Розсольник на зиму в банках рецепти, як приготувати з заготівлі

Заготівля продуктів про запас була і залишиться актуальною для кожної господині. Багато намагаються як можна більше закатати баночок з літніми дарами, щоб в холодну пору року не тільки поїсти смачненького, але і значно зменшити витрати. Це і огірки, і помідори, і кабачкова ікра – у кожної чарівниці є свій список улюблених страв. Однак, можна заготовити і майже цілий суп. Це хороший спосіб полегшити собі життя надалі, адже приготувати перше страву можна мало не в три рахунки.

Сьогодні ми з вами поговоримо про розсольнику. Його кожен дізнається з цікавою панелі смаку, відтіненої легкою кислинкою солоних огірків. Для тих, хто вперше займається заготовками, буде корисно подивитися відео, досвідчені господині можуть обмежитися фотографіями і описом.

Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

Рецепт розсольнику в банку на зиму: класичний з перловкою

Важливо: так як ви все ж таки зібралися заготовити кілька баночок з розсольником на зиму, то варто подбати про тарі для зберігання. Краще взяти банки не більш ніж пів-літра в обсязі. Такі використовувати куди зручніше, тому як одного буде достатньо для приготування приблизно 3 літрів супу. Їх необхідно добре промити з додаванням порошку соди харчової, а після стерилізувати будь-яким зручним способом. Це може бути як прожарювання в духовій шафі (мокрі банки необхідно ставити догори дном і діставати виключно сухими прихватками, інакше можна залишитися без ємностей), так і обробка парою, наприклад, за допомогою неелектричної пароварки або мантышницы.

Інгредієнти

  • свіжі огірки 1500 м
  • перловка 250 г
  • морква 500 г
  • цибуля ріпчаста 500 г
  • олія соняшникова без запаху 35 г
  • паста томатна 50 г
  • коріандр мелений 1/2 ч. л.
  • лист лаврового дерева 3 шт.
  • перець чорний-10 горошин
  • оцет (яблучний) 6% 4 ст. л.
  • кріп 1 пучок
  • кріп 1 маленький пучок
  • сіль поварена 1 ст. л. з гіркою
  • вода 200 мл

На порцію

Калорії: 114.8 ккал

Білки: 3.3 м

Жири: 2.6 р

Вуглеводи: 19.7 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    Перший крок – підготовка крупи. Заздалегідь, мінімум за 5 годин, замочіть промиту кілька разів перловку в холодній воді. Якщо думка готувати розсольник вас відвідала ще з вечора, то сміливо йдіть на кухню і займайтеся перловою крупою. Чим довше вона простоїть, тим краще для вас.

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    Те ж стосується і огірків. Вони вимагають попереднього замочування, як і для будь-якої заготовки. Перед тим як помістити зеленці у воду (оптимальніше – крижану), гарненько промийте плоди. Коли огірки досить наситилися вологою, видалите у них з обох боків кінчики і подрібніть. Це можуть бути звичні всім кубики, але краще, якщо ви знайдете спеціальну шатківницю, яка подрібнює продукт на брусочки. Нарізаний огірок перекладіть в контейнер і пересипте невеликою кількістю солі. Ненадовго відставте в сторону – овоч має дати сік.

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    Моркву з цибулькою промийте, очистіть.

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    Цибуля наріжте кубиками, але за розміром трохи більшими, ніж ви звикли класти в перші страви. Моркву натріть. Для експерименту можете зробити це на тертці для корейських салатів.

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    В саму велику сковороду, що знайдете серед кухонного начиння, влийте рослинне масло. Якщо зі сковородою проблема, замініть її каструлею з товстими стінками.

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    У розігріте масло покладіть цибулю і пасеруйте його до того моменту, поки він не стане злегка прозорим. Слідом викладіть моркву й огірки. Дайте овочам трохи потомитися у власному соку на низькому вогні.

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    І залишився останній штрих – додайте в зажарку перловку, томатне пюре, прянощі і зеленушку. Залийте 200 мл рідини. Якщо вам здасться, що води обмаль (а це може мати місце, бо як крупа іноді занадто активно вбирає вологу), то долийте ще 50 мл. Посоліть. Готувати майбутнє страву необхідно під кришкою близько 40 хвилин після закипання, помішуючи кожні 4 хвилини, щоб уникнути підгоряння. По закінченні гасіння влийте оцет і обов’язково спробуйте. Той смак, який ви відчуєте повинен бути ідентичним супу «з-під ножа».

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    Розкладіть заготівлю розсольнику з підготовленим банкам і герметично закатайте за допомогою спеціального ключа.

  • Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

    Тепліше укутайте баночки, перевернувши денцем вгору, а після остигання телепортируйте їх в прохолодне місце для очікування своєї години.

Порада: невелику порцію в кількості 4-5 півлітрових банок зручно робити в мультиварці. У ній точно нічого не пригорить.

Рецепт розсольнику з рисом, томатами і болгарським перцем

Крім перлової крупи, багато роблять суп з рисом. Пропонуємо познайомитися з рецептурою, яка допоможе вам приготувати не тільки смачний суп на швидку руку, але й переробити ті овочі, які можна віднести до списку некондиційних.

Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

Кількість порцій: 32

Час приготування: 1 година 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 115.4 кКал;
  • білки – 2.5 г;
  • жири – 5.8 м;
  • вуглеводи – 13.3 р.

Інгредієнти

  • огірок свіжий – 3 кг;
  • стиглі томати – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • морква – 500 г;
  • рис – 350 г;
  • перець солодкий – 500 г;
  • сіль кам’яна – 4 ст. л.;
  • оцет столовий (9%) – 100 мл;
  • олія соняшникова 200 мл

Покрокове приготування

  1. Гарненько помийте кожен інгредієнт розсольнику і очистіть. В огірків-переростків, якщо ви використовуєте, зніміть шкірку (обов’язково перевірте на гіркота), у перцю видаліть плодоніжку і вичистіть нутрощі.
  2. Наріжте огірки у вигляді кубиків. Якщо м’якоть відрізняється великими насінням, то її теж слід видалити, щоб уникнути надмірної водянистості. Відповідно треба буде збільшити кількість зеленцов, тому що вага вказаний чистого продукту, який необхідно покласти в заготовку. Найзручніше діставати нутрощі в огірка маленькою ложечкою.
  3. Аналогічним способом подрібніть цибулю з перцем. Моркву натріть, попередньо зрізавши шкірку.
  4. Томати помістіть ненадовго в тільки що закипілу воду. Метод бланшування дозволить вам без зусиль позбутися від шкірки. Зробіть надріз хрест-навхрест на помідорах і, потягуючи за кінчики шкірки, повністю «роздягніть» овоч. Видаліть у томатів місце, де прикріплювалася гілка. Пропустіть через м’ясорубку або перетріть з допомогою дрібного сита. В кінцевому результаті у вас повинно вийти томатне пюре. Звичайно ж, можна використовувати і покупне консервоване, однак у того, що зроблено своїми руками, смак набагато насиченішим, так і за якість можна бути цілком спокійними.
  5. У велику каструлю або таз з емальованим напиленням помістіть всі овочі, влийте трохи олії і киньте крупу. Не забудьте посолити. Якщо ви належите до числа любителів гостренького, то можете урізноманітнювати композицію невеликим шматочком пекучого перцю без насіння.
  6. Томіть суміш на середньому вогні близько ½ години. Постійно помішуйте. Щоб томатний сік швидко не випаровувався – не забувайте про кришку.
  7. Поки закачування готується, займіться банками. Їх можна простерилізувати в мікрохвильовці. Це досить швидкий спосіб, який застосовується на ділі тільки з ємностями невеликого номіналу. Для цього налийте в кожну баночку трохи рідини і поставте хвилини на 3 в прилад.
  8. До цього часу у вас якраз підійшла до логічного завершення приготування розсольнику. Залишилося тільки влити оцет і закатати.
  9. Обов’язково банки переверніть на кришки і прислухайтеся, не пропускається де повітря. В іншому випадку краще загорніть заново. Утепліть і залиште остигати.

Приготування розсольнику з банки

Тепер, коли ви знаєте, як зробити заготовку для розсольнику, зварити смачний суп не складе ніякої праці. Вам не знадобиться проводити довгий час біля плити, так і список необхідних компонентів не так вже й великий.

Рассольник на зиму в банках рецепты, как приготовить из заготовки

Кількість порцій: 15

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 184.1 кКал;
  • білки – 8.7 м;
  • жири – 5.9 м;
  • вуглеводи – 24.2 р.

Інгредієнти

  • заготівля для розсольника – банку 0,5 л;
  • картопля – 300 г;
  • м’ясо – 350 г;
  • перець горошком – 3 шт.;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • зелень – 1 пучок.
  • сіль – за смаком;
  • сметана – 1 ст. л. на порцію;
  • вода – 2 л

Покрокове приготування

  1. Відваріть будь-яке м’ясо до повної готовності. Безперечно, один з найбільш смачних розсольників – на яловичині.
  2. Очистіть картоплю, порізати відносно великими кубиками, покладіть в бульйон.
  3. Коли картопля трохи розварилася, додайте баночку з ваших запасів.
  4. За необхідності досоліть, введіть спеції. Варіть до повної готовності.
  5. Подавайте з щедрою ложкою сметани, притрусивши зеленню.

У сучасному світі дуже важливо цінувати кожну хвилину. Це стосується і приготування страв. Сім’ю треба годувати, але іноді так не хочеться проводити на кухні півдня. Тому варто заздалегідь підготуватися, і потім ви скажете собі не один раз «спасибі». Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: