Варення з абрикосів без кісточок: Рецепти приготування варення на зиму

Мабуть погоджуся з тим, що всі види варення по своєму корисні і смачні. Ось взяти мій минулий рецепт смачного і корисного варення із соснових шишок або варення з ревеню, рекомендую. Але ось приготоване з абрикосів у мене особисто, займають особливе місце. Правильно зварене варення з даних фруктів, володіє таким яскравим смаком, що кожна з’їдена ложечка, в найхолоднішу пору року, буде кожного повертати в тепле літо.

Абрикосове варення без кісточок у багатьох домогосподарок було, є і буде завжди в пріоритеті. Його з легкістю можна зараховувати в одні з кращих творів з кулінарії, так як плоди в ньому зберігаються у первісній формі, а сироп, в якому розміщені абрикоси, залишається прозорим, без яких-небудь цукрових згустків.

Отже, у сьогоднішній статті я вам докладно розповім, як правильно приготувати смачне варення з абрикосів без кісточок на зиму.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Рецепт густого варення з абрикосів без кісточок

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Дуже яскраве, сонячне, ароматне варення з абрикосів – це самий справжній смак літа. І я вважаю, що це гріх, не зберегти його смак на зиму. Сьогодні я вам розповім, як правильно приготувати варення з цього чудового фрукта без кісточок на зиму.

Інгредієнти:

  • Абрикоси — 1 кг
  • цукор — 1,3 кг
  • вода — 2 склянки.

Спосіб приготування:

Для приготування варення нам знадобиться вибрати зеленуваті, міцні абрикоси. Після чого гарненько промиваємо їх у холодній проточній воді.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Далі розрізаємо кожен плід навпіл і видаляємо кісточку. Кладемо вже очищені фрукти в емальований таз або каструлю, засипаємо рівно половиною підготовленого цукру, перемішуємо і ставимо в прохолодне місце на одну годину.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Другу половину цукру заливаємо водою і ставимо варитися на вогонь до повного розчинення. Потім заливаємо гарячим сиропом абрикоси і залишаємо в такому вигляді на одну добу.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

На наступний день ставимо миску з фруктами на вогонь, даємо закипіти, потім зменшуємо вогонь до слабкого і продовжуємо варити протягом однієї години. Не забуваємо знімати утворилася пінку і періодично помішувати, щоб варення рівномірно проварилося і не підгоріло.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Ароматне і дуже смачне варення готове і поки воно гаряче перекладаємо його по стерилізованим баночках і закатуємо кришками.

Як зварити варення з абрикосів без кісточок в мультиварці

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Абрикоси — 1 кг
  • цукор — 1 кг

Спосіб приготування:

Промиваємо в холодній воді підготовлений нами фрукт, розрізаємо його навпіл і видаляємо кісточку. У чашу мультиварки наливаємо зовсім небагато води, приблизно грам 50 і перекладаємо в неї нарізані абрикоси і присипаємо одним кілограмом цукру.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Ставимо на режим»Гасіння»і готуємо з відкритою кришкою, постійно помішуючи, до того моменту поки все не закипить. У мене на це йде приблизно хвилин 15-20.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Потім вимикаємо мультиварку, закриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 20. Після чого знову включаємо, відкриваємо кришку, доводимо до кипіння, варимо ще хвилини 2-3 і наше варення готове. Розливаємо гарячим по стерилізованим баночках.

Рецепт варення з абрикосів п’ятихвилинка (5 хвилинка) на зиму

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Приготування за принципом «П’ятихвилинки»готується абсолютно будь-яке варення, з будь-яких ягід і фруктів. Сенс технології такий, плоди засипають цукром, настоюються і пускають сік. Потім у цьому ж соку їх потрібно прокип’ятити і відразу ж розлити по банках.

Інгредієнти:

  • Абрикоси — 2 кг
  • цукор — 1 кг

Спосіб приготування:

Абрикоси промиваємо в холодній воді, видаляємо кісточки і перекладаємо в емальовану миску для варіння, посипаємо цукром і ставимо в прохолодне місце на 10-12 годин, для того, щоб фрукт пустив сік.

По закінченню часу ставимо миску на сильний вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо ще п’ять хвилин. Після чого відразу ж розливаємо готове варення по стерилізованим сухим баночках і закатуємо кришки.

Залишилося тільки перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Дуже смачне варення з абрикосів з апельсином на зиму

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Абрикоси — 1 кг
  • апельсини — 2 шт
  • цукор — 1,5 кг

Спосіб приготування:

Фрукти гарненько промиваємо, абрикоси розрізаємо навпіл і виймаємо з них кісточки. Апельсини нарізаємо на скибочки разом зі шкіркою і акуратно витягуємо з них кісточки. Всі фрукти ретельно подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Після чого вже в розмолоту масу всипаємо півтора кілограма цукру і ретельно все перемішуємо.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Потім перекладаємо в емальовану каструлю або таз і ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи доводимо варення до кипіння. Тепер, коли фруктова маса закипіла проварюємо її ще 5-7 хвилин.

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Варення готове, розкладаємо його по стерилізованим баночках, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Рецепт варення з абрикосів з лимоном без кісточок

Варенье из абрикосов без косточек: Рецепты приготовления варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Абрикоси — 3 кг
  • лимон — 1 шт
  • волоські горіхи — 100 гр
  • цукор — 1,5 кг

Спосіб приготування:

Промиваємо абрикоси в холодній воді, розрізаємо навпіл і відокремлюємо від кісточок. Складаємо їх в глибоку миску, засипаємо цукром і залишаємо на 24 години для того, щоб вони дали сік.

По закінченню часу зливаємо з абрикосів сік і ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння і заливаємо гарячим абрикоси.

Після того, як сироп охолоне, туди ж додаємо подрібнені волоські горіхи, дрібно нарізаний лимон. Ставимо на сильний вогонь, постійно помішуємо. Як тільки варення закипить, вогонь потрібно зменшити до слабкого і варимо з цього моменту ще 15-17 хвилин. Потім розливаємо готове варення по стерилізованим баночках і закатуємо.

Смачне варення з абрикосів з горішками на зиму (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: