Варення з вікторії на зиму – 5 рецептів смачного варення

Зовсім скоро почнеться сезон заготовок варення на зиму. Варення з вікторії (полуниці) дуже подобається як дорослим, так і дітям. Щороку вигадують все більше рецептів, але головними інгредієнтами залишаються ягоди і цукровий пісок.

Ця ягода – дуже красива, ароматна і смачна. Її можна подавати на десерт у сирому вигляді або як компот. З неї роблять солодкі вина, лікери, варення та джеми.

Пропонуємо Вам розглянути 5 простих способів приготування смачного варення з вікторії. А так само пропоную подивитися рецепти чудового варення з абрикосів з кісточками.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Варення з вікторії на зиму без варіння

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Даний рецепт приготування варення з вікторії підійде для тих господинь, у яких немає великої морозильної камери і ніде заморожувати полуницю. Рецепт смачний і дуже простий.

Інгредієнти:

  • Вікторія (Полуниця) – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 200 мл
  • Лимонна кислота – 2 гр.

Спосіб приготування:

1. Цукор висипаємо в каструлю (казан). Вливаємо воду, відправляємо на пічку.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

2. Тепер потрібно розтопити цукор.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

3. І як тільки він закипить, додамо 2 гр. лимонної кислоти. Кипіти має не більше 15 хвилин.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

4. Поки цукор топитися, промиваємо полуницю і очищаємо її від хвостиків. Дуже велику можна порізати навпіл.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

5. Коли сироп готовий, затоках ягоду і даємо настоятися, приблизно 15 – 20 хвилин. Ягода за цей час дасть сік.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

6. В цей час готуємо моєму баночки (стерилізуємо), кип’ятимо кришки.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

7. По закінченню 20 хвилин, виливаємо сироп в ту ж каструлю, в якій топили цукор.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

8. Знову ставимо на плиту і кип’ятимо 10 хвилин, не більше.

9. Прибираємо сироп, даємо осісти пінці. І відразу ж заливаємо ягоду другий раз.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

10. Полуниця постояла 20 хвилин і останній раз зливаємо сироп в каструлю і знову кип’ятимо 5 хвилин. Знімаємо пінку.

11. У банки викладаємо ягоду.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

12. Заливаємо в банки гарячий, киплячий сироп і закриваємо баночки.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

13. Перевертаємо їх догори дном і коли вони охолонуть, ставимо в прохолодне місце (підпіллі або холодильник).

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Приємного апетиту!

Рецепт варення з вікторії 5 хвилинка (п’ятихвилинка)

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Варення п’ятихвилинка – різновид ласощі часом варіння 5 хвилин. На відміну від джему, форма ягід зберігається, вони не розварюються. Так зберігається більше вітамінів, потрібно менше цукру і виходить корисним для здоров’я.

Інгредієнти:

  • Вікторія (Полуниця) – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг

Спосіб приготування:

1. Для початку відриваємо хвостики від ягоди, промиваємо під проточною водою.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

2. Висипаємо ягоду в каструлю, засипаємо все цукром і залишаємо до тих пір, поки вона не дасть сік.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

3. Ставимо на вогонь, варимо, постійно помішуємо, доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 хвилин.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

4. Розливаємо готове ласощі в чисті, сухі банки. І закриваємо кришками для консервації.

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Прибираємо на зберігання. Приємного апетиту.

Смачне варення з лимонною кислотою

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Чудове варення, смак і аромат свіжої полуниці, домашні всі просять саме його до млинців, оладушкам і просто до чаю.

Лимонна кислота додасть кислинку і посилить яскравий колір варення.

Інгредієнти:

  • Вікторія (полуниця) – 1 кг.
  • Цукор – 800 – 900 гр.
  • Лимонна кислота – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо ягоду, прибираємо хвостики. Краще брати не велику зрілу (але не перезрілі) ягоду.

2. У каструлю з товстим дном висипаємо вікторію.

3. Засипаємо ягоду цукром, воду при цьому не додаємо цукор бажано використовувати білий, тоді менше утворюється піни). Залишаємо годин на 5 щоб полуниця пустила сік.

4. Ягода пустила сік, цукор опустився вниз.

5. Є кілька варіантів, при яких можна додати лимонну кислоту. Це на початку варіння, тоді варення вийде з кислинкою і в кінці додаємо невелику кількість для кольору.

6. Ставимо каструлю на плиту і акуратно перешиваємо ягоди з цукром, ставимо на плиту максимальний вогонь. Доводимо до кипіння, кип’ятимо не більше 5 хвилин, і при цьому знімаємо пінку.

7. Потім знімаємо з плити, даємо охолонути і настоятися 5 — 8 годин.

8. Накриємо каструлю кухонним рушником, щоб виходила зайва волога.

9. Варення охолоне, знову ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння, кип’ятимо так само 5 хвилин. Не забуваємо знімати піну.

10. Знімаємо з плити і так само залишаємо на 8-10 годин відстоюватися і остигати. Таку процедуру робимо три рази, для того щоб ягода не розвалювалася, а залишала свою форму.

11. Після третього разу, остуджуємо готове ласощі і розливаємо його по стерилізованим банкам, закручуємо кришками.

Приємного апетиту.

Вікторія в сиропі на зиму

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Інгредієнти:

  • Ягода (полуниця, вікторія) – 2 кг.
  • Цукор – 1,5 – 2 кг. (на смак)
  • Лимон – 1,5 шт.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо ягоду, сушимо, відриваємо черешки (їх можна не викидати, а висушити і додавати взимку в чай, дуже смачно).

2. Полуницю шарами розкладаємо в каструлю і присипаємо цукром. (шар полуниці, шар цукру).

3. Залишаємо на ніч або на добу, поки полуниця дасть сік.

4. Тепер ставимо на вогонь, поки полуниця розігрівається на повільному вогні, беремо лимони, вичавлює сік і додаємо в майбутнє варення.

5. Вогонь робимо середній, потихеньку перемішуємо ягоду з цукром.

6. Коли маса закипіла, знімаємо пінку, якщо є необхідність, кип’ятимо 15 хвилин. Викладаємо ягоди на широке блюдо, шаром, щоб ягоди не пом’яли один одного.

7. Сироп без ягід проварюємо протягом години, повертаємо туди ягоди і кип’ятимо 15 хвилин.

8. Розливаємо його в стерилізовані банки і закатуємо.

9. Банки перевертаємо догори дном і даємо повністю остудитися. Ягоди залишилися цілі міцні.

10. Ягоди можна використовувати в якості прикраси для тортів, використовувати сироп для просочення коржів або просто пити з чаєм. Приємного апетиту.

Як приготувати желе з вікторії

Варенье из виктории на зиму - 5 рецептов вкусного варенья

Дуже смачний джем з полуниці. Готується швидко, а з’їдається ще швидше. Ви будете в захваті від варення. Даний рецепт відмінно підійде для прошарку тортів або просто приємне доповнення для млинців.

Інгредієнти:

  • Вікторія (полуниця) – 1,5 кг.
  • Цукор – 1,2 кг
  • Лимонний сік – половина лимона

Спосіб приготування:

1. Промиваємо ягоди під холодною проточною водою.

2. Видаляємо хвостики.

3. За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо вікторію.

4. Вийшло полуничне пюре, до нього додаємо цукор і перемішуємо.

5. Отриману масу відправляємо на плиту. Варимо на середньому вогні, періодично помішуємо.

6. Полуничний джем закипів, що утворилася пінку прибираємо. З моменту закипання проварюємо варення 30 — 50 хвилин. Постійно помішуючи і прибираючи пінку.

7. Як перевірити, чи готовий джем, беремо блюдце, виливаємо на нього чайну ложку варення і залишимо його до повного охолодження. Коли він охолов, він не повинен скачувати з блюдця ( якщо по густоті вас не влаштовує, то можна моторний ще).

8. Тепер розливаємо по вже готовим, чистим банкам і закатуємо кришками. Банки перевертаємо догори дном, закутуємо їх кухонним рушником, ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

9. Джем виходить смачним, густим, красивим.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: