Солоні помідори з часником: рецепт в банках на зиму

Часом здається, що консервація овочів на зиму – це особливе таїнство. Кожна господиня пізнає секрети і тонкощі цієї майстерності поступово. Вся ця “наука” точна, і вимагає беззаперечного дотримання пропорцій – а значить, для того щоб солоні закуски достояли до настання холодів і порадували ваших близьких, потрібен досвід, який напрацьовується особисто, і дотримання кількох підказкам – ось з цим ми вам допоможемо. У статті розглянемо, як зробити солоні помідори з часником так, щоб услід за однією банкою тут же захотілося відкрити і другу, щоб вдосталь насолодитися закускою.

Рецепт дуже простий, кількість потрібних інгредієнтів – мінімально. А значить, озброївшись технологією покрокового приготування, необхідним інвентарем і позитивним настроєм, ви з легкістю закриєте три літрові банки томатів на зиму з часником.

Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

Важливий момент – якісна підготовка тари для закруток, її потрібно добре простерилізувати. Можна це зробити в духовій шафі, або класичним методом – над парою. Перший варіант простіший. Вологі ємності прогріваємо 15 хвилин при температурі 120 градусів. Цього досить, щоб убити всіх мікробів. Кришки можна просто обдати окропом.

Це цікаво: помідори самі по собі дуже корисні. Дегустація пропонованої закуски не тільки принесе вам смакове задоволення, але і наситить організм необхідними елементами. Крім вітамінів і мінералів, цікавим речовиною у складі томатів є лікопін. Він виконує антиоксидантну функцію, а також не допускає розвитку онкологічних захворювань (при систематичному вживанні).

Інгредієнти

  • помідори 1650 р
  • часник 120 г
  • сіль 45 г
  • вода 1,5 л

На порцію

Калорії: 15 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 2.7 м

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    Скляні ємності для консервації оглядаємо на предмет наявності відколів і тріщин. Якщо вони є – тару відбраковуємо. Хороші банки вимиваємо, стерилізуємо зручним способом (а з ними і кришки), переставляємо на чистий рушник або іншу тканину.

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    Перебираємо помідори. Для закаток підходять тугі і стиглі плоди, бажано невеликого розміру. Ретельно моєму томати і видаляємо у них “хвостики”.

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    Чистимо часник. Кожен зубчик розрізаємо на 2-4 зубчики.

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    Чергуючи часник і томати, закладаємо овочі в банки. Одна головка (7-8 зубчиків) часнику – на одну літрову ємність. Помідорів вміщуємо стільки, скільки поміститься. В середньому це 8-9 штук.

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    Воду заливаємо в каструлю, кип’ятимо її, солимо. Даємо рідини пару хвилин побурлить, і знімаємо з плити.

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    Киплячим розсолом заливаємо помідори в банках так, щоб овочі були повністю покриті. Зверху кладемо кришки.

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    На дно великої каструлі стелимо чисту тканину, розміщуємо на ній ємності з помідорами. Вливаємо в посуд на плиті теплу воду, ставимо на середній вогонь і чекаємо закипання. У вируючій рідини тримаємо банки з томатами 10 хвилин, потім по черзі витягаємо їх і виставляємо на чистий рушник.

  • Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

    Закручуємо або закатуємо кришки. Перевертаємо консервацію, ставимо на рівну поверхню і закутуємо. Через 24 години (стільки часу потрібно для охолодження помідорів) прибираємо банки в прохолодне місце на зберігання до зими.

Важливо: в процесі стерилізації консервації слідкуйте, щоб вода з каструлі не заливалася усередину банок. Краще, щоб загальний рівень рідини не доходив до кришок на 1-1.5 див.

Соленые помидоры с чесноком: рецепт в банках на зиму

Солоні помідори в банках з часником – смачна і корисна закуска, здатна наситити організм людини вітамінами в холодну пору року. Томати виходять дуже соковиті, а часник надає страві деяку гостроту і пікантність. Одного разу зробивши кілька таких закруток на зиму, ви по достоїнству оціните простоту і оригінальність запропонованого рецепта. Балуйте своїх близьких, не прикладаючи надмірно багато зусиль, – приготування даної солоної закуски цього не вимагає.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: