Варення з абрикосів з кісточками – 5 кращих королівських рецептів

Як приготувати варення з абрикосів з кісточками в домашніх умовах? Цим питанням задаються багато господині. Воно виходить у вигляді цілих плодів абрикоса з зернятками всередині в густому тягучому сиропі. Це дивне запашне ласощі нагадає вам про взимку жарких прекрасних літніх днів.

Це один з найбільш складних рецептів. Особливість цього десерту полягає в тому, що його необхідно з’їдати протягом року, так як при тривалому зберіганні, кісточки абрикоса починають виділяти сильну і небезпечну кислоту, яка завдає шкоди людському організму.

Сьогодні ми розберемо з Вами 5 простих рецептів найсмачніше варення з абрикосів. А так само пропоную оцінити рецепти смачного варення з кульбаб.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Варення з абрикосів з кісточками — Покроковий рецепт з фото

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Заготовляємо на зиму ароматне абрикосове варення з кісточками. Так як воно є цілителем людських клітин. Все завдяки тому, що ядра містять рідкісний вітамін В17, в який входить цианидное речовина.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо абрикоси проточною водою, потім потрібно їх висушити. Бажано брати плоди не перестиглі. Т. до кісточки ми не виймаємо, ми беремо і проколюємо плоди зубочисткою з різних сторін.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

2. Беремо глибоку тару, акуратно складаємо в неї абрикоси.

3. У каструлю наливаємо воду.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

4. Додаємо цукор і ставимо на розігріту плиту, включаємо на середній вогонь. Під час кипіння, сироп необхідно періодично помішувати (це необхідно для того, щоб цукор не осідав і не прилипав). Сироп готовий, коли цукор повністю розчинився.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

5. Коли сироп готовий, беремо посуд з абрикосами і заливаємо фрукти, залишаємо на 12 годин. Перемішувати не потрібно, щоб не пошкодити шкірку фрукта, якщо це необхідно, можна струсити тару.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

6. Після того як пройшло призначений час, плоди в сиропі настоялися, ставимо їх на плиту і доводь до кипіння. Коли вміст каструльки закипає, відразу ж знімаємо з неї пінку.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

7. Після цього знімаємо наше ласощі з плити вбік і залишаємо на 10-12 годин.

8. Цей процес потрібно повторити ще два рази, потім розподілити абрикоси по банкам і після цього залити сиропом. Фрукти завдяки даному процесу придбають медовий колір.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!

Швидке варення п’ятихвилинка

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Даний рецепт скоротить час термічної обробки і збереже максимум вітамінів.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Вода – 2 літри.

Спосіб приготування:

1. Ретельно промиємо плоди абрикосів, высушим їх.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

2. З усіх боків протикаємо виделкою (можна використовувати зубочистку).

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

3. Беремо каструлю, наливаємо в неї два літри води, ставимо на плиту на середній вогонь, засипаємо цукор. Періодично помішуємо. Варимо сироп, поки цукор не розчиниться.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

4. Після чого в киплячий сироп додаємо фрукти, на сильному вогні доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь, залишаємо варитися ще на 5 хвилин. Прибираємо утворилася пінку.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

5. У заздалегідь приготовані, стерилізовані банки розливаємо отримане варення, закриваємо прокип’яченими кришками.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

6. Перевертаємо всі банки догори дном і витримуємо так до повного його охолодження.

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Готове ласощі виходить бурштинового кольору і абрикоси всі цілі.

Рецепт варення з абрикосів часточками

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Родзинкою абрикосового варення є, кісточки абрикосів, які потрібно розколоти, звільнити від панцира, очистити від шкіри і додати в варення при останньому кип’ятінні.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукровий пісок – 500 гр.

Спосіб приготування:

1. Вимиваємо плоди абрикосів.

2. Розрізаємо на 4 частини (можна на половинки, кому як подобається).

3. Розколюємо кісточки від абрикосів, витягаємо ядерцю, прибираємо в бік, вони нам стануть в нагоді.

4. Кип’ятимо воду, додаємо в неї цукор, варимо міцний сироп.

5. Коли сироп готовий, заливаємо часточки фруктів і додаємо до них абрикосові ядра.

6. Ставимо на плиту і починаємо варити, періодично помішуючи і знімаючи накопичилася пінку.

7. Знімаємо з плити, даємо настоятися і охолонути, близько 8 годин.

8. Потім знову ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

9. Варення готове. Остуджуємо, розливаємо його по стерилізованим банкам.Виходить напівпрозоре з кісточками, просто пальчики оближеш. Приємного апетиту.

Смачне варення з кісточками в мультиварці

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Рецепт абрикосового варення в мультиварці мало відрізняється від класичного і кількість калорій не зменшиться, але це значно скоротить час клопоту на кухні і дозволить Вам витратити зекономлені годинник з користю. А отриману насолоду можна використовувати не тільки як варення, але і масу для просочення пирогів.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг
  • Лимонна кислота – одну чайну ложку (або лимон – пів лимона).

Спосіб приготування:

1. Ретельно промиваємо абрикоси, сушимо їх, робимо зубочисткою надколи з різних сторін.

2. Поміщаємо їх у каструлю, потім зверху висипаємо 1 кг. цукру.

3. Після цього додаємо лимонну кислоту (якщо під рукою немає лимонної кислоти, можна замінити лимоном).

4. Потім все добре перемішуємо.

5. Включаємо режим гасіння на 60 хвилин, кришку мультиварки в такому режимі можна закривати, але краще не ризикувати і перестрахуватися і залишити її відкритою.

6. У процесі приготування необхідно постійно помішувати наші абрикоси.

7. Через 30 хвилин варення має такий вигляд.

8. Якщо через годину воно не набрало певної густоти, можна продовжити готування ще на 30 хвилин.

9. Розливаємо готове ласощі по банкам.

Дуже солодке абрикосове варення з апельсинами

Варенье из абрикосов с косточками - 5 лучших королевских рецептов

Якщо ви хочете приготувати більш солодкий варіант варення з незвичайним смаком, можна спробувати використовувати апельсини. Майте на увазі, що апельсини мають велику кількість соку, тому уварити масу необхідно ретельно.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Апельсини – 2 – 3 шт.
  • Лимонна кислота – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Цілі плоди абрикосів промиваємо під проточною водою, сушимо, акуратно робимо надріз, акуратно видавлюємо кісточки (можна використовувати для видавлювання, шило, спиці). Якщо ви не хочете щоб вийшов джем, краще всього використовувати не дуже зрілі плоди.

2. Розколюємо кісточку, виймаємо ядерце. Шкаралупа нам не знадобитися, тому її можна викинути.

3. Поміщаємо ядро всередину абрикоса.

4. Апельсини очистити від шкірки, щоб майбутнє варення не мало гіркоти в смаку. Пропускаємо м’якоть через м’ясорубку.

4. Ставимо 1 літр води на плиту, додаємо в неї 1 кг цукру і варимо сироп. Сироп готовий, як тільки цукор повністю розчиниться.

5. Заливаємо фрукти максимальною акуратністю, це необхідно для того, щоб фрукти не злиплися. Додаємо прокрученные апельсини.

6. Потім ставимо на розігріту плиту, на середню температуру, кип’ятимо, знімаємо піну.

7. Остуджуємо.

8. Повторюємо процедуру 2-3 рази.

9. Як тільки ласощі готовий, охолодити його і розливаємо в банки.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: