Розсольник на зиму – рецепт заправки, огірків без стерилізації, як заготовити тертими

Запасаючись консервами на зиму, варто подбати не тільки про те, щоб у вас під рукою завжди були готові закуски, варення і компоти. Можна значно полегшити собі життя, якщо запастися ще й напівфабрикатами, з яких взимку ви буквально за півгодини зможете приготувати, наприклад, смачний обід.

Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

Розсольник — суп, який люблять багато за його кислинку і особливий смак. А ще за те, що він презентабельно виглядає не тільки на фото, але і в реальності, і досить простий у приготуванні. Але цей процес можна полегшити ще в 2 рази, якщо зробити на зиму заправу для розсольника. Її прийнято влаштовувати в банках або закладати в морозилку. А також не зайве навчитися правильно солити огірки, які ідеально підійдуть для цього супу.

Заправка для розсольнику без стерилізації

Заготівля в домашніх умовах — справжня палочка-виручалочка для сучасної господині, яка в силу своєї зайнятості не може годинами стояти біля плити. Достатньо буде лише зварити бульйон і викласти в нього вміст банки. Щоб справитися з цим, ніякого відео не треба, все і так зрозуміло.

Інгредієнти

  • огірки 3 кг
  • помідори 1.5 кг
  • цибуля 1 кг
  • морква 1 кг
  • перловка 500 г
  • цукор 100 г
  • сіль 50 г
  • оцет 9% 100 мл
  • вода 100 мл
  • соняшникова олія 100 мл

На порцію

Калорії: 123 ккал

Білки: 3 р

Жири: 3 р

Вуглеводи: 21.3 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Всі овочі добре вимити. Цибулю і моркву очистіть від шкірки. Огірки поріжте на дрібні кубики або тонкі брусочки. Обов’язково знімайте ножем хвостики і пробуйте, так як часто вони можуть гірчити.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Цибулю дрібно наріжте кубиками або четвертинками. Морква краще натирати на тертці.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Помідори подрібніть ножем. Можна пропустити через м’ясорубку.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Перлову крупу промийте і замочіть в холодній воді не менше, ніж на годину.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Візьміть казан або великий таз. Він краще всього підійде для приготування цієї заправки. Поставте на вогонь і влийте соняшникову олію. Як тільки воно прокалится, киньте в казан овочі. Обсмажуйте, регулярно помішуючи, поки цибуля не стане напівпрозорим і не придбає золотий відтінок.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Викладіть в казан подрібнені або протерті помідори. Посоліть, додайте цукор, воду і тушкуйте на повільному вогні близько 20 хвилин.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Злийте рідину з перловки і викладіть її в казан з овочевим соусом. Додайте огірки, добре перемішайте і тушкуйте 20 хвилин. Потім введіть оцет і залиште на вогні ще хвилин на 10.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    Підготуйте банки, в яких будете консервувати заправку. Для цього гарненько вимийте їх, обполосніть холодною водою і помістіть в духовку, розігріту до 150 градусів, на 10 хвилин. Стерилізувати банки дуже важливо, оскільки від цього багато в чому залежить здатність заготовки зберігатися як можна більше часу. Також в киплячій воді стерилізуйте кришки.

  • Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

    У підготовлені банки розкладіть заправку, як тільки знімете з вогню. Загорніть кришками, переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою. У такому вигляді залиште банки до тих пір, поки консерви повністю не охолонуть. Після відправте їх на зберігання в комору або підвал.

Порада: свіжі помідори можна замінити томатною пастою. На кількість інгредієнтів, що зазначено до даного рецептом, її потрібно близько 600 р.

Якщо законсервувати таку заправку на зиму, ви зможете готувати смачний суп і витрачати на це мінімум часу. Крім того, з овочами банки можна заправляти не тільки розсольники, але і солянку. Вам залишиться лише зварити бульйон з яловичини, качки, свинини або курки і відкрити припасену з літа консервацію, у якої вже є і терта морква, цибуля і огірки з помідорами.

Кращі огірочки для розсольнику: покроковий рецепт заготівлі на зиму

Відшукати солоні огірки для розсольнику взимку — справа нехитра. Та й в будь-який сезон вони є у продажу. Але якщо влітку докласти зусиль, можна законсервувати домашні огірочки, вже готові до того, щоб заправляти ними суп.

Рассольник на зиму - рецепт заправки, огурцов без стерилизации, как заготовить тертыми

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 18

Енергетична цінність

  • білки – 1.4 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 13.8 м;
  • калорійність – 61 кКал.

Інгредієнти

  • огірки — 1,1 кг;
  • вода — 1 л;
  • сіль — 40 г;
  • цукор — 50 г;
  • оцет 9% – 75 мл;
  • парасольки кропу — 4 шт.;
  • смородиновий лист — 4 шт.;
  • вишневий лист — 4 шт.;
  • часник — 4 зубки;
  • насіння гірчиці — 40 г;
  • запашний перець-горошок — 20 шт.;
  • чорний перець-горошок — 20 шт.;
  • лавровий лист — 4 шт.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте зеленці. Переберіть їх, залиште тільки цілі і не перестиглі. Замочіть на кілька годин. Злийте воду, обсушіть і наріжте дрібними кубиками. Можна також огірки нарізати тонкими брусками. Все залежить від ваших уподобань.
  2. Стерилізуйте банки. Робити це можна як у духовці, розігрівши її до 150 градусів і помістивши туди банки на 10 хвилин, так і в мікрохвильовій печі — на 5 хвилин на потужність 750 Вт. На кількість огірків, зазначений у списку інгредієнтів, буде потрібно 4 півлітрові ємності.
  3. На дно кожної банки помістіть по вишневому, смородиновому, лавровому листу, за укропному парасольці, по 5 горошин чорного і запашного перцю, по зубчику часнику і по 10 г насіння гірчиці.
  4. Розкладіть по банках подрібнені огірки.
  5. Приготуйте розсіл. Для цього закип’ятіть воду, всипте сіль, цукор, варіть протягом 5 хвилин, а потім додайте оцет і зніміть з вогню. Залийте гарячим розсолом огірки.
  6. На дно великої каструлі постеліть м’яку тканину, поставте на неї банки, накрийте кришками і надіньте затискачі або пристосуйте щось важке зверху. Налийте води стільки, щоб вона доходила до плічок банок. Поставте на вогонь, нагрійте до 80 градусів і стерилізують протягом 10 хвилин.
  7. Після цього кришки закатаю, банки переверніть догори дном і дочекайтеся повного остигання. Потім відправте огірочки на зберігання в комору або льох.

Важливо: обов’язково беріть для таких заготовок молоді огірочки. Овоч перезріле, встиг дещо перерости, по-перше, має товсту жовтувату шкіру, а по-друге, в ньому занадто великі насіння.

Тепер ви знаєте, що робити, щоб забезпечити себе на зиму смачними, корисними і суттєво полегшують життя заготовками для розсольнику. Завдяки їм на вашому столі в потрібний час в три рахунки з’явиться смачний суп. Такий обід вже точно оцінять по достоїнству всі домочадці. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: