Швидка засолювання капусти – смачний рецепт приготування в розсолі і з оцтом, в каструлі, за один день в домашніх умовах

Засолити капусту можна навіть в каструлі, якщо, звичайно, у вас є така відповідних розмірів. Не забувайте тільки про те, що не рекомендується солити в алюмінієвій каструлі.

Підійде будь-яка каструля, тільки не з алюмінію. Якщо емальована, то дивіться, щоб не було відколів.

Швидка засолювання капусти зустрічається частіше, ніж швидке квашення. Соління – це більш простий процес, який потребує набагато менше часу та зусиль. Нижче наводимо домашні рецепти швидко засоленої капусти з оцтом і без. Буде дуже смачно!

Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

Швидка засолювання капусти з оцтом покроково

Порада: можна не шаткувати капусту для засолу, а порізати квадратиками як пелюстку (пилюску) і розібрати на пелюстки, так вона швидше просолится.

Інгредієнти

  • капуста білокачанна 2 кг
  • оцет 9% 200 г
  • цукор 200 г
  • сіль 2 ст. л.
  • горошок чорного перцю 8 шт.
  • морква 200 г
  • буряк 200 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • часник 5 зубків середнього розміру
  • вода ½ л

На порцію

Калорії: 13 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 2.3 г

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

    Відваріть буряк до напівготовності. Обшпарте киплячою водою каструлю і покладіть в неї шарами капусту з нашаткованої морквою і порізану тонкими кружальцями буряк. Не забудьте додати почищену і порізану тонкими скибочками часник.

  • Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

    Приготуйте капустяний маринад, вскипятив воду, посоліть і покладіть всі спеції. Проварити 3 хвилини і наприкінці варіння додайте сіль і цукор. Зніміть маринад з вогню і додайте оцет. Залийте гарячим капусту.

  • Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

    Прикрийте каструлю кришкою і витримайте на кухні добу. Після отримання потрібної ступеня солоності капусту можна перекласти в кілька ошпарених окропом банок або ж залишити в тій ємності, де маринувалася. Ваша смакота готова!

Порада: приготована таким чином пряна капуста зберігається всю зиму в холодильнику і залишається такою ж смачною (за умови правильної холодної температури).

Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

Як смачно засолити без оцту

Швидка засолювання капусти можлива і без використання оцту. Така закуска ще корисніше і при цьому не менш смачна.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 40 хвилин (до 1 години).

Енергетична цінність продукту

  • ккал – 13 калорій;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 2.3 р.

Інгредієнти

  • капуста – 2 кг;
  • морква – 2 шт.;
  • сіль – 140 г;
  • цукор – 70 г;
  • перець – 10 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • вода – 2 л

Приготування

  1. Підготуйте заздалегідь маринад і охолодіть його. Тонко нашаткуйте капусту, не крупно поріжте моркву, перемішайте їх і залийте розсолом.
  2. Закладіть верх капусти цілими листами і поставте важкий вантаж. Через деякий час капуста буде повністю покрита рідиною (соком).
  3. Це не добовий і не оцтовий рецепт, тому витримайте ваше соління в каструлі 5 днів і пізніше розкладіть по скляним літровим банках, закрити капроновими кришками. Зберігається в холодильнику не один місяць – можна зберігати цілу зиму.

Порада: В таку вітамінну і малосольну капустку можна додати кольоровий болгарський перець і нарізати шматочок солодкого яблучка, а також замінити частину рафінаду медом. Буде дуже пікантно.

Хрустка закуска за два дні

Час приготування: 1 година 5 хвилин

Кількість порцій: 48

Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 122.4 ккал;
  • жири – 6.3 м;
  • білки – 1.7 г;
  • вуглеводи – 14.8 р.

Інгредієнти

  • капуста – 4 кг;
  • цибуля ріпчаста 0.3 кг;
  • часник – 30 р;
  • морква – 150 г;
  • журавлина – 290 г;
  • вода – 2 л;
  • олія оливкова (рафінована) – 300 мл;
  • оцет яблучний (6%) – 200 мл;
  • мед – 60 г;
  • цукор – 375 г;
  • сіль – 120 р.

Поетапне приготування

  1. У капусти необхідно зняти верхні листки, вимити під струменем проточної і, висушивши, тонко нашаткувати на овощерезке або добре наточеним ножем.
  2. З репчатых цибулин і часникових зубів знімаємо всю лушпиння, моркву очищаємо від шкірки економкою (овощечистка) і також обполіскуємо їх. Потім цибулю кришимо півкільцями, часник слайсами, а морквину тремо на тертці з великими отворами.
  3. Ягоди журавлини ретельно перебираємо, позбавляючись від зіпсованих, зморщених і сухих плодів, вимочуємо пару хвилин в мисці з прохолодною водою, відкинувши на кулінарне сито, даємо стекти рідини повністю.
  4. Всі подрібнені продукти переміщаємо в об’ємну кухонне начиння і дбайливо розмішуємо їх між собою дерев’яною лопаткою.
  5. На наступному етапі приступаємо до приготування розсолу. У досить великому сотейнику з товстим дном змішуємо 2 л води, 300 мл оливкової олії, 200 мл яблучного оцту, 60 г меду, 375 г цукрового піску і 120 г солі. Доводимо одержаний розчин до вирування на помірному полум’я і кип’ятимо його приблизно 2-3 хвилини, після чого знімаємо з плити і даємо трохи охолонути.
  6. Все ще заливаємо гарячим розсолом підготовлені овочі з журавлиною, накриваємо їх плоскою тарілкою і ставимо зверху щось важке. Як тільки капуста повністю охолоне, прибираємо його в холодильник разом з гнітом і через 2 дні закуска буде готова. Зберігати її можна в тій же ємності, в якій солили, або розкласти по стерильним банкам.

Порада: для соління капусти необхідно вибирати тільки якісну кам’яну сіль крупного помелу, «Екстра» і йодована для цих цілей не підходять.

Як приготувати пряну капусту

Час приготування: 55 хвилин

Кількість порцій: 80

Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 38.3 ккал;
  • жири – 0.1 г;
  • білки – 1.7 г;
  • вуглеводи – 7.7 р.

Інгредієнти

  • капуста – 6 кг;
  • морква – 2 кг;
  • кмин – 30 г;
  • вода – 2.6 л;
  • цукор – 135 г;
  • сіль – 65 р.

Поетапне приготування

  1. У першу чергу займемося підготовкою основних інгредієнтів. Капусту потрібно очистити від зовнішніх листочків і грубих прожилок, з моркви овочечисткою зняти шкірку, промити овочі під проточною водою і подрібнити – першу нарізати тонкою соломкою, а моркву натерти на тертці.
  2. Слідом за цим у великому тазі змішуємо підготовлені овочі з кмином і гарненько мнемо руками.
  3. Потім в кип’яченій воді кімнатної температури розчиняємо кристалики цукрового піску і солі і заливаємо отриманим розсолом капусту.
  4. Майбутню закуску накриваємо зверху знятими в самому початку капустяними листками, ставимо гніт, і залишаємо на 3-4 дні солитись. Не забувайте по кілька разів в добу обов’язково протикати капусту дерев’яною палицею до дна і періодично промивати гніт.
  5. Готову страву розкладіть по сухим обеззараженным ємкостей, накрийте капроновими кришками і зберігайте на холоді.

Порада: обов’язково стежте за тим, щоб розсіл повністю покривав овоч. Якщо раптом рідини виявилося недостатньо збільшити масу гніту.

Быстрая засолка капусты – вкусный рецепт приготовления в рассоле и с уксусом, в кастрюле, за один день в домашних условиях

Засаливайте капусту в трилітрових банках на зиму, це швидко і просто. У будинку завжди повинен бути запас вітамінів. Це дозволяє економити гроші і вести здоровий спосіб життя!

Дуже приємно дістати в будь-який час з особистих засіків власне приготовлену і смачну капустку, похрумтіти нею, присмачивши при цьому гострим часничком і соняшниковою олією. Готуйте свої солонуваті запаси, як на відео і фото з онлайну, і живіть довго!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: