. Таким варенням можна змащувати коржі для торта замість масляного крему, прикрашати їм кекси і сирник, використовувати для багатьох інших страв. Обов’язково спробуйте такий рецепт. Чаювання з цим “сонячним” яблучним ласощами підніме вам настрій в холодні зимові вечори!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: