Варення з райських яблук в мультиварці або хлібопічці

Ранетки — це невеликі яблучка, їх ще називають “райські”. У свіжому вигляді плоди кислі на смак, тому в основному з них роблять солодкі заготовки: компоти, варення, джеми. Після теплової обробки “райські яблучка” втрачають в’язкість, стають ніжними, приємними на смак і солодкими.

Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

Порада: готуйте десерт з кінця серпня по середину вересня. Саме тоді ранетки стають стиглими і найсмачнішими.

Яблучка для варення знадобляться невеликі, без пошкоджень. Домашній десерт можна подавати до чаю відразу після приготування або запасти на зиму. Існує багато рецептів з райських яблук: в мультиварці з хвостиками, шматочками і в хлібопічці. Розглянемо простий рецепт з цілими плодами. Так буде виглядати цікавіше. При бажанні можна нарізати фрукти шматочками.

Інгредієнти

  • ранетки 3 кг
  • цукор 2 кг
  • вода ½ л
  • кориця, ваніль 10 г

На порцію

Калорії: 169.2 ккал

Білки: 0.2 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 42.1 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

    Перебрати яблука, відклавши для роботи ті, що без червоточин, пошкоджень. Краще, якщо вони будуть мати рівномірне забарвлення.

  • Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

    Видалити плодоніжки, серцевини, ретельно вимити фрукти, проколоти їх голкою в декількох місцях. Іноді варення роблять з ранетками з хвостиками, так вони виглядають цікавіше, особливо як прикраса, але не підходять, наприклад, для начинки пирога.

  • Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

    Довести воду до кипіння і покласти в неї плоди на пару секунд. Це необхідно, щоб шкіра стала м’якою. Після процедури потрібно швидко помістити яблука в холодну воду і залишити їх там на час. Цей крок можна пропустити, якщо яблука мають тонку шкірку.

  • Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

    Тепер скласти плоди в чашу мультиварки. Вона повинна бути заповнена наполовину. Потім засипаємо цукор. Потім знову кладемо яблука і посилаємо піском. Це потрібно, щоб шари фруктів краще просочилися цукром.

  • Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

    Включаємо режим «Гасіння» на 40 хвилин. Час залежить від жорсткості яблук і наявності на них шкірки. Можливо, знадобиться 1,5 ч.

Варення з райських яблучок в хлібопічці

Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

Час приготування: 2 години

Кількість порцій: 40

Енергетична цінність

  • калорійність – 186.5 ккал;
  • білки – 0.2 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 46,4 р.

Інгредієнти

  • ранетки – 3 кг;
  • цукор – 2 кг

Покрокове приготування

  1. Потрібно помити райські яблука, залагодити серцевину.
  2. Далі плоди викладаються на дно відерця.
  3. Ранетки засипають цукром.
  4. Кришка хлібопічки опускається.
  5. Включається режим «Джем» на 2 години.
  6. Варення розкладається в банки (стерилізовані) і закочується.

Важливо: обов’язково зробіть перерахунок продуктів залежно від обсягу хлібопічки. Враховуйте те, що завантажувати відерце доверху ні в якому разі не можна.

Варення з яблук ранеток — відмінний смачний десерт, який може бути як самостійною стравою, так і доповненням до морозива, коктейлю, в якості начинки для пирога.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Варенье из райских яблок в мультиварке или хлебопечке

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: