Рецепт лечо на зиму з перцю і помідорів і моркви і цибулі без оцту з фото

Домашні заготовки – це не тільки найкращий спосіб зберегти великий урожай, але і можливість довгою зимою урізноманітнити меню чимось смачним. Пропонуємо приготувати ароматну лечо з перцю, томатів, моркви і цибулі.

У одній баночці виходить цілий набір різнокольорових і корисних плодів, які порадують око в похмурі осінні місяці або в зимові морозні дні.

Рецепт консервування дуже простий, не займе багато часу, а результат здивує вас оригінальним смаком.

Поради з приготування лечо на зиму

Щоб лечо вийшло смачним, з насиченим соусом і надовго збереглося, скористайтеся деякими порадами:

Підготовка банок і кришок

Обов’язково проводите стерилізацію банок і кришок, щоб заготовка збереглася на довгий час і не зіпсувалася.

Вибір овочів

Плоди вибирайте свіжі, підгнилі або мляві для консервації не годяться.

Помідори використовуйте для рецепта стиглі або трохи перезрілі. Підійдуть м’ясисті і солодкі сорти.

Перець краще брати з вираженим солодкуватим смаком червоного кольору. А для пікантності можна додати перець жовтого або помаранчевого кольору, але зовсім трохи. На відміну від помідорів перчик повинен бути стиглим, але не перезрілим, щоб при приготуванні він не переварився.

Підготовлені свіжі овочі можуть бути кисло-солодкі або дуже солодкі, тому сіль і цукор радимо регулювати за смаком.

Прянощі

Прянощі – це родзинка будь-якого блюда. Тому можна додати перець духмяний горошок, чорний перець горошком, лавровий лист. Вони додадуть заготівлях чудовий аромат і смак. Якщо любите базилік, коріандр, гвоздику, то можете додати за смаком.

Лечо на зиму з перцю, томатів, моркви і цибулі з фото покроково

Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото

Лечо готується без додавання оцту і без стерилізації. З представленого кількості інгредієнтів виходить 3 баночки смачною заготовки ємністю 0,5 літра.

Інгредієнти:

Вага інгредієнтів вказаний в очищеному і нарізаному вигляді.

  • Помідори – 500 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 300 гр.
  • Перець– 400 гр.
  • Натуральний томатний кетчуп (не гострий) – 100 гр
  • Мед – 1 столова ложка
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лавровий лист -1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.

Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото

Приготування:

  1. Перець ретельно вимити, розрізати навпіл, очистити від плодоніжок, білих прожилок і насіння.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  2. Помідори ретельно вимити, вирізати місця, де кріпилася плодоніжка, і нарізати на часточки.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  3. Перець і помідори довільно подрібнити. Можна нарізати кубиками, брусочками – як більше подобається.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  4. Моркву, цибулю помити і почистити.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  5. Натерти моркву на крупній тертці, цибулю порізати невеликими кубиками.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  6. У велику п’ятилітрову каструлю налити олію, викласти всі овочі і перемішати.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  7. Зверху викласти лавровий лист, сіль цукровий пісок, перець горошком. Вилити мед і томатний кетчуп. Все ретельно перемішати і поставити на плиту на повільний вогонь.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фотоМед, який пропонується в рецепті надає страві не насолода, а приємний аромат та ніжний смак. Для приготування лечо підійде будь-який вид меду. Якщо з якихось причин мед протипоказаний, замінити його можна на цукор. Замість 1 ст. л. меду – 1 ст. л. цукру.
  8. Коли овочі дадуть сік, додати вогонь і довести до кипіння. Після зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати овочеву масу протягом 1,5 годин.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  9. Готове лечо в гарячому вигляді розкласти по банках.Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото
  10. Закатати або закрутити кришками і прибрати остигати під плед. Рецепт лечо на зиму из перца и помидор и моркови и лука без уксуса с фото

Укутування баночок ковдрою продовжує термічну обробку, а значить і стерилізацію. Крім того, заготівлі остигають рівномірно, уникаючи різниці температур, що збільшує термін консервації.

Після охолодження лечо прибрати в темне і прохолодне місце для зберігання.

Висновок

Приготоване лечо виходить дуже смачним і ароматним. Його можна використовувати як гарнір до м’ясних або рибних страв. Подати до відвареної картоплі або макаронних виробів. Або просто їсти ложкою як основне блюдо. У будь-якому випадку буде корисно і смачно.

Бажаємо вдалих заготовок і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: