Варення з лісової полуниці: 5 рецептів смачного варення на зиму

Літній час року відмінно підходить для відпочинку. Але тільки не для городників і домогосподарок – тому що для них це зовсім непростий період, за 3 літніх місяці на ділянках поспіває величезна кількість різних ягід, фруктів і овочів, які можна використовувати для заготівлі на зиму. Ось наприклад варення з абрикосів без кісточок. Такі смачні домашні заготовочки зберігають в собі цей літній аромат і велику кількість різних вітамінів.

Практично кожна людина пробував хоча б один раз дуже ароматне і смачне варення з лісової полуниці. Але тільки не кожен знає, як же вона корисна для нашого здоров’я. Якщо ж вживати її щодня, то в такому випадку покращується травна система, робота серця, знижується артеріальний тиск. До того ж лісова полуниця не погано справляється з депресією. Ось у нас в Сибіру такого ласощі дуже багато. Росте вона, в основному, на галявинах, біля лісових масивів, де багато сонця. Я особисто зі своєю родиною кожне літо їжджу і збираю лісову суницю, а потім варимо варення за одними і тими ж рецептами, що зберігся ще від моєї бабусі. Ці рецепти унікальні тим, що виготовлені за ним заготовки, заряджають позитивною енергією і дають людині силу почати своє життя з чистого аркуша.

Сподіваюся і вам знадобляться мої перевірені та смачні рецепти варення з лісової суниці на зиму. А так же в моїй копилочке є рецепти смачного варення з садової полуниці. Отже, приступимо…

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Рецепт варення з лісової полуниці 5 хвилинка (п’ятихвилинка)

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Полуниця лісова — 2 кг
  • цукор — 1,5 кг

Спосіб приготування:

Лісову суницю промиваємо в проточній воді і відокремлюємо від чашолистків. Перекладаємо її в великий емальований таз, засипаємо цукром-піском і гарненько перемішуємо. Залишаємо в спокої на 2-4 години, для того, щоб ягоди дали сік.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

По закінченню потрібного часу ставимо таз на сильний вогонь, періодично помішуючи доводимо майбутнє варення до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого, знімаємо з нього пінку і варимо ще п’ять хвилин, після чого знімаємо з плити.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Залишилося тільки гаряче варення розлити по чистим простерилизованным банках, закатати кришками і укутати в теплу ковдру до повного охолодження.

Густе варення з лісової полуниці з цільними ягодами

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Полуниця лісова — 1 кг
  • цукор — 500 гр.

Спосіб приготування:

Промиваємо в холодній воді ягоду, відокремлюємо від неї чашелистики. Перекладаємо полуницю в емальований таз або каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо години на чотири для того, щоб вона дала сік.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Тепер ставимо таз з вмістом на вогонь, доводимо до кипіння і з цього моменту варимо на слабкому вогні протягом п’яти хвилин, знімаючи піну і періодично помішуючи.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Потім знімаємо варення з вогню, даємо йому повністю охолонути і повторюємо цю процедуру ще два рази.

Тут же перевіряємо наше ласощі на готовність і для цього потрібно капнути варення на тарілочку і провести посередині ложкою, і якщо краї не злиплися значить, воно готове.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Банки і кришки ретельно вимити, після чого обшпарити окропом і висушити. А вже після цієї процедури розкласти гаряче вареннячко по банках і закрити кришками. На цьому густе варення з цільними ягодами на зиму готово.

Як приготувати варення з лісової полуниці в мультиварці

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Полуниця лісова — 6 склянок
  • цукор — 2 склянки.

Спосіб приготування:

Ягоду перебираємо і гарненько промиваємо в проточній воді. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді. Після чого перекладаємо її в каструлю або таз, засипаємо цукром і перемішуємо. Залишаємо на 6-8 годин, щоб ягода як слід пустила сік і цукор частково розчинився.

Далі перекладаємо ягоду з утворився сиропом в чашу мультиварки і включаємо режим «Мультиповар» при 160 градусах на 10-15 хвилин. Готуємо з відкритою кришкою, а в той момент коли з’явиться піна, видаляємо її і перемішуємо. По закінченню вказаного часу, викладаємо варення по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Перевертаємо кришками вниз, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Після чого прибираємо в місце зберігання.

Рецепт варення з лісової полуниці з чашолистками на зиму

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Інгредієнти:

  • Полуниця лісова — 1 кг
  • цукор — 600 гр
  • лимонна кислота — 1 грам.

Спосіб приготування:

Лісову суницю з чашолистками поміщаємо в емальований таз, промиваємо в проточній воді.

Для того, щоб варення зберігає яскравий колір, нам потрібно додати щіпку лимонної кислоти.

Засипаємо цукром-піском і додаємо розведену в двох столових ложках лимонну кислоту.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Перемішуємо і залишаємо в такому вигляді години на 4 або краще з вечора до ранку. Ця процедура необхідна для того, щоб ягода дала сік.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Потім ставимо таз з ягодою на вогонь і доводимо до кипіння. З цього моменту проварюємо її на слабкому вогні протягом 5 хвилин, не забуваємо знімати піну і помішувати. Після чого знімаємо варення і залишаємо на одну добу.

Варенье из лесной клубники: 5 рецептов вкусного варенья на зиму

Проробляємо ту ж саму процедуру ще раз і гарячим розливаємо готове варення по стерилізованим баночках, після чого закочує їх кришками.

Як приготувати варення з лісової полуниці без варіння (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: